Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Tel Aviv

Informaţii utile

Tel Aviv

Este un oraș cu un ritm de viața alert și cu multe locuri de agrement. Aici se află sediile principale ale băncilor și ziarelor israeliene, de asemenea jumătate din marile companii și locurile de muncă ale unui sfert din populația activă a Israelului. Orasul a fost infiintat in mod oficial abia in anul 1909.
Actualmente, Tel Aviv este cel mai modern si mai occidental loc din Israel. Ierusalim este capitala oficiala si religioasa - desi nerecunoscuta international, iar Tel Aviv este in parte capitala - recunoscuta aproape oficial.
Jaffa sau Yaffa este partea veche araba a orasului. Desi are multe boutiquri moderne, inca mai retine din atmosfera de oras arab.
Un loc bun de facut cumparaturi este strada Sheinkin; Kikar Hamedina este cunoscut pentru magazinele de lux, iar centrul Azriely, mallul Ramat Aviv si centrul Dizengoff cu siguranta va vor satisface setea de cmparaturi. Puteti vizita si piata stradala Shuk HaCarmel de pe strada Carmel.
Pe strazile Bazel si Rotschild se afla cele mai bune cafenele, iar pe strazile Allenby, Lilienblum si in portul Tel Aviv se afla petrecerile nocturne si barurile.Obiective turistice şi de agrement

Cu o cifra de 1.6 milioane de turisti naual, Tel Aviv este o destinatie turistica globala. A fost numit "orasul care nu doarme niciodata" si "o capitala a petrecerilor", datorita vietii de noapte agitate, a atmosferei tineresti si a climatului cultural intens. 
Aproximativ 19% din suprafata orasului o reprezinta zonele verzi, formate din parcuri si gradini, dintre care cel mai vizitat parc urban din Israel este Hayarkon Park. 
Orasul gazduieste numeroase evenimente culturale in cele peste 18 mari centre culturale, atragand artisti de renume si iubitori ai artei din intreaga lume, precum si numeroase muzee, cum ar fi: Eretz Israel Museum, Muzeul de Arta din Tel Aviv, muzeul Beth Hatefusoth etc 

Geografie

Relief

 Tel Aviv se află pe un teren care era initial format din dune de nisip şi, ca atare, fertilitatea solului este relativ săraca. Terenul a fost aplatizat; cele mai notabile caracteristici geografice ale sale sunt falezele abrupte deasupra litoralului mediteranean şi gurii râului Yarkon.

 


Altitudine

5 m

Temperatura medie

 Climatul este umed, cu veri fierbinti si umede si ierni reci si ploioase. Temperatura medie iarna este cuprinsa intre 9 si 17 °C, iar vara de 26 °C. 

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Jaffa, Ierusalim, HaifaCel mai apropiat aeroport

 Tel AvivVacante in Rate 

Oferte Tel Aviv fără transport inclus

Oferte Tel Aviv

City Break Tel Aviv Hotel By 14 TLV

Hotel ****
Israel - Tel Aviv( Israel )

Alege un city break insorit in Tel Aviv!

de la 560 EUR
/persoana/pachet 3 nopti cu zbor din Bucuresti sau Cluj/loc in camera dubla standard cu mic dejun

City Break Tel Aviv Hotel Armon Hayarkon

Hotel ***
Israel - Tel Aviv( Israel )

Alege un city break insorit in Tel Aviv!

de la 311 EUR
/persoana/pachet 3 nopti cu zbor din Cluj sau Bucuresti/loc in camera dubla standard cu mic dejun

CENTER CHIC

Hotel ***
Israel - Tel Aviv( Israel )

Hotel boutique amplasat la o scurta plimbare de plaja.

de la 76 EUR
/persoana/noapte