Cere oferta Cere oferte
Vacante

Circuit Descopera Georgia 5 zile

4 stele

   Tbilisi Airport Vezi pe harta

Disponibilitate si preturi

Te rugăm să alegi o dată de CheckIn și CheckOut pentru a vedea prețurile.

Descriere Circuit Descopera Georgia 5 zile, Tbilisi Airport, Georgia

Circuit Descopera GEORGIA, 5 zile
Transport avion | 5 zile, 4 nopti
Descriere circuit

Principalele atractii incluse:

  • Tur de oras in capitala Georgiei – Tbilisi
  • Cina cu program folcloric in Tbilisi
  • Excursie la Ananuri – Gadauri – Kazbegi cu lectie de gatit kninkali si pranz inclus
  • Explorare cu masinile de teren 4x4 catre Biserica Gergeti Trinity
  • Excursie la Sighnaghi – Bodbe cu pranz traditional la o familie de localnici si spectacol folcloric
  • Excursie la Muzeul in aer liber Uplistsikhe si Muzeul Stalin din Gori cu pranz inclus
  • Vizitarea vechii capitale a Georgiei – Mtskheta

Date de plecare: 16.06, 23.06

Itinerariu: Tbilisi – Sighnaghi – Bodbe – Ananuri – Gadauri – Kazbegi - Biserica Gergeti Trinity - Uplistsikhe – Gori – Mtskheta vechea capitala a Georgiei

PROGRAM:

Ziua 1: Bucuresti – Tbilisi

Mese incluse: pranz si cina

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni, la ora 05:30 pentru imbarcare pe zborul companiei HiSky H4 9701 cu destinatia Tbilisi. Decolare la ora 08:00 si aterizare la ora 11:30. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, vom porni intr-un tur al capitalei Tbilisi, in care vom admira cele mai cunoscute obiective, printre care se numara fortareata Narikala, Marea Sinagoga si monumentul Kartlis Deda. De asemenea, ne vom plimba pe strazile inguste si vom admira moscheile, bisericile, baile cu sulf si casele cu balcoane colorate. Vom parcurge bulevardul Rustaveli, de-a lungul caruia se afla mai multe muzee, teatre, institutii, magazine si restaurante. Vom servi pranzul, iar apoi vom efectua formalitatile de cazare la hotel. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Seara, servirea cinei la restaurant. Cazare la hotel 4*/ 5* Tbilisi, conform optiunii dvs.

Ziua 2: Tbilisi – Sighnaghi – Bodbe

Mese incluse: mic dejun si pranz

Mic dejun. Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Sighnaghi, cunoscut drept “Orasul Iubirii”, din regiunea Kakheti, faimoasa pentru podgoriile sale si considerata locul de nastere a vinului georgian. Aleile pietruite, arhitectura si peisajele superbe au transformat orasul intr-una dintre cele mai vizitate destinatii din tara. Manastirea Bodbe este un alt punct de atractie al regiunii, un loc important de pelerinaj, construit pe locul mormantului Sf. Nino, cea care a sustinut raspandirea crestinismului in Georgia. Ne vom opri pentru o degustare de vinuri, si un pranz traditional realizat de o familie de localnici, insotit de program folcloric local. Intoarcere in Tbilisi si timp liber la dispozitie pentru descoperirea orasului pe cont propriu. Cazare la hotel 4*/ 5* Tbilisi, conform optiunii dvs.

Ziua 3: Tbilisi – Ananuri – Gudauri – Kazbegi

Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Vom porni catre zona montana pe fostul drum militar, unde ne vom bucura de peisajele maiestuioase si vom avea posibilitatea de a fotografia fiecare moment. Vom trece pe langa rezervorul de apa Zhinvali (Jinvali) si orasul cu acelasi nume ce se afla la intersectia marilor rute comerciale, de-a lungul istoriei, fiind un oras al elitei georgiene. Vom admira Cetatea Ananuri recunoscuta pentru arhitectura sa din secolele XVI-XVIII, ce include cladiri pentru uz religios, militar si public. Apoi vom continua traseul prin minunata statiune de Ski Gudauri si apoi spre Kazbegi, unde ne vom opri la monumentul "Pacii si prieteniei". Monument decorat cu mozaicuri reprezentand eroi, fermieri, basme si diverse simboluri. Monumentul este foarte viu colorat, pozitionat intr-un punct de belvedere ce ne va taia rasuflarea. Ne vom opri pentru o lectie de gatit kninkali cu pranz inclus, in care vom avea parte de o demonstratie a modului de preparere a galustelor traditionale georgiene: Kninkali. Ne vom delecta intr-o atmosfera autentica, cu gazde experimentate si, la final, vom face o degustare a preparatelor pregatite. Ne vom bucura de o experienta unica in care vom explora peisajele idilice cu masinile de teren 4x4 catre Biserica Gergeti Trinity. Vom descoperi frumusetea uluitoare a bisericii, inconjurata de un peisaj uimitor, impreuna cu remarcabila sa arhitectura religioasa georgiana, iar in interiorul bisericii, vom gasi modele de arta din secolul al XVI-lea. Intoarcere la Tiblisi. Cazare la hotel 4*/ 5* Tbilisi, conform optiunii dvs.

Ziua 4: Tiblisi – Uplistsikhe – Gori

Mese incluse: mic dejun si cina

Mic dejun. Vom calatori catre Uplistsikhe unde vom vizita muzeul in are liber cu acelasi nume. Este un oras cioplit in stanca si una dintre cele mai vechi asezari din Caucaz. Vom descoperi strazile, pietele si un tunel secret care duce la raul Mtkvari, ce au fost mentionate istoric pentru prima data in secolul al VII-lea. Monumentele arheologice si arhitecturale sunt dintre care cel mai vechi si dateaza din epoca bronzului timpuriu si este remarcabil pentru combinatia unica a diferitelor stiluri taiate in stanca din Anatolia si Iran, precum si a arhitecturii pagane si crestine. Ne vom continua calatoria catre Gori, unde vom vizita Muzeul Stalin. O figura cheie in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Stalin avea radacini umile, fiind nascut in orasul georgian Gori. Primul muzeu dedicat lui Stalin a fost deschis in timpul vietii sale si functioneaza si astazi. Intoarcere la Tbilisi. Seara, vom avea parte de o cina traditionala cu program folcloric. Cazare la hotel 4*/ 5* Tbilisi, conform optiunii dvs.

Ziua 5: Tiblisi – Mtskheta – Bucuresti

Mese incluse: mic dejun si pranz

Mic dejun si efectuarea formalitatilor de check-out. Vom face o excursie la Mtskheta, vechea capitala a Georgiei, unde vom putea admira numeroase monumente culturale si biserici. In anul 1994, Monumentele Istorice din Mtskheta au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. De asemenea, Mtskheta reprezinta un centru al crestinismului georgian, motiv pentru care a fost desemnat drept Oras Sfant de catre Biserica Ortodoxa Georgiana, in anul 2014. Vom servi pranzul, apoi vom avea timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Transfer catre aeroportul din Tbilisi pentru imbarcarea pe zborul charter operat de compania HiSky cu destinatia Bucuresti, astfel:

  • pentru plecarea din 16.06: imbarcare la ora 22:30 pe zborul companiei HiSky H4 9404 cu decolare la ora locala 01:00 (a doua zi) si sosire in Bucuresti la ora 02:30;
  • pentru plecarea din 23.06: imbarcare la ora 17:00 pe zborul companiei HiSky H4 9403 cu decolare la ora locala 19:00 si sosire in Bucuresti la ora 20:30;

Sfarsitul pachetului de servicii.

*Grup minim 30 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion, cursa charter, Bucuresti – Tiblisi – Bucuresti, zbor direct compania Hisky
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local conform programului
  • 4 nopti de cazare cu mic dejun, in Tiblisi, la hotel 4*/ 5* Tbilisi, conform optiunii
  • Mese incluse (demipensiune):
    • 4 pranzuri, dintre care un pranz traditional realizat de o familie de localnici
    • 2 cine, dintre care o cina cu program folcloric
  • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: tur de oras in Tiblisi, , excursie la Sighnaghi – Bodbe, excursie la Ananuri - Gadauri – Kazbegi, excursie la Muzeul in aer liber Uplistsikhe si Muzeul Stalin din Gori, excursie la Mtsketa – vechea capitala a Georgiei
  • Experiente locale inedite:
    • Lectie de gatit kninkali cu pranz inclus
    • Spectacol folcloric in Sighnaghi
    • Degustare de vin local
  • Explorare cu masinile de teren 4x4 catre Biserica Gergeti Trinity
  • Bilete de intrare la: Muzeul in aer liber Uplistsikhe, Muzeul Stalin, telecabina
  • Ghid local vorbitor de limba engleza
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse
  • Excursiile optionale

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaport cu o valabilitate care sa depaseasca cu cel putin trei luni durata sederii în Georgia.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Taxe locale

In unele cazuri, unitatea de cazare/hoteliera poate colecta diverse taxe locale. Ele vor fi achitate de turisti direct la receptia unitatii hoteliere.


Alte informatii privind unitatea de cazare:

Pentru destinatiile externe, in cadrul ofertelor pentru perioadele de sarbatoare (Craciun, Revelion etc.), unele hoteluri isi rezerva dreptul de a impune ca si serviciu obligatoriu o cina festiva. Exista cazuri in care costul aferent acestui serviciu nu este inclus in pretul afisat si se va achita suplimentar.

Pentru efectuarea tratamentului in unitatile hoteliere din Romania sunt necesare, in majoritatea cazurilor: bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, cardul de sanatate activat, adeverinta de salariat/cupon de pensie.

La unitatile hoteliere din Romania, preluarea camerei se face, in majoritatea cazurilor, astfel:
Litoral- Check-in: cel tarziu la ora 18:00; Check-out: cel tarziu la ora 12:00.
Alte destinatii- Check-in: intre orele 14:00-16:00; Check-out: intre orele 10:00–12:00.


Facilitati

Recunoastere
Atractii - circuit

Locatie Circuit Descopera Georgia 5 zile, Tbilisi Airport, Georgia