Saptamanal facem o selectie de oferte pentru tine!
Numar de telefon al Agentiei Eximtur
Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Ierusalim

Informaţii utile

Localizare:

Orasul Ierusalim este situat in muntii Iudeei, intre Marea Mediterana si partea nordica a Marii Moarte, in partea centrala a Israelului.

Scurt istoric:

Potrivit Bibliei, orasul Ierusalim a fost creat de catre regele David al Israelului, in jurul anului 1000 I. HR. Fiul sau, Solomon, a construit primul templu din oras. Pentru crestini, orasul Ierusalim este sfant, datorita crucificarii lui Hristos in acest oras. Orasul Ierusalim este al treilea oras sfant pentru islamici, devenind primul Qibla, adica punctul central al rugaciunilor musulmane. Potrivit traditiei, profetul Mohamed a facut Calatoria Nocturna in acest oras, in anul 620. De-a lungul istoriei sale, orasul Ierusalim a fost distrus de doua ori, a fost asediat de 23 de ori, atacat de 52 de ori si capturat si recapturat de 44 de ori.

Scurta descriere:

Orasul Ierusalim este considerat un oras sfant de catre reprezentantii a trei religii importante: iudaism, crestinism si islamism. Pe langa importanta sa religioasa covarsitoare, orasul Ierusalim detine si o bogata insemnatate culturala si istorica, fiind unul dintre cele mai vechi orase de pe pamant.

Clima:

Orasul Ierusalim este caracterizat de un climat mediteranean, cu veri fierbinti si secetoase si ierni blande si umede. Iulie si august sunt cele mai calde luni, cu temperaturi medii de 24,5 grade C, iar in ianuarie, temperatura medie este de 9 grade C.

Populatie:

Orasul Ierusalim numara aproximativ 776.000 de locuitori, 64% evrei, 32% musulmani si 2% crestini.

Obiective turistice:

Printre cele mai importante obiective turistice din Ierusalim se numara Muzeul Israelului, Muzeul Rockefeller, memorialul Yad Vashem sau Muzeul Musulman. Obiectivele religioase din Ierusalim sunt: Zidul Plangerii, Orasul Vechi, Cupola Stancii, Moscheea Al Aqsa, Citadela, Biserica Sfantului Mormant, Tunelurile de sub Zidul Vestic, Muntele cu Maslini, MunteleTemplu sau Via Dolorosa. 

Vacante in Rate