Cere oferta Cere oferte
Vacante

Circuit si sejur Puglia

Disponibilitate si preturi

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. București – Bari – Ostuni

Check-in și îmbarcare pe aeroportul din București Otopeni cu destinația Bari. Tur panoramic al orașului. Transfer pentru cină și cazare la hotel de 3* sau 4* în zona Ostuni.

Ziua 2. Monopoli – Polignano a Mare – Ostuni

Mic dejun. Plecare spre Monopoli, un orășel – cetate tipic regiunii, cu străduțe înguste și o piațetă centrală idilică. Se continuă călătoria spre Polignano a Mare, unde se vizitează centrul vechi, renumita plajă Cala Porto, și podul Lama Monachile, un vechi pod roman care a rezistat timpului. Timp liber pentru prânz și cumpărături de suveniruri. După-amiaza, tur pietonal în Ostuni, denumit simbolic și „Orașul alb”, cu oprire la principalele atracţii turistice. Seara, cină și cazare la hotel în zona Ostuni.

Ziua 3. Alberobello & Locorotondo*

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Alberobello & Locorotondo. Înscris în patrimoniul UNESCO, Alberobello este un oraș istoric renumit pentru casele albe din piatră cu acoperișuri țuguiate, denumite popular „Trulli”. Scopul inițial al acestora era de a adăposti alimentele de căldură, în prezent acestea fiind folosite pe post de restaurant sau chiar și locuite. Timp liber pentru prânz. După-amiaza, se vizitează Locorotondo, un orășel situat în vârful dealului, cu case superbe vopsite în alb, pe ale cărui străduțe înguste este o plăcere să te plimbi. Așa cum sugerează și numele, „Locul rotund”, acesta este structurat sub forma unui cerc, cu labirinturi care te duc spre centrul vechi al orașului. Seara, cină și cazare la hotel în zona Ostuni.

Ziua 4. Brindisi

Mic dejun. Dimineața, plecare spre Brindisi, un oraș-port situat în „tocul cizmei Italiei”, care a jucat un rol strategic în timpul Imperiului Roman. Se vizitează centrul vechi, Piazza Duomo, Castelul Brindisi (exterior), Catedrala și Columna Romana. Seara, cină și cazare la hotel în zona Ostuni.

Ziua 5. Matera*

Mic dejun. Timp liber la dispoziție, sau opțional, excursie la Matera, orașul construit în stâncă, care poartă titulatura de cel mai vechi oraș din Italia, fiind construit în urmă cu 9000 de ani. Aici s-au filmat nenumărate filme despre viața lui Iisus, inclusiv cel în care apare faimoasa noastră actriță, Maia Morgenstern. Denumite „Sassi”, casele sculptate direct în stâncă sunt cu adevărat spectaculoase, fiind incluse în patrimoniul UNESCO și atrăgând anual milioane de turiști. În 2019, Matera a fost aleasă Capitala Culturală Europeană*. Seara, cină și cazare la hotel în zona Ostuni.

Ziua 6. Martina Franca

Mic dejun. Dimineața, plecare spre Martina Franca, oraș reprezentativ al regiunii Puglia. Se vizitează centrul vechi, considerat o veritabilă bijuterie a orașului, poarta Santo Stefano, Piazza Roma, Pallazo Ducale și Chiesa di San Domenico. După-amiaza, timp liber la dispoziție pentru relaxare. Seara, cină și cazare la hotel în zona Ostuni.

Ziua 7. Lecce*

Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau excursie opțională la Lecce, principalul oraș al Peninsulei Salento, renumit pentru stilul baroc unic în lume al arhitecturii clădirilor sale. Se vizitează: Piața Sant Oronzo, Coloana Sf. Oronzo, Biserica Sfintei Cruci, Mănăstirea Celestina, Piața Domului și impresionantul Amfiteatru Roman*. Seara, cină și cazare la hotel în zona Ostuni.

Ziua 8. Bari – București

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bari pentru check-in și îmbarcare pe cursa cu destinația București Otopeni.

 

Servicii incluse în preț:

• Transport cu avionul pe ruta București – Bari – București (Inclus)
• 1 bagaj de cală de 20 kg/ persoană și 1 bagaj de mână de 7 kg/ (Inclus)
• Taxe aeroport (Inclus)
• Cazare 7 nopti cu demipensiune, in hotel de 3 sau 4* (Inclus)
• Autocar modern la dispoziție pe tot parcursul circuitului (Inclus)
• Asistență turistică în limba română (Inclus)

Servicii neincluse în preț:

• Asigurare medicală

• Asigurare storno

• Taxa de oraș (aprox. 2 euro/persoana/zi, se achita direct la receptia hotelului)

• Excursii opționale

 

*Servicii opționale neincluse în preț:

• Excursie opțională la Alberobello & Locorotondo: 59 Euro/ persoană

• Excursie opțională la Matera: 69 Euro/ persoană

• Excursie opțională la Lecce: 49 Euro/ persoană

 Pachet 3 excursii opționale: 159 Euro/ persoană

 

Dacă orarul de zbor nu va permite organizarea Turului Panoramic al orașului Bari în prima zi, acesta se va reprograma pentru ziua 8.

Grup minim pentru organizarea circuitului: 20 de persoane.

Taxe locale

In unele cazuri, unitatea de cazare/hoteliera poate colecta diverse taxe locale. Ele vor fi achitate de turisti direct la receptia unitatii hoteliere.


Alte informatii privind unitatea de cazare:

Pentru destinatiile externe, in cadrul ofertelor pentru perioadele de sarbatoare (Craciun, Revelion etc.), unele hoteluri isi rezerva dreptul de a impune ca si serviciu obligatoriu o cina festiva. Exista cazuri in care costul aferent acestui serviciu nu este inclus in pretul afisat si se va achita suplimentar.

Pentru efectuarea tratamentului in unitatile hoteliere din Romania sunt necesare, in majoritatea cazurilor: bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, cardul de sanatate activat, adeverinta de salariat/cupon de pensie.

La unitatile hoteliere din Romania, preluarea camerei se face, in majoritatea cazurilor, astfel:
Litoral- Check-in: cel tarziu la ora 18:00; Check-out: cel tarziu la ora 12:00.
Alte destinatii- Check-in: intre orele 14:00-16:00; Check-out: intre orele 10:00–12:00.