Cere oferta Cere oferte
Vacante

Prezentare Ungaria

Ungaria este republica din sud-estul Europei Centrale incadrata la vest de Austria, la nord de Slovacia, la est ...

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

1 circuite gasitePrezentare Ungaria

Prezentarea generala

\

Ungaria este republica din sud-estul Europei Centrale incadrata la vest de Austria, la nord de Slovacia, la est de Ucraina si Romania, iar la sud de Serbia, Croatia si Slovenia.
Din punct de vedere geografic, Ungaria nu se poate mandri cu mari sau cu munti inalti (cel mai inalt punct: 1014 m).  Are insa peisaje extrem de variate, spectaculoase pe alocuri. Linistita Campie Maghiara abunda in diverse specii de flora si fauna; Transdanubia, 'teritoriul de dincolo de Dunare', incanta cu dealurile si vaile sale; iar Lacul Balaton inlocuieste cu succes lipsa deschiderii la mare. Natura, asa cum este ea, poate fi surprinsa in numeroasele parcuri naturale si zone ocrotite, ce ocupa aproape 10% din intregul teritoriu.
Capitala Ungariei a fost integrata in patrimoniul mondial al UNESCO si supranumita pe drept 'Perla Dunarii'. Marea rezerva de ape termale de suprafata o situeaza pe locul 2, dupa Islanda, in topul tarilor renumite pentru izvoarele lor tamaduitoare.
Cultura băilor are o istorie lungă de 2.000 de ani pe teritoriul Ungariei unde, până azi, arheologii au descoperit urmele a peste 20 de băi din timpul romanilor. Băile construite de turci în secolul al XVI-lea funcţionează şi azi în Budapesta şi Eger. În prezent, sunt ţinute în evidenţă aproape 1.300 de fântâni cu apă termală, dintre care 270 servesc ca băi. Numărul izvoarelor cu efecte terapeutice este de 139. În jurul acestor izvoare cu ape tămăduitoare s-au construit şi se construiesc în continuare băi, sanatorii, ştranduri şi hoteluri cu o bogată ofertă de servicii. Nu există o localitate mai importantă care să nu aibă măcar o baie termală în care vizitatorul poate găsi relaxare şi reîmprospătare. 
Lacul Balaton, cel mai mare lac cu apa dulce al Europei Centrale, este o oaza a relaxarii, tinta familiilor, a iubitorilor de soare, apa si sporturi nautice...

\

Informatii utile

\

Denumirea oficiala: Republica Ungara
Capitala: Budapesta
Limba oficiala: maghiara
Suprafata: 93 030 km2
Moneda: forint (HUF)
Fus orar: UTC + 1 (Romania: UTC + 2)
Sarbatori: 1 ianuarie, 15 martie, lunea Pastilor, 1 mai, lunea Rusaliilor, 20 august (ziua Sf. Stefan - se comemoreaza incoronarea Regelui Stefan din anul 1000), 23 octombrie, 1 noiembrie, 25-26 decembrie.
\

 

\

Informatii vize

\

Este permis accesul in Ungaria pe baza Cartii de identitate sau a Pasaportului.
Clasificarea hotelurilor Clasificarea unitatilor de cazare unguresti este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor.
\