Utilizam cookies necesare functionarii site-ului si pentru statistici anonime. Pentru folosirea de cookies in vederea personalizarii informatiei, te rugam sa iti exprimi preferinta. Vezi detalii

Bine ai venit !
Autentificare   ÃŽnregistrare

MONEASA

Informaţii utile

Supranumita “Perla Muntilor Apuseni” si numita in limba maghiara Menyháza, adica “Orasul Paradisului”, Moneasa este situata intr-o mica depresiune, la poalele muntilor Codru-Moma, la altitudinea de 280 metri. Piscurile din jur se inalta pana la altitudini de 1 000 de metri. Apele termominerale de aici au fost cunoscute, se pare, inca de pe vremea romanilor, care au avut aici terme. Apele au temperatura de 25 – 32 de grade si sunt bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice, cu certe proprietati curative. In secolul XVII, regiunea in care este situata statiunea a fost cucerita de otomani, care insa au plecat de aici dupa infragerea de la Viena, parasind inclusiv Cetaeta Deznei, situata la o distanta de 10 km.


Staţiune turistică

Statiune turistica de interes national.

Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

a
 - ape minerale oligominerale, mezotermale, bicarbonatate, calcice, mageziene, sodice.
  Acestea au o temperatura de 24- 32 ºC si o mineralizare totala de 0,19- 0,27 g/l (tabel nr.19)
 
- bioclimat de crutare, cu efecte sedative, calmante asupra sistemului nervos.
 
INDICATII TERAPEUTICE: 
- afectiuni ale aparatului locomotor si ale sistemului nervos periferic (reumatismale inflamatorii degenerative, reumatismale abarticulare, stari posttraumatice)
- afectiuni neurologice periferice si centrale
- afectiuni ginecologice cronice
- nevroza astenica
- afectiuni asociate  (boli metabolice si de nutritie).

INSTALATII DE TRATAMENT :
- instalatii pentru bai calde in vane;
- bazine pentru kinetoterapie;
- instalatii pentru electro-, hidro- si  termoterapie;
- sali pentru gimnastica medicala;
- masaj medical;
- sauna;
- bazine in aer liber pentru bai cu apa minerala;
- solarii pentru aerohelioterapie.
b

Obiective turistice şi de agrement

Cetatea de Piatră Siria (din 1331) cu statut de cetate regală; Cetatea Aradului, Mănăstirea Hodoş - Bodrog (din 1877); staţiunea Lipova; localitatea Batsa (port popular şi ceramică); Bârzava (centru de ceramică).
Indicatii terapeutice: Afectiuni ale aparatului locomotor si ale sistemului nervos periferic (reumatismale inflamatorii degenerative, reumatismale abarticulare, stari posttraumatice); afectiuni neurologice periferice si centrale; afectiuni ginecologice cronice; nevroza astenica; afectiuni asociate (boli metabolice si de nutritie). 
Instalatii de tratament: instalatii pentru bai calde in vane; bazine pentru kinetoterapie; instalatii pentru electro-, hidro- si termoterapie; sali pentru gimnastica medicala; masaj medical; sauna; bazine in aer liber pentru bai cu apa minerala; solarii pentru aerohelioterapie. 

Geografie

Relief

Relief: podiş

Altitudine

Altitudine: 290 m

Temperatura medie

Temperatura vara: 22°C
Temperatura iarna: 2°C

Informaţii utile

Localităţi mari în apropiere

Arad - 98 km
Oradea - 111 km
Timişoara - 155 km

Cel mai apropiat aeroport

Arad - 98 km

Imagini

Vacante in Rate 

Oferte MONEASA fără transport inclus

Oferte MONEASA

HOTEL PARC

Hotel ***
ARAD - MONEASA( Romania )

Hotelul PARC, amplasat in centrul statiunii Moneasa, intr-o oaza de verdeata strabatuta de apele paraului Bailor, o mandrie a statiunii din punct de vedere al esteticii exterioare si interioare ofera turistilor sejururi si clipe de neuitat.

de la 78.40 lei