Cere oferta Cere oferte
Vacante

Circuit Bavaria-Die Romantische Strasse

Disponibilitate si preturi

Te rugăm să alegi o dată de plecare pentru a vedea prețurile.

Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 6 nopti

Plecari: 9 august

Transport AVION | 7 zile, 6 nopti |

BAVARIA – Die Romantische Strasse 


Descrierea circuitului

Principalele atractii incluse:

 • Drumul Romantic - Die Romantische Strasse :
 • Rothenburg ob der Tauber – Orasul Craciunului
 • Orasele medievale fortificate Dinkelsbuhl si Nordlingen
 • Vizita la Castelul Nymphenburg
 • Vizita in orasele bavareze Regensburg, Nuremberg, Wurzburg, Augsburg, Munich

Itinerariu:  Munich – Regensburg – Nuremberg – Wurzburg – Rothenburg ob der Tauber – Dinkelsbuhl – Nordlingen – Augsburg – Munich 

Date de plecare:  19 iulie, 9 august

PROGRAM:

Ziua 1: Bucuresti – Munich – Regensburg – Nuremberg

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare  pe zborul companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munich. Decolare la ora 06:00 si aterizare in Munich la ora 07:05.  Dupa indeplinirea formalitatilor vamale si preluarea bagajelor ne vom urca in autobuz petru a incepe descoperirea Bavariei. Prima oprire va fi in Regensburg unde vom face un tur al orasului cu insotitorul de grup. Odata o metropola comerciala infloritoare si un centru politic al Imperiului Roman, Regensburg este considerat a fi cel mai bine conservat oras medieval al Germaniei, fiind un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 2006. Ne vom plimba printre stradutele inguste si pietele largi, afland informatii despre cei 2000 de ani de istorie ai orasului. Vom admira Catedrala si Podul de Piatra, Porta Praetoria si Primaria Veche, casele grandioase si zonele comerciantilor. Ne vom continua drumul catre Nuremberg unde vom avea parte de un tur de oras cu ghid local. Nurnberg a reflectat istoria Germaniei inca din Evul Mediu. Orasul fiind protejat de castel, a avut parte de o mare dezvoltare, astfel calitatea vietii a fost mereu superioara. Vom admira puternica fortareata construita in jurul anului 1140 in timpul domniei imparatului Konrad al III-lea, cu ale sale biserici, fantani elaborate si Muzeul Tucherschloss. In contrast, alte situri din Nuremberg servesc ca amintiri ale anilor mai intunecati din lunga istorie a orasului. Printre acestea se numara Centrul de Documentare de la fostele mitinguri ale partidului nazist, unde national-socialistii au organizat vaste procese, iar principalii autori ai atrocitatilor naziste au fost judecati si condamnati in 1946. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Arvena Park 4* sau similar.

Ziua 2: Nuremberg - Wurzburg

Mic dejun. In timpul diminetii ne vom bucura de timp liber in Nuremberg. Vom descoperi armoniozitatea dintre cladirile istorice si arhitectura moderna intr-o plimbare prin centrul vechi. Ne vom bucura de aromele culinare ale unui oras cu o traditie de un secol in producerea de bere, carnati si turta dulce. Si vom avea timp si pentru cumparaturi. Apoi ne vom urca in autocar si vom porni catre Drumul Romantic sau Romantische Strasse. Acesta este unul dintre cele mai atragatoare zone pentru turism din provinciile sudice Bavaria si Baden-Wurttemberg. Fiind format din vechiul drum roman si cateva localitati medievale la nord, se intinde de la Wurzburg la Fassen, si prezinta o bogatie a istoriei, artei si culturii occidentale. Ne vom opri in Wurzbug, punctul de pornire pe Drumul Romantic si ne vom bucura de un tur de oras impreuna cu un ghid local. Wurzburg prezinta o combinatie armonioasa intre istorie, cultura si vin. Oras universitar si fost sediu regal este situat pe ambele parti ale raului Main, ofera o atmosfera vibranta si un farmec aparte. Acesta este un oras baroc care ofera un aer sudic german si o ospitalitate francona. Vom admira Catedralei Sf. Kilian – a patra cea mai mare biserica romanica din Germania, resedinta Wurzburg cu gradinile sale si Piata Resedintei (un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO), Cetatea Marienberg si Podul Principal Vechi, lung de 180 de metri si ne vom plimba pe malurile raului Main. Timp liber in Wurzburg.  Cazare hotel Maritim 4* sau similar.

Ziua 3: Wurzburg – Rothenburg ob der Tauber

Mic dejun. Astazi vom calatori spre Rothenburg ob der Tauber, probabil cel mai cunoscut dintre toate orasele medievale de pe Drumul Romantic. Acesta este un oras medieval fortificat, unul dintre putinele ramase in Germania, iar cladirile, zidurile si stradutele l-au facut unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Bavaria. Vom descoperi turnul primariei, bisericile, zidul orasului complet conservat, care este de doi kilometri, piata principala, Muzeul Crimei sau Turmweg. Vom afla despre regi si imparati, despre secretele si magia Evului Mediu si vom savura deliciile culinare admirand arhitectura medievala a orasului. Mai multe restaurante locale colaboreaza cu vinificatorii locali si servesc o gama larga de vinuri franconiene de calitate. Dupa acesta excursie ce ne-a imbogatit cultural si spiritual ne vom intoarce in Wurzburg unde vom avem timp liber pentru a ne plimba prin oras si pentru cumparaturi. Cazare hotel Maritim  4* sau similar.

Ziua 4: Wurzburg – Dinkelsbuhl – Nordlingen – Augsburg – Munich

Vom servi micul dejun si vom continua calatoria pe Drumul Romantic. Prima oprire va fi in  Dinkelsbuhl oras aflat la intersectia a doua rute comerciale foarte importante: ruta nord-sud dintre Germania - Italia si ruta de la oraselor din zona Rinului si pana la Europa de Est, fiind un fost oras imperial. Zidurile perfect conservate ale orasului si casele cu o arhitectura magnifica, amintesc de epoca glorioasa a Dinkelsbuhl din secolele 15 si 16. Vom admira un peisaj urban ce dateaza de peste 400 de ani, cu case din lemn peste care se remarca biserica gotica Sf. Gheorghe, una dintre cele mai impresionante biserici din sudul Germaniei. Urmatoarea oprire pe Drumul Romantic, va fi in Nordlingen. Acesta este un fost oras imperial ce prezinta un centrul medieval probabil unic in lume. Vom admira zidul orasului, care este accesibil de jur imprejur, turnul bisericii, peisajul urban medieval, cartierul tabacarilor si piata cu cladirile sale impresionante. Ne vom continua drumul catre Augsburg unde vom avea parte de un tur de oras cu ghid local. Al treilea oras ca marime din Bavaria, a fost fondat de romani in 15 i.Hr., fiind cel mai vechi oras din Bavaria si al doilea cel mai vechi oras german. Vom descoperi fantanile magnifice, casele vechi ale breslelor si vom observa cum perioadele si-au lasat amprenta asupra orasului, mai ales epoca barocului si stilul rococo, insa si miscarea Art Nouveau, toate transformand aceasta plimbare prin oras intr-o experienta foarte speciala. Drumul se continua catre Munich unde vom avea timp liber la dispozitie. Cazare Courtyard by Marriott Munich City Center 4* sau similar.

Ziua 5: Munich – Capitala Bavariei

Mic dejun. Astazi va fi o zi dedicata orasului Munich. Cu o istorie lunga, un patrimoniu arhitectural si cultural incredibil si un peisaj natural frumos, Munich este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Germania. Capitala statului federal din Bavaria prezinta o armonie intre modernitate si traditie. Pornind de la o asezare medievala si devenind o capitala regionala cu o comunitate artistica si culturala bogata, strazile din Munchen sunt pline de cladiri istorice ce dateaza din secolul al 12-lea. A suferit o cantitate imensa de distrugeri in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa orasul a fost reconstruit meticulos si a cunoscut o recuperare uimitoare. Astazi este un important centru financiar cu cea mai puternica economie din Germania. Vom face un tur de oras cu ghid local al orasului Munich cu vizitarea Castelului Nymphenburg. Acesta a servit ca resedinta de vara pentru regii Bavariei inca din secolul al 18-lea. Astazi, complexul de 180 de hectare format din cladirea palatului si gradinile sale, este al doilea cel mai mare spatiu verde din Munchen, unul dintre cele mai mari palate din Germania si unul dintre cele mai importante din Europa. Dupa amiaza avem timp liber pentru a descoperi orasul sau pentru cumparaturi. Cazare Courtyard by Marriott Munich City Center 4* sau similar.

Ziua 6: Munich – Excursie optionala la Castelele Bavariei

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional – excursie la Castelele Bavariei. Vom porni la drum catre Castelul Neuschwanstein construit pentru regele bavarez Ludwig al II-lea (1845 - 1886). Constructia a fost inceputa in 1868, a fost amenajata in stiluri medievale, dar nu a fost niciodata complet finalizata. Castelul este unul dintre cele mai faimoase cladiri istorice din lume, fiind sursa de inspiratie pentru palatul din desenul Disney Frumoasa Adormita. Continuam catre Castelul Hohenschwangau ce a fost mentionat pentru prima data in secolul al 12-lea, iar pana in secolul al 16-lea castelul a apartinut cavalerilor din Schwangau. De-a lungul timpului, a avut mai multi proprietari si a fost partial distrus in timpul diferitelor razboaie. In 1832, viitorul rege Maximilian al II-lea, a intrat in posesia ruinelor si a reconstruit castelul conform planurilor originale. Dupa finalizarea sa, a fost resedinta de vara si de vanatoare a familiei regale bavareze. Din 1923, Wilttelsbacher Ausgleichsfonds detine Castelul Hohenschwangau. Intoarcere la Munich si timp liber. Cazare Courtyard by Marriott Munich City Center 4* sau similar.

Ziua 7: Munich - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber in Munich pentru vizite individuale, plimbari cu insotitorul de grup sau cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Lufthansa LH1654 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 21:50. Sosire in Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

*Grup minim: 30 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Munich, zbor direct,compania Lufthansa
 • Bilet de avion Munich – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 6 nopti de cazare cu mic dejun astfel:
  • 1 noapte in Nuremberg, la hotel Arvena Park 4* sau similar
  • 2 nopti in Wurzburg, la hotel Maritim 4* sau similar
  • 3 nopti in Munich, la hotel Courtyard by Marriott City Center 4* sau similar
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Regensburg, Nuremberg, Wurzburg, Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbuhl, Nordlingen, Augsburg, Munich, Castelul Nymphenburg
 • Tururi de oras cu ghizi locali in: Nuremberg, Wurzburg, Augsburg, Munich
 • Bilet de intrare la Castelul Nymphenburg
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (altele decat cele mentionate la servicii incluse)

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau pasaportul sau in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Taxe locale

In unele cazuri, unitatea de cazare/hoteliera poate colecta diverse taxe locale. Ele vor fi achitate de turisti direct la receptia unitatii hoteliere.


Alte informatii privind unitatea de cazare:

Pentru destinatiile externe, in cadrul ofertelor pentru perioadele de sarbatoare (Craciun, Revelion etc.), unele hoteluri isi rezerva dreptul de a impune ca si serviciu obligatoriu o cina festiva. Exista cazuri in care costul aferent acestui serviciu nu este inclus in pretul afisat si se va achita suplimentar.

Pentru efectuarea tratamentului in unitatile hoteliere din Romania sunt necesare, in majoritatea cazurilor: bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, cardul de sanatate activat, adeverinta de salariat/cupon de pensie.

La unitatile hoteliere din Romania, preluarea camerei se face, in majoritatea cazurilor, astfel:
Litoral- Check-in: cel tarziu la ora 18:00; Check-out: cel tarziu la ora 12:00.
Alte destinatii- Check-in: intre orele 14:00-16:00; Check-out: intre orele 10:00–12:00.