Cere oferta Cere oferte
Vacante

Prezentare Israel

Scapa de grija planificarilor si pleaca intr-un circuit in Israel cu Eximtur! Viziteaza Haifa – Muntele Tabor - Nazareth- Marea Galileei - Bethlehem- Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Drumul Crucii - Raul Iordan – Ierihon – Marea Moarta

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupaPrezentare Israel

Circuite Israel - Prezentare Generala, informatii utile

Capitala Statului Israel: Ierusalim
Orase importante: Tel Aviv-Yaffo, Haifa, Nethanya, Tiberias, Beer Sheva, Eilat.
Ziua Nationala (Independentei) in 2013 : 16 aprilie
Suprafata: aproximativ 22.000 km²
Populatie: peste 7 milioane de locuitori
Moneda: Shekel nou
Fus orar: GMT+2
Domeniu Internet: .il
Prefix telephonic: +972
Grupuri entice: 75.4% evrei, 20.6 arabi, 4% alte minoritati.
Numere de telefon utile: Politie: 100; Ambulanta 101; Pompieri: 102; Informatii: 144; Deranjamente: 166; Prefixe interurbane: Ierusalim 02;Tel Aviv 03; Haifa 04

Informatii vize

Cetăţenii români care călătoresc în Israel în scop turistic nu au nevoie de viză. Ambasada Romaniei la Tel Aviv: 24, Rehov Adam, Hacohen, Tel: (03)5230066; (03)5242482; (03)5238205; (03)5244644;e-mail: rouembi@netvision.net.it Pasaportul dumneavoastra trebuie sa fie valid pentru inca cel putin 6 luni de la data inceperii calatoriei. Trebuie sa aveti si o fotocopie dupa pagina de identificare de pe pasaport si sa o pastrati separat de original.

Israelul

Este in primul rand cunoscut ca fiind una din tarile cele mai avansate din lume in: IT, agricultura, prelucrarea productiei mondiale a diamantelor brute, medicina. Arta contemporana, gastronomia, muzica si dansul traditional sunt si ele repere importante ale patrimoniului inestimabil al acestei tari, care merita stabatuta in lung si-n lat. In oricare anotimp si de fiecare data, Israelul are ceva nou si senzational de oferit. El reprezinta totodata o destinatie fascinanta atat datorita diversitatii pesajelor si site-urilor sale cat si evenimentelor organizate aici. Turistii sositi in pelerinaj, pentru a participa la programe dedicate turismului de afaceri sau in vacanta se bucura de aceasta imbatabila combinatie. Este “Tara celor patru Mari”: Marea Mediterana, Marea Rosie, Marea Moarta si Marea Galileei, dar, este si “Țara Promisă” unde Moise i-a condus pe copiii lui Israel. Este locul unde Avraam a intarit legământul lui cu Dumnezeu, Hristos a predicat invataturile sale și de unde Profetul Mohamed s-a înălțat la cer. Se învecinează cu Libanul la nord, Siria la nord-est, Iordania la est si la sud-est si Egiptul la sud-vest. Marea Mediterana se afla la vest de Israel, iar Marea Rosie la sud. Portul Eilat este cel mai sudic punct al Israelului. Teritoriul Israelului are dimensiuni relativ reduse, cu o lungime maxima de aproximativ 470 km, si o latime intre 16 si 150 km.

Mijloace financiare şi de plată

Moneda locala este sekelul (Nis) – divizat in 100 de agorozi. Exista patru bancnote: 20 Nis, 50 Nis ,100 Nis si 200 Nis. Cursurile de schimb sunt aproximativ identice la toate bancile (cu comision) si casele de schimb (de preferat intrucit nu precep comision). Visa, Master Card/ Euro Card, American Express si Diner’s Club sunt acceptate peste tot (chiar si la magazinele mici). Bancile sunt in general deschise de duminica pana joi intre 8:30am - 12:30am si 4:00pm-6:00p.m, cele mai multe au bancomate de unde se pot scoate bani, in general Shekels(NIS) nu US dollars sau euro. Rata de schimb este de obicei de 1 $ = approx 3.70 NIS, 1 E = 4.80 NIS, dar variaza de la zi la zi.

Descopera si alte circuite turistice organizate de EXIMTUR.

Din diverse motive, căutarea nu a întors nici un rezultat.
Te rugăm să încerci schimbarea parametrilor, sau contactează-ne prin formularul de mai jos.

 

Cerere oferta

 

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.