Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Balchik

Informaţii utile

                 Balcic (sau Balchik in limba bulgara), este un orasel situat pe tarmul Marii Negre, in Bulgaria, la circa 60 de km de Vama Veche si 42 km de Varna. Intre anii 1913 – 1940 a apartinut Romaniei, in urma celui de al doilea razboi balcanic (iunie - august 1913). In 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobandit de Bulgaria.


 
            In Balcic se afla celebrul Castel (“Cuibul linistit”), resedinta de vara preferata a Reginei Maria a Romaniei, inconjurat de o la fel de celebra gradina botanica unicat in Europa centrala si de est, in special datorita colectiei de cactusi.

            Pentru mult timp orasul a fost supranumit Orasul Alb, din cauza dealurilor albicioase din jur. De altfel, intregului tarm i s-a spus, din aceleasi motive, Coasta de Argint. In prezent, brosurile din Bulgaria care prezinta orasul il numesc “perla litoralului bulgaresc”.

            Balcicul are o istorie bogata, putindu-se observa si astazi urmele multor culturi. A fost creat acum aproximativ 2.600 de ani, fiind un succesor al localitatii trace Kruni si al orasului grecesc antic Dionissopolis.

            Doua atractii turistice importante, aflate in relativa apropiere, sunt Capul Kaliakra, situat la circa 35 de kilometri distanta, si oraselul Nessebar, ceva mai departe – circa 120 de kilometri. Si, desigur, mult mai aproape, se afla salba de statiuni turistice, printre care se numara Albena si Nisipurile de Aur.Obiective turistice şi de agrement

Principalele obiective sunt Castelul din Balcic, reşedinţa de vară preferată a Reginei Maria si celebra grădină botanică ce-l inconjoara, unicat în Europa centrală şi de est, în special datorită colecţiei de cactuşi.

           Datorită versanţilor de calcar din perimetrul său, localitatea a fost supranumită Oraşul Alb. Întreaga zonă a fost numită Coasta de Argint din aceleaşi motive.

Vacante in Rate 

Oferte Balchik fără transport inclus

Oferte Balchik

Lighthouse Golf and Spa Hotel

Hotel *****
Varna - Balchik ( Bulgaria )

Hotelul luxos, de cinci stele, Lighthouse Golf & Spa Hotel oferă unitati de cazare stilate, diverse facilități sportive și de agrement, centru Spa și wellness modern - 3000 mp. Ideal atât pentru cupluri, cât și pentru familii. Hotelul este situat la cca 40 km de Varna, cca 6 km de Balchik, cca 17 km de Kavarna si cca 6 km de plaja (transfer gratuit spre plaja, durata cca 10 min).

de la 37 EUR
/ persoana / noapte cu mic dejun - loc in camera dubla in hotel cu amplasare spre terenul de golf