Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Prezentare generală

 

Thassos, cea mai nordică insulă a Mării Egee, este căutată pentru peisajele sale frumoase, pentru apa de un albastru incredibil, pentu plajele cu nisip fin, pentru mâncarea tradiţională, dar şi pentru apropierea sa fata de continent (8km).

Insula măsoara 22 kilometri de la est la vest şi 26 kilometri de la nord la sud, cu o circumferinţă de aproximativ 100 kilometri. De jur imprejurul coastei, insula Thassos este inconjurată de o şosea care leagă localităţile importante una de cealaltă, iar restul drumurilor secundare duc către localităţile mai mici din munti.

Este una dintre insulele grecesti cu multă verdeaţă, acoperită cu păduri dese de pini, brazi, stejari şi platani, care se intind pe o mare parte a insulei. Nu lipsesc nici livezile de măslini, aceasta fiind una dintre preocuprile importante ale localnicilor, alături de exploatarea carierelor, creşterea albinelor, pescuit şi olărit, insula fiind renumită pentru marmura sa foarte alba, pentru uleiul de masline, mierea şi vinul pe care le prepara localnicii.  

Orasul Thassos sau Limenas este capitala insulei. Este un modern centru turistic internaţional şi oferă toate mijloacele pentru un mod confortabil de trai. Alte zone de cazare pe insula Thassos sunt: Panagia, Potamia, Kinira, Alyki, Astris, Potos, Limenaria, Theologos, Maries, Kallirachi, Prinos, Sotiras, Mikro, Rachoni, etc. 

 

Cumpărături: Magazinele sunt în general deschise dimineaţa şi după-masă până seara târziu. Majoritatea magazinelor sunt închise în timpul siestei de după-amiază. Băncile şi oficiile poştale au program mai scurt. În majoritatea staţiunilor, magazinele sunt deschise şi la sfârşit de săptămână.


Mâncăruri şi băuturi: Grecii gătesc cu ulei de măsline, iar carnea lor preferată este cea de oaie la grătar. Aperitivul grecesc conţine roşii, castraveţi, pepene, felii de caşcaval, măsline şi diverse fructe. Între bucatele tradiţionale se numără aperitivele, mezedes, compuse din melitzanosalata (vinete tocate cu ulei, lămâie şi usturoi), taramosalata (pasta de icre) şi dolmadakia (frunze de viţă umplute cu carne sau orez). Felul principal este musaca, ghiveci, carne prăjită sau peşte, inclusiv frigăruile de miel sau porc souvlaki. Peştele şi scoicile sunt excelente; horiatiki  salata grecească servită cu felul principal constă în felii de roşii şi castraveţi, măsline şi fetta.
Desertul este de obicei format din baclava şi cataif. Specialităţile cretane sunt brânza graviera (galbenă) şi mizithra brânză albă, cremoasă, servită deseori în loc de fetta în salata grecească. Aperitivul preferat este ouzo, iar dintre vinuri retsina. Cele mai bune vinuri sunt cele de casă şi se găsesc în tavernele locale. Raki este apa de foc locală, cu aromă de anason, cunoscut şi sub denumirea de tsikoudo, servit fie simplu, fie cu apă şi gheaţă.

Bacşiş: Bacşişul este inclus în majoritatea facturilor de la restaurante şi hoteluri, dar se obişnuieşte să se mai lase cca. 10% din totalul consumaţiei. Personalul hotelurilor şi taximetriştii primesc de obicei bacşiş.

 

Vacante in Rate