Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Milano

Informaţii utile

Milano este capitala Lombardiei, bogatei regiuni a italiei de Nord. Cu toate că nu mai este o regiune agricola, Lombardia în continuare este cunoscută prin orezul excelent. Este cultivat aici începând cu secolul al XV –lea – prin intermediul Sarazinilor a apărut la început în Spania, de unde conducătorii aragonezi l-au adus în Lombardia. Mâncarea tradiţională este "risotto alla milanese", adică risotto milanez servit cu şofran. Vestite de asemenea sunt prăjiturile cu macaroane umplute, între care ravioli şi agnolotti cu umplutură de dovleac. Ca delicatese sunt considerate mâncărurile cu carne preparate în vin, diferite feluri de salami precum şi picioarele de broască. La încheierea mesei, în locul desertului dulce, sunt des servite brânzeturi, între altele: gorgonzola, mascarpone şi grana padano. Asta nu înseamnă că Lombardia nu este cunoscută prin delicioasele deserturi – de exemplu tiramisu care se prepară din brânza mascarpone. Mândria regiunii sunt prăjiturile panettone (cozonac din drojdie) şi colomba pasquale, prăjitură din drojdie coaptă în formă de porumbel. Din Lombardia provin cunoscutele lichioruri Amaretto şi Campari. În epoca Renaşterii aici a fost elaborată prima carte culinară din Italia. Aceasta reprezenta nu numai o culegere de reţete ci şi un adevărat compendiu al ştiinţei valorilor alimentare, compoziţiei mâncărurilor, condimentării, igienei şi chiar aspectelor etnice legate de hrană.


Vacante in Rate 

Oferte Milano fără transport inclus

Oferte Milano

HOTEL CARROBBIO

Hotel ****
Lombardia - Milano( Italia )

Carrobbio este un hotel clasic de 4 stele care acorda multa atentie detaliilor. Amplasat in centru si apoape de zona Navigli, inima orasului pe timpul noptii, hotelul este alegerea perfecta pentru distractie si shopping.

de la 41 EUR
/persoana/noapte

HOTEL LANCASTER

Hotel ***
Lombardia - Milano( Italia )

Hotel recomandat pentru dotari si servicii de calitate - corespunzatoare clasificarii de 3 stele, situat intr-o zona linistita din centrul orasului numita Sempione. De aici pana in zona ultra centrala sunt doar 15 minute de mers pe jos.

de la 40 EUR
/persoana/noapte

HOTEL ANTARES ACCADEMIA

Hotel ****
Lombardia - Milano( Italia )

Hotel complet renovat in 2006, situat relativ aproape de centrul istoric si de principalele zone de shopping.

HOTEL ARISTON

Hotel ***
Lombardia - Milano( Italia )

Ariston a fost primul hotel ecologic din Milano. Ampasat in centru, este un hotel modern, oferind confort si servicii de calitate.

de la 51 EUR
/persoana/noapte