Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Dublin

Informaţii utile

Dublin este cel mai mare centru de învățământ din Irlanda, cu trei universități. Universitatea din Dublin este cea mai veche din Irlanda, fondată în secolul XVI.
Dublin este centrul rețelei irlandeze de transport. Portul din Dublin (Dublin Port) este cel mai mare port al țării, și Aeroportul din Dublin (Dublin Airport) este cel mai important aeroport din Irlanda, având cel mai mare trafic de pasageri de pe insulă. Gările principale a orașului sunt Gara Heuston și Gara Connolly.
Fiind capitala Irlandei, Dublin este sediul guvernului național și a structurilor politice centrale. În Dublin se găsește Parlamentul Național Irlandez (Oireachtas Éireann), care este format din Președintele Irlandei și cele două camere parlamentare. Obiective turistice şi de agrement

 Dublin este un centru cultural major în Irlanda. Cartierul Temple Bar este o zonă cunoscută mondial pentru viața sa de noapte și este populară cu persoane din Regatul Unit și alte părți a Europei.

In centrul Dublinului se afla Colegiul Trinity, ceamai renumita universitate din Irlanda.

Este orasul in care s-au nascut sau in care au trait multi scriitori remarcabili, cunoscuti in toata lumea. Primul scriitor de renume din Dublin a fost Jonathan Swift (1667-1745). Cel mai mare dintre ei a fost James Joyce(1882-1941) care a revolutionat literatura prin romanul sau “Ulise” in 1922 care este plin de detalii despre Dublin-ul din anii 1920. Alti patru scriitori au primit premiul Nobel pentru literatura: William Butler Yeats (1865-1939) laureat Nobel in 1923, George Bernard Shaw (1856-1950)-1925, Samuel Beckett -1969 si Seamus Heaney -1995.

În Dublin se găsesc cele mai mari și prestigioase muzee din Irlanda: Muzeul Irlandez de Artă Modernă, Galeria Națională Irlandeză, Galeria Municipală Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty și trei filiale ale Muzeului Național al Irlandei.

Vacante in Rate 

Oferte Dublin fără transport inclus

Oferte Dublin

HOTEL THE GIBSON

Hotel ****
Irlanda - Dublin( Irlanda )

Hotel construit in stil foarte modern, situat la doar cateva minute de mers pe jos de Convention Centre Dublin.

de la 121 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL TOWNHOUSE DUBLIN

Hotel ***
Irlanda - Dublin( Irlanda )

Hotel cu atmosfera foarte prietenoasa, ideal pentru standarde de 3 stele, situat in centrul istoric al orasului, aproape de Connolly Station, Trinity College - a doua cea mai veche universitate din Europa. Multe magazine si restaurante sunt in imediata apropiere.

de la 67 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL HILTON DUBLIN KILMAINHAM

Hotel ****
Irlanda - Dublin( Irlanda )

Hotelul este unul dintre cele mai noi produse de 4 stele de pe piata din Dublin, situat aproape de obiective precum: gara Heuston Intercity Railway Station, Guinness Brewery, Phoenix Park, Muzeul National, Distileria Old Jameson, etc.

de la 105 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun

HOTEL GEORGE FREDERIC HANDEL

Hotel ***
Irlanda - Dublin( Irlanda )

Un hotel excelent pentru clasificarea de 3*, situat in centrul orasului, zona Dublin's Temple Bar. Clientii hotelului au posibilitatea de a parca masina in parkingul Christchurch Car Park, la pret redus.

de la 89 EUR
/camera dubla/noapte cu mic dejun