Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Prezentare generala


Dalmatia centrala are o cultura bogata, o coasta splendida, si insule renumite cum ar fi Hvar,Brac, Vis.
Orasul Trogir din Dalmatia Centrala a fost intemeiat in secolul III i.H., de catre greci. Se recomanda vizitarea centrului orasului, ale obiectivelor antice, ale bisericilor si muzeelor. Centrul vechi al orasului se gaseste pe o insulita unde se poate ajunge cu bacul Insula Brac este a treia insula din Adria ca marime si ca numar de locuitori.Este cunoscuta in mod special pentru vinurile ei aromate.
Localitatea Supetar, capitala insulei din 1827, poate fi accesata cu bacul dinspre Split.
Bol se afla in sudul insulei. Are o plaja pietroasa-nisipoasa, lunga de 15 km, intrerupta de numeroase golfuri.

Insula Hvar este a patra insula ca marime al Adriaticii. Este insula cea mai insorita al Croatiei, cunoscand 2718 ore de soare pe an. Este de asemenea o renumita zona viticola.

Insula Vis este cea mai indepartata insula a Croatiei, avand doua orase Vis si Komiza. Locuitorii insulei se ocupa de viticultura si pescuit, drept urmare vinurile din insula Vis sunt recunoscute pe plan international. Se recomanda vizitarea insulei Modra Spilja, care este varianta croata a Pesterii albastre din insula Capri.

Dalmatia de Sud se mandreste cu orasul-fortareata Dubrovnik, cel mai frumos oras din Adriatica, iar in largul coastei se afla unele dintre cele mai incantatoare insule ale Croatiei, Mljet, cu lacurile sale gemene si Korcula, locul de nastere al lui Marco Polo.

Insula Korcula. Capitala insulei pare a fi un adevarat oras de marmura din cauza rocilor albe din care au fost construite casele. Se poate vizita casa natala a lui Marco Polo. Excursii optionale: excursia Mljet, Dubrovnik, Insula Peljesaci, fish picnic.
Dubrovnik  este un oras medieval, pe buna dreptate, numit "Perla Adriaticii". Aici veti trai impresia unei intoarceri in timp, in vremuri glorioase si infloritoare. Majoritatea cladirilor si fantanilor sunt ridicate in stil gotic sau renascentist: fantana Onofrio, proiectata de arhitectul italian Onofrio della Cava in secolul al XV-lea, palatul Rector, inaltat in anul 1441, fosta resedinta a carmuitorilor croati, astazi muzeu. Cel mai indicat punct din care puteti admira intreaga panorama este zidul orasului, fortificatie cu o lungime de 2 km, cu 15 turnuri, 5 bastioane si o fortareata.
Vacante in Rate