Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

VALEA DRAGANULUI

Informaţii utile
Obiective turistice şi de agrement

Barajul Floroiu
Barajul Floroiu este situat in apropierea localitatii Dragan, o atractie turistica masiva pentru toata zona, inclusiv Ciucea.

Drum practicabil pe toata perioada anului.


Castelul Goga de la Ciucea
Conacul Octavian Goga din Ciucea, judetul Cluj a fost resedinta lui Octavian Goga, fiind si locul in care acesta este inmormantat.

Cladirea face parte din patrimoniul monumentelor istorice ale judetului Cluj.


Cetatea Bologa
De la moara de apa de la Bologa care inca functioneaza, privind de aici in stanga spre coasta de stanca sapata de ape, deasupra unei paduri de salcami, se inalta semete inca dupa sute de ani, ruinele cetatii Bologa


Manastirea de la Ciucea
Biserica este construita in 1775, din lemn, in localitatea Galpaia, jud. Salaj, stramutata la Ciucea de poetul Octavian Goga in 1939 si donata Arhiepiscopiei Clujului.
Pictura pe panza este executata de mesteri necunoscuti.
Manastirea de calugarite a functionat pana in 1945, an dupa care a fost inchisa sub comunisti.


Valtoarea de la Dragan
Valtoarea cu apa care inca functioneaza si spala cu puterea apei ``toale`` si covoarele, este unul din obiectivele turistice ce merita vazut la Valea Draganului.

 

Castrul roman Resculum Bologa

A fost ridicat în jurul anului 106, drept garnizoană a cohortelor I Aelia Gaestorum milliaria și a II-a Hispanorum, a căror misiune era, probabil, apărarea graniței Imperiului Roman. Pe măsură ce romanii au încercat să consolideze granițele, în secolul II au fost aduși coloniști din Grecia, se crede din zona Patras.

Ruinele castrului sunt vizibile și astăzi în locul numit Grădiște, deși majoritatea zonei a fost folosită ca suprafață agricolă. În apropierea acestuia există și ruinele unei băi romane.

 

Geografie

Relief

 muntosAltitudine

1385 m

Temperatura medie

 Temperatura vara: 18°C
Temperatura iarna: -5° C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

 Cluj-Napoca 65 km, Bucuresti 476 km, Timisoara 380 km, Sibiu 210 km, Baia Mare 200 km, Oradea 80  km, Arad 277 km, Suceava 346 km.Cel mai apropiat aeroport

Cel mai apropiat aeroport Cluj-Napoca, 65 km.Alte informaţii

 Posibilitãti de vânat si pescuit; pesterile din Muntii Apuseni (Meziad, Ursilor, Scãrisoara); Bãile Sãrate Turda cu salba de lacuri (concentratie foarte mare în sare si nãmol); Salina Turda; mormântul lui Mihai Viteazu, Cheile Turzii.

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte VALEA DRAGANULUI fără transport inclus

Oferte VALEA DRAGANULUI

PENSIUNEA ART 1000

Pensiune ***
CLUJ - VALEA DRAGANULUI( Romania )

Muntii Apuseni sunt printre cei mai frumosi din Europa insa si cei mai ascunsi privirilor ... pana acum. Vino sa iti incarci bateriile cu aer de munte si o priveliste ce te va face mandru ca esti roman !

de la 110 lei