Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

Sydney

Informaţii utile

Sydney deține recordul superlativelor în Australia: este cel mai mare oraș, cel mai mare centru industrial, cultural și financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicație... În centrul orașului se află și cea mai mare aglomerație de zgârie-nori, de magazine, de galerii, de baruri și de restaurante.

În anul 2000  la Sydney au avut loc Jocurile Olimpice de Vara  la care au participat un număr record de sportivi: 10.651 de concurenți din 199 de țări.

Orasul impreuna cu suburbiile sale acopera circa 12.400 kmp, de la Hawkesbury River in partea de nord la terenurile intinse din sud si de la Blue Mountains in vest la Oceanul Pacific in est.
In districtul central de afaceri al Sydney-ului, cladirile publice coloniale si casele cochete cu terase stau alaturi de modernele zgarie-nori precum Sydney Tower, care atinge o inaltime de 305 m. De altfel centrul este Sydney Harbour Bridge, pod care pentru multi ani a constituit simbolul orasului, finalizat in anul 1932, acesta face legatura intre nordul orasului si sudul si estul suburbiilor si a fost la acea data cel mai mare pod format dintr-un arc de cerc, din lume.

Staţiune turistică

Sydney are o mare gama de hoteluri de categorie de lux, care de obicei in timpul saptamanii cunt ocupate complet, dar in weekend ofera reduceri. Pe langa hoteluri cu preturi mai moderate, exista si pensiuni si alte locuri ieftine de cazare, in special in zona Kings Cross. Pentru o sedere mai lunga puteti inchiria un apartament, sau va puteti caza in case cu pensiune completa, la preturi rezonabile.

Obiective turistice şi de agrement

Opera din Sydney a fost inclusa in anul 2007 pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Aceasta reprezinta principala atractie turistica a orasului, desi nu singura. Sydney Opera House, situata la Bennelong Point, a fost data in folosinta in anul 1973.
Sydney Harbour Bridge a fost considerat multi ani simbolul orasului Sydney, insa acesta a pierdut din importanta o data cu construirea Operei. Podul leaga nordul si sudul orasului, fiind format dintr-un arc de cerc.
Port Jackson, in trecut un port natural, este una dintre cele mai importante piese ale arhitecturii moderne.
Catedrala Sfanta Maria este un alt obiectiv turistic al orasului, fiind construita deasupra unei basilici de catre Papa Pius al XI-lea, in anul 1930. In fapt, Sfanta Maria este considerata a fi ocotitoarea Australiei.
The Rocks este prima asezare construita de catre colonisti, in prezent aici gasindu-se o serie de cladiri vechi, restaurante, galerii de arta, precum si magazine.
Galeria de Arta a New South Wales cuprinde o extinsa colectie de arta aborigena, fiind vizitata de mii de turisti anual.
Muzeul de Arta Contemporana si Muzeul National Maritim sunt alte doua locatii de interes turistic

Geografie

Relief

Sydney este situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural impresionant. Orasul se invecineaza la est cu Oceanul Pacific, Muntii Blue la vest si Hawkesbury River la nord, in vreme ce in sud este limitat the Parcul National Royal.Altitudine

Orasul Sydney este situat la o altitudine medie de 151.20 m.

Temperatura medie

Vara: 25.8 ° C
Iarna: 16.9 ° C
In Sydney verile sunt fierbinti iar iernile moderate, temperaturile variind de la 13 la 22 ° C, cu un nivel de precipitatii anuale de 1.195 mm. Climatul este temperat, cu influente oceanice. Cea mai calda luna a anului este luna Ianuarie, cu un nivel mediu al temperaturilor de 18.6–25.8 °C. In medie, 14-15 zile din an au temperaturi mai ridicate de 30 ° C. Iarna rareori se intampla ca temperatura sa scada sub 5 °C. Cea mai rece luna a anului este luna iulie, cu temperaturi medii cuprinse intre 8.0–16.2 °C

Informaţii utile

Cel mai apropiat aeroport

Cel mai important aeroport al orasului este situat in suburbia Mascot. Aeroportul din Sydney este si unul dintre cele mai vechi din lume.Vacante in Rate 

Oferte Sydney fără transport inclus

Oferte Sydney

HOTEL MENZIES BY ACCOR

Hotel ****
Australia - Sydney( Australia )

Hotel de 4 stele cu amplasare centrala, situat la aproximativ1.3 km de Casa Operei, 0.8 km de promenada The Rocks, 1 km de Gradinile Botanice si 1.3 km de Portul Darling.

HOTEL TRAVELODGE PHILLIP STREET

Hotel ***
Australia - Sydney( Australia )

Hotel de 3 stele amplasat in centrul Sydney-ului, la cateva minute de mers pe jos fata de obiective precum Gradinile Botanice, Casa Operei sau promenada The Rocks.