Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Prezentare generala


Istorie:
În epoca elenistică Kos a atins apogeul prosperităţii sale.
Kos a fost descris ca un port bine fortificat. Pozitia sa i-a dat o importanţă deosebită în cadrul comerţului din Marea Egee, în timp ce insula în sine a fost bogată în vinuri.
Cu excepţia incursiunilor ocazionale ale corsarilor şi unele cutremure severe, pacea insulei a fost rareori deranjată. Urmând exemplul vecinei sale, Rhodos, insula Kos, a manifestat o atitudine prietenoasă faţă de romani. Insula a fost cucerită mai târziu de veneţieni, care apoi au vândut-o Cavalerilor Ospitalieri din Rhodos (Cavalerii Sf. Ioan), în 1315. Două sute de ani mai târziu, Cavalerii s-au confruntat cu ameninţarea unei invazii turceşti şi au abandonat insula Imperiului Otoman în 1523. Otomanii au condus Kos 400 de ani până când a fost ocupată de Italia în anul 1912. În al doilea război mondial, insula a fost preluată de Germania până în 1945, când a devenit un protectorat al Regatului Unit, care a cedat-o Greciei în 1947.

Geografie: Insula făcea parte dintr-un lanţ muntos, de care a fost separată de cutremure în  antichitate. Acest lanţ muntos include  Kalymnos şi Kappari, vulcanul Nisyros şi insulele înconjurătoare.
Cele mai proeminente stânci sunt cele din era cuaternară, unde s-au găsit fosile de mamifere cum ar fi cai, hipopotami şi elefanţi. Fosilele unui elefant gigantic se găsesc la Muzeul de Paleontologie al Universităţii din Atena.
Malurile insulei Kos sunt scăldate de apa mării Egee. Pe costa de 112 km lungime se găsesc plaje imaculate, datorită cărora industria turismului este cea mai importantă de pe insulă.
Mulţi locuitori ai insulei se ocupă cu cultivarea de struguri, migdale, smochine, măsline şi roşii, grâu şi porumb. Aici se cultivă şi salată Cos. Principalele sate de pe insulă sunt: Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia, Mastihari, Marmari şi Pyli. Sate mai mici sunt: Zia, Zipari, Platani, Lagoudi şi Asfendiou.


Vacante in Rate