Obiective turistice şi de agrement
Barajul Floroiu
Barajul Floroiu este situat in apropierea localitatii Dragan, o atractie turistica masiva pentru toata zona, inclusiv Ciucea.
Drum practicabil pe toata perioada anului.
Castelul Goga de la Ciucea
Conacul Octavian Goga din Ciucea, judetul Cluj a fost resedinta lui Octavian Goga, fiind si locul in care acesta este inmormantat.
Cladirea face parte din patrimoniul monumentelor istorice ale judetului Cluj.
Cetatea Bologa
De la moara de apa de la Bologa care inca functioneaza, privind de aici in stanga spre coasta de stanca sapata de ape, deasupra unei paduri de salcami, se inalta semete inca dupa sute de ani, ruinele cetatii Bologa
Manastirea de la Ciucea
Biserica este construita in 1775, din lemn, in localitatea Galpaia, jud. Salaj, stramutata la Ciucea de poetul Octavian Goga in 1939 si donata Arhiepiscopiei Clujului.
Pictura pe panza este executata de mesteri necunoscuti.
Manastirea de calugarite a functionat pana in 1945, an dupa care a fost inchisa sub comunisti.
Valtoarea de la Dragan
Valtoarea cu apa care inca functioneaza si spala cu puterea apei ``toale`` si covoarele, este unul din obiectivele turistice ce merita vazut la Valea Draganului.
Castrul roman Resculum Bologa
A fost ridicat în jurul anului 106, drept garnizoană a cohortelor I Aelia Gaestorum milliaria și a II-a Hispanorum, a căror misiune era, probabil, apărarea graniței Imperiului Roman. Pe măsură ce romanii au încercat să consolideze granițele, în secolul II au fost aduși coloniști din Grecia, se crede din zona Patras.
Ruinele castrului sunt vizibile și astăzi în locul numit Grădiște, deși majoritatea zonei a fost folosită ca suprafață agricolă. În apropierea acestuia există și ruinele unei băi romane.
Informaţii utile
Localităţi mari în apropiere
Cluj-Napoca 65 km, Bucuresti 476 km, Timisoara 380 km, Sibiu 210 km, Baia Mare 200 km, Oradea 80 km, Arad 277 km, Suceava 346 km.
Cel mai apropiat aeroport
Cel mai apropiat aeroport Cluj-Napoca, 65 km.
Alte informaţii
Posibilitãti de vânat si pescuit; pesterile din Muntii Apuseni (Meziad, Ursilor, Scãrisoara); Bãile Sãrate Turda cu salba de lacuri (concentratie foarte mare în sare si nãmol); Salina Turda; mormântul lui Mihai Viteazu, Cheile Turzii.