Cere oferta Cere oferte
Vacante

Prezentare Israel

Scapa de grija planificarilor si pleaca intr-un circuit in Israel cu Eximtur! Viziteaza Haifa – Muntele Tabor - Nazareth- Marea Galileei - Bethlehem- Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Drumul Crucii - Raul Iordan – Ierihon – Marea Moarta

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

7 circuite gasitePrezentare Israel

Circuite Israel - Prezentare Generala, informatii utile

Capitala Statului Israel: Ierusalim
Orase importante: Tel Aviv-Yaffo, Haifa, Nethanya, Tiberias, Beer Sheva, Eilat.
Ziua Nationala (Independentei) in 2013 : 16 aprilie
Suprafata: aproximativ 22.000 km²
Populatie: peste 7 milioane de locuitori
Moneda: Shekel nou
Fus orar: GMT+2
Domeniu Internet: .il
Prefix telephonic: +972
Grupuri entice: 75.4% evrei, 20.6 arabi, 4% alte minoritati.
Numere de telefon utile: Politie: 100; Ambulanta 101; Pompieri: 102; Informatii: 144; Deranjamente: 166; Prefixe interurbane: Ierusalim 02;Tel Aviv 03; Haifa 04

Informatii vize

Cetăţenii români care călătoresc în Israel în scop turistic nu au nevoie de viză. Ambasada Romaniei la Tel Aviv: 24, Rehov Adam, Hacohen, Tel: (03)5230066; (03)5242482; (03)5238205; (03)5244644;e-mail: rouembi@netvision.net.it Pasaportul dumneavoastra trebuie sa fie valid pentru inca cel putin 6 luni de la data inceperii calatoriei. Trebuie sa aveti si o fotocopie dupa pagina de identificare de pe pasaport si sa o pastrati separat de original.

Israelul

Este in primul rand cunoscut ca fiind una din tarile cele mai avansate din lume in: IT, agricultura, prelucrarea productiei mondiale a diamantelor brute, medicina. Arta contemporana, gastronomia, muzica si dansul traditional sunt si ele repere importante ale patrimoniului inestimabil al acestei tari, care merita stabatuta in lung si-n lat. In oricare anotimp si de fiecare data, Israelul are ceva nou si senzational de oferit. El reprezinta totodata o destinatie fascinanta atat datorita diversitatii pesajelor si site-urilor sale cat si evenimentelor organizate aici. Turistii sositi in pelerinaj, pentru a participa la programe dedicate turismului de afaceri sau in vacanta se bucura de aceasta imbatabila combinatie. Este “Tara celor patru Mari”: Marea Mediterana, Marea Rosie, Marea Moarta si Marea Galileei, dar, este si “Țara Promisă” unde Moise i-a condus pe copiii lui Israel. Este locul unde Avraam a intarit legământul lui cu Dumnezeu, Hristos a predicat invataturile sale și de unde Profetul Mohamed s-a înălțat la cer. Se învecinează cu Libanul la nord, Siria la nord-est, Iordania la est si la sud-est si Egiptul la sud-vest. Marea Mediterana se afla la vest de Israel, iar Marea Rosie la sud. Portul Eilat este cel mai sudic punct al Israelului. Teritoriul Israelului are dimensiuni relativ reduse, cu o lungime maxima de aproximativ 470 km, si o latime intre 16 si 150 km.

Mijloace financiare şi de plată

Moneda locala este sekelul (Nis) – divizat in 100 de agorozi. Exista patru bancnote: 20 Nis, 50 Nis ,100 Nis si 200 Nis. Cursurile de schimb sunt aproximativ identice la toate bancile (cu comision) si casele de schimb (de preferat intrucit nu precep comision). Visa, Master Card/ Euro Card, American Express si Diner’s Club sunt acceptate peste tot (chiar si la magazinele mici). Bancile sunt in general deschise de duminica pana joi intre 8:30am - 12:30am si 4:00pm-6:00p.m, cele mai multe au bancomate de unde se pot scoate bani, in general Shekels(NIS) nu US dollars sau euro. Rata de schimb este de obicei de 1 $ = approx 3.70 NIS, 1 E = 4.80 NIS, dar variaza de la zi la zi.

Descopera si alte circuite turistice organizate de EXIMTUR.