Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

BORŞA

Informaţii utile


Staţiune turistică

 Statiune turistica de interes local.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a
Profil: staţiune montană - sporturi de iarnă
Factori de cura: Izvoare cu ape minerale carbogazoase sau conţinând fier, calciu, magneziu, recomandate în tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv şi în tratamentul bolilor renale. Dată fiind clima propice, staţiunea mai este recomandată şi pentru tratamentul nevrozelor astenice şi al tulburărilor respiratorii.
b

Obiective turistice şi de agrement

Practicarea alpinismului; piste de schi cu grade variate de dificultate; trambuline de schi omologate de 113 m practicabile până în lunile aprilie şi mai; artă şi arhitectură maramureşene.
Partii de schi: Puzdrele - lungime 1000 m (diferenta de nivel 180 m), nivel de dificultate mediu; Poiana Stiol - lungime 1920 m (diferenta de nivel 500 m), nivel de dificultate mediu; Poiana Stiol-Varful Stiol - lungime 790 m (diferenta de nivel 90 m), nivel de dificultate mediu; Vila Bradet - lungime 200 m (diferenta de nivel 30 m), nivel de dificultate- usor; Olimpica - lungime 2980 m (diferenta de nivel 650 m), nivel de dificultate ridicat; Instalatii de transport pe cablu: teleschi ( lungime 790 m) si telescaun (lungime 1920 m).

Rezervatia Pietrosu Rodnei, Cascada Cailor, Varful Pietrosu Rodnei.

Geografie

Relief

 Relief: montan

Altitudine

Altitudine: 700 - 850 m

Temperatura medie

Temperatura vara: 20°C
Temperatura iarna: 2°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Bistriţa 84 km, Bucureşti 498 km, Cluj 159 km, Timişoara 476 km, Sibiu 284 km Baia Mare 128 km, Oradea 305 km, Arad 416 km, Suceava 153 km. 


Cel mai apropiat aeroport

 Baia Mare 128 km.

Alte informaţii

Cai de acces:

Rutiere: DN 18 (Baia Mare – Sighetu Marmatiei – Vişeu de Sus –Moisei – Borşa – Prislop – Şesuri) si DN 17 C (face legatura cu Bistriţa, Năsăud si Dej) – asigură accesul în zona.
DN 18 face legatura peste Pasul Prislop cu DN 17 – Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistriţa.

Feroviare:  
Calea ferată cu ecartament îngust care asigură accesul pentru exploatările forestiere în zona Vaser – Novat, a devenit şi o cale de acces pentru turişti, garniturile de tren fiind prevăzute cu vagoane pentru călători (vagoane platformă sau vagoane închise).

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte BORŞA fără transport inclus

Oferte BORŞA

HOTEL NORD

Hotel ***
MARAMUREŞ - BORŞA( Romania )

Hotel Nord reprezintă noul reper al ospitalității din zona Maramureșului.

de la 120.96 lei

HOTEL ROMAN

Hotel ***
MARAMUREŞ - BORŞA( Romania )

Hotelul Roman este situat in statiunea turistica Borsa din Maramures, înconjurat de un lanț muntos (Munții Rodnei și Munții Maramureșului), în apropierea unor obiective turistice renumite (Mocănița, Cimitirul Vesel, Valea Vinului, Săpânța, bisericile din lemn, Cascada Cailor, Lacul Iezer), iar pentru iubitorii sporturilor de iarna, in apropiere se afla si pârtia de schi.

de la 75 lei

HOTEL CERBUL

Hotel **
MARAMUREŞ - BORŞA( Romania )

Hotelul, situat intr-un cadru deosebit, dispune de capacitatea maxima de cazare de 62 persoane si se recomanda ca fiind una din cele mai bune si renumite variante de cazare din statiunea Borsa.

de la 55 lei

HOTEL VICTORIA

Pensiune ***
MARAMUREŞ - BORŞA( Romania )

Situat in statiunea turistica Borsa din Maramures, HOTEL VICTORIA pune la dispozitia turistilor servicii de cazare la cele mai inalte standarde, concepute si personalizate astfel incat sa satisfaca chiar si cele mai exigente cerinte si asteptari in domeniu. Este amplasat la doar 400 m de statia de autobuz din Borsa, la 2,3 Km de partia de schi Runc-Stiol, 32 Km de Viseu de Sus.

de la 55 lei

HOTEL PALTINIS

Hotel ***
MARAMUREŞ - BORŞA( Romania )

Hotelul Paltinis este amplasat intr-un cadru pitoresc deosebit, pe valea Viseutului la distanta de 150 m fata de DN18 sau 1000 m distanta de la intrarea in statiunea turistica Borsa.

de la 55 lei