Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Venetia

Informaţii utile

Prezentare generala


Republica Veneţiei a fost o adevărată putere a lumii medievale şi un centru comercial dinamic. De aceea încă de atunci în reţetele culinare apăreau exoticele, pe atunci, condimente orientale: ghimbirul, şofranul, cuminul, scorţişoara şi boabele de muştar. În bucătăria veneţiană sunt populare peştele şi fructele de mare. Unele mâncăruri, ca de exemplu „pesce in saor”, au influenţe clare ale bucătăriei arabe, ce se caracterizează printre altele combinând dulcele cu acrul. Cu cât ne depărtăm de mare, cu atât mai folosită este carnea – în special vânatul şi carnea de pasăre (dar nu numai). Între cele mai cunoscute mâncăruri se găseşte raţa sălbatică în sos de plante şi sardele şi, provenind din Austria (Veneţia s-a aflat sub guvernarea ei după congresul vienez) ficatul de viţel vienez servit cu polenta. Alte specialităţi vieneze din carne sunt feliile subţiri de muşchiuleţ de vacă, stropite cu marinat din maioneză, suc de lămâie, sos Worchester, lapte, sare şi piper alb. De o popularitate mai mare decât macaroanele se bucură risotto. Dacă este preparat cu cerneala sepiei, poartă denumirea de risotto nero. Un rol important îl joacă de asemenea polenta – odată era mâncată la micul dejun, prânz şi cină. Veneţia este de asemenea renumită prin cultivarea legumelor. Dintre cele mai apreciate fac parte salata roşie ridicchio din Treviso şi sparanghelul alb din Basano del Grappa. Populare sunt şimâncărurile de dovleac şi mâncărurile de leguminoase, de exemplu pasta e fagioli, adică macaroane cu fasole, sau supa veneţiană de fasole roşie.


Vacante in Rate 

Oferte Venetia fără transport inclus

Oferte Venetia

HOTEL SAVOIA AND JOLANDA

Hotel ****
Veneto - Venetia( Italia )

Situat in centrul istoric al insulei, la cateva minute de mers pe jos de Piata San Marco, hotelul Savoia and Jolanda este recomandat tuturor categoriilor de clienti.

de la 92 EUR
/persoana/noapte

HOTEL RESIDENZA CASA SAN MARCO

Hotel ***
Veneto - Venetia( Italia )

Hotel amenajat intr-o cladire istorica tipic venetiana, situat in centrul insulei, excelent pentru persoanele care cauta un hotel mic, linistit.

de la 54 EUR
/persoana/noapte

HOTEL VILLA IGEA

Hotel ***
Veneto - Venetia( Italia )

Un hotel de 3 stele deosebit prin prisma calitatii dotarilor si serviciilor si mai ales a locatiei: la mai putin de 5 minute de mers pe jos de Basilica San Marco.

HOTEL AQUA PALACE

Hotel ****
Veneto - Venetia( Italia )

Hotel recomandat, situat in centrul cartierului Castello - unul dintre cele mai vechi cartiere din Venetia, cu acces rapid catre Podul Rialto sau Piata San Marco.