Vacante

Insula Afroditei - Circuit Cipru de Nord

Disponibilitate si preturi

Te rugăm să alegi o dată de plecare pentru a vedea prețurile.

Descriere

Destinatie: Northern Cyprus

Durata: 7 nopti

Plecari: 31 octombrie, 7 noiembrie, 14 noiembrie, 21 noiembrie

Ziua 1. Bucuresti - Cipru

Check-in și îmbarcare pe aeroportul din București cu destinația Cipru. Întalnire cu ghidul însoțitor de grup și transfer la hotel. Cazare la hotel  de 4* din zona Kyrenia / Lapta.

Ziua 2. Guzelyurt

Mic dejun. Plimbare pe partea de nord a insulei pentru un tur de recunoaștere și admirarea lanțului muntos Karpaz cu renumitul vârf ’’ Cinci Degete’’, se face o scurtă pauză pentru fotografiat și admirat panorama. Se vizitează Vila Albastră, fosta reședință a influentului Paulo Paolides, avocatul fostului președinte-patriarh Makarios. Se vizitează  satul Korucam, satul toleranței, unde se  poate savura o cafea turcească sau ceai negru. După prânz în Güzelyurt,  se vizitează  mănăstirea din zonă, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic din vechiul Keravanserai. După amiaza întoarcere la hotel. Cazare la hotel  de 4* din zona Kyrenia / Lapta.

Ziua 3. Nicosia -Famagusta 

Mic dejun. Se vizitează capitala insulei – orașul Nicosia, singura capitală împărțită între două popoare., cu partea veche și biserica gotică astăzi transformată în moschee. Se poate traversa  pe partea grecească a orașului pentru plimbare în zona veche pietonală.  Oprire la un atelier de bijuteri din aur și argint cu posibilitatea de cumpărături. Cazare la hotel de 4* în zona Famagusta.

Ziua 4. Famagusta - Salamis

Mic dejun. Se vizitează  Muzeul Sf. Barnabas, dedicate Sfântului Barnabas, unul dintre misionarii crestinismului timpuriu din bazinul mediteranean,  aici se vor putea admira capela fostei mănăstiri ortodoxe și ruinele orașului antic Salamis, din perioada elenă și romană.  Cazare la hotel de 4* în zona Famagusta.

Ziua 5. Famagusta - Kyrenia

Mic dejun. Se vizitează orașul Famagusta, cu faimoasa Catedrală Sf. Nicolae, numită acum Moscheea Lala Pașa, apoi oprire la un atelier tradițional de confecționare covoare orientale. După prânz, plecare spre Kyrenia / Lapta și oprire la un magazine de produse din piele cu prezentare de modă.  Cazare la hotel de 4* în zona Kyrenia.

Ziua 6. Peninsula Karpaz*

Mic dejun. Timp liber sau opțional, excursie în Peninsula Karpaz, considerată cea mai frumoasă regiune din Cipru de Nord*. Se vizitează  satul de pescari Buyukkonukkoy, unde se  poate savureaza o cafea turcească sau ceai negru  și admira Mănăstirea Sf. Andrei.  Timp la dispoziție  pentru cumpărături  de suveniruri, ulei de măsline, băutura  locală  Zivania și multe alte delicatese. Seara, cazare la hotel de 4* în zona Kyrenia.

Ziua 7. Kyrenia

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la hotel. Cazare la hotel de 4* in zona Kyrenia/Lapta.

Ziua 8 . Larnaca - Bucuresti

Mic deju. Transfer la aeroportul din Larnaca pentru îmbarcare zbor cu destinația București.

 

 

Nota : ***Programul se poate organiza doar cu persoanele vaccinate anti-covid.***

Taxe locale

In unele cazuri, unitatea de cazare/hoteliera poate colecta diverse taxe locale. Ele vor fi achitate de turisti direct la receptia unitatii hoteliere.


Alte informatii privind unitatea de cazare:

Unitatile hoteliere aplica regulile de protectie anti-COVID 19 valabile la destinatie, conform legislatiei in vigoare la momentul calatoriei.

Pentru destinatiile externe, in cadrul ofertelor pentru perioadele de sarbatoare (Craciun, Revelion etc.), unele hoteluri isi rezerva dreptul de a impune ca si serviciu obligatoriu o cina festiva. Exista cazuri in care costul aferent acestui serviciu nu este inclus in pretul afisat si se va achita suplimentar.

Pentru efectuarea tratamentului in unitatile hoteliere din Romania sunt necesare, in majoritatea cazurilor: bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, cardul de sanatate activat, adeverinta de salariat/cupon de pensie.

La unitatile hoteliere din Romania, preluarea camerei se face, in majoritatea cazurilor, astfel:
Litoral- Check-in: cel tarziu la ora 18:00; Check-out: cel tarziu la ora 12:00.
Alte destinatii- Check-in: intre orele 14:00-16:00; Check-out: intre orele 10:00–12:00.