Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Germania

Prezentarea generala

 

DATE GEOGRAFICE

Germania este situata in Europa centrala fiind invecinata cu Polonia, Cehia, Austria, Elvetia, Olanda, Franta, Luxembourg, Belgia si Danemarka. Germania are o suprafata de 356,910 km patrati incluzand si teritoriul fostei Republici Federale Germane. Relieful este relativ variat cu dealuri superbe si Marea Nordului in nordul tarii, zone muntoase in centrul tarii si alpii Bavarezi in sud. Climatul este temperat marin cu ierni noroase si umede si veri placute.


ISTORIE

Secolul 20 a fost un secol animat pentru Germania incepand cu Primul Razboi Mondial si apoi cel de-al doilea. Razboiul s-a terminat cu capitularea nemtilor, trecand sub controlul direct al aliatilor care au decis sa spliteze Germania in partea estica subordonata sovieticilor si cea vestica. Diviziunea a luat sfarsit in 1989 cand Zidul de la Berlin a fost daramat. Astazi Germania este o Republica Federala cu capitala la Berlin


Informatii utile

POPULATIA SI LIMBA Germania are o populatie de 81.337.541 locuitori concentrata in special in zona urbana. 95.1% din populatie sunt germani, 2.3 % turci, 0.7% italieni iar restul minoritatilor sunt reprezentate de greci si polonezi. Limba oficiala este limba germana. 45% din populatie sunt protestanti si 37% romano- catolici.


Informatii vize

Este permis accesul in Germania pe baza Cartii de identitate sau a Pasaportului.


Clasificarea hotelurilor

Clasificarea unitatilor de cazare germane este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.

Imagini

Vacante in Rate