Cere oferta Cere oferte
Vacante

Circuit Islanda Aurora Boreala

   Reykjavik And Surroundings Vezi pe harta

Disponibilitate si preturi

Te rugăm să alegi o dată de CheckIn și CheckOut pentru a vedea prețurile.

Descriere Circuit Islanda Aurora Boreala, Reykjavik and Surroundings, Iceland

CIRCUIT ISLANDA – In cautarea Aurorei Boreale
Transport AVION | 8 zile, 7 nopti |
Descriere circuit

EXPERIENTE INEDITE INCLUSE:

  • Aurora Boreala Hunting Tour – La vanatoare de Aurora Boreala
  • Viking Sushi Boat tour
  • Vizita cu degustare de pranz la Ciupercaria Farmers Bio
  • Vizita la o ferma de cai islandezi

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

  • Tur de oras Reykjavik cu ghid local
  • Craterul Grabrok – Turul Peninsulei Snæfellsnes
  • Cascadele Hraunfossar si Barnafoss – Izvoarele termale Deildartunguhver
  • Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir – Geysir – Gullfoss
  • Lava Center din Hvolsvollur
  • Coasta de Sud: Cascadele Seljalandsfoss si Skogarfoss – plaja cu nisip negru Reynisfjara – Peninsula Dyrholaey
  • Perlan Experience: Muzeul cu pestera de gheata, filmul Aurora Boreala in planetariul Perlan si acces la platfoma de observatie Perlan view

PROGRAM:

Ziua 1: 20.03.2024 Bucuresti – Keflavik

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:40 pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines OS788 cu destinatia Viena. Decolare la ora 06:40 si aterizare la Viena la ora 07:20. Decolare cu zborul OS327 la ora 10:00 cu destinatia Keflavik, unde aterizam la ora 13:25. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie in Reykjavik. Seara ne vom bucura de o experienta unica: Aurora Hunting Tour – La vanatoare de Aurora Boreala. Impreuna cu ghidul local ne vom indrepta spre zona cu cel mai curat cer si cel mai bun punct de belvedere pentru a ne putea bucura de frumusetea cerului atunci cand aurora boreala va aparea. (Aurora Boreala este un fenomen natural cauzat de vantul solar si nu poate fi garantat sau prezis). Cazare hotel Berjaya Reykjavik Natura sau similar.

Ziua 2: 21.03.2024 Reykjavik – Vulcanul Grabrok – Peninsula Snæfellsnes

Mic dejun. Suntem in capitala Islandei Reykjavik pe care o vom descoperi in cadrul unui tur de oras cu ghid local. Un oras in care iti vei reincarca bateriile, un oras inconjurat de o natura incredibila – dar in acelasi timp, un oras plin de viata, stralucind de creativitate. Reykjavík ar putea foarte bine sa fie cel mai mic oras mare din lume. In cadrul turului cu ghid local vom putea admira: Catedrala Nationala, Primaria, cladirea Parlamentului, biserica Hallgrimskirkja, casa Hofdi, portul pesacaresc si altele. Pornim la drum catre Peninusla Snæfellsnes, iar pe drum ne vom opri la o Ferma de cai islandezi, admirati de catre populatia locala pentru rezistenta lor la clima rece. Vom asculta o poveste despre acestia, ii vom mangaia si ii vom poza. Drumul ne poarta apoi catre Vulcanul Grabrok, vechi de 3400 de ani, unde ne vom bucura de natura printr-o mica drumetie pe partea nordica a vulcanului. Transfer la hotel. Cazare la hotel Fosshotel Stykkisholmur sau similar.

Ziua 3: 22.03.2024 Viking Sushi Boat Tour – Turul peninsulei Snæfellsnes

Mic dejun. Astazi vom avea parte de o experienta unica: Viking Sushi Boat Tour. In aceasta incitanta aventura pe mare, vom naviga in spectaculosul Breiðafjörður, unul dintre cele mai frumoase fiorduri din Intreaga tara. Adaposteste peste 50 de specii de pasari, inclusiv regele tuturor pasarilor islandeze, vulturul cu coada alba, ceea ce Il face perfect pentru iubitorii de natura. Apoi vom folosi metode traditionale islandeze de pescuit pentru a prinde unele dintre cele mai proaspete si delicioase fructe de mare pe care le-ati gustat vreodata, oferindu-va sansa de a degusta niste delicios sushi Viking. Apoi vom porni intr-o explorare a Ringului Peninsulei Snæfellsnes, pentru a experimenta frumusetea naturala a Islandei. Vom putea vizita Shark Museum (cost bilet: 12 Euro/persoana) si admira Muntele Kirkjufell, cel mai fotografiat munte din Islanda datorita formei sale unice. Vom tarversa apoi satele pescaresti pescaresti Olafsvik si Hellissandur. Ne vom bucura de privelistea oferita de craterul Snaefellsnes - ce se prezinta sub forma unui amfiteatru, de plaja Djupalonssandur – fost loc de plecare a barcilor de pescuit si de plaja Ytri Tunga – cel mai bun loc de a observa focile. Inainte de a ne indrepta spre hotel, vom admira formatiunile stancoase Arnarstapi, loc ce atrage numerosi vizitatori, datorat peisajului spectaculos. Locatia este una plina de mister prin faptul ca zona nu a fost folosita niciodata de catre fermieri, datorita zvonurilor din zona, ce transmiteau prezenta elfilor. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Varmaland sau similar in zona Reykholt.

Ziua 4: 23.03.2024 The Cave „Cea mai mare pestera de lava” – Cascadele Hraunfossar si Barnafoss – Izvoarele termale Deildartunguhver – Baile Geotermale Naturale Krauma

Mic dejun. In prima parte a zilei, optional, excursie la The Cave – cea mai mare pestera de lava din Islanda situata in Víðgelmir. In cadrul turului de explorare a pesterei vom descoperi fortele imense care au sculptat acest pamant. Acest tur va fi si o oportunitate unica de a afla de la ghidul local impactul profund pe care eruptiile vulcanice l-au avut in cultura islandeza (Tarif: 60 Euro/persoana, transfer inclus). Vom explora apoi doua cascade foarte frumoase din Borgarfjörður: Casacada Hraunfossar, al carui nume se traduce prin „cascade de lava” si Cascada Barnafoss, care inseamna „cascada copiilor”. Cascadele din Hraunfossar sunt o adevarata comoara, o colectie de nenumarate parauri si cascade mici si mari care ies din lava pe o distanta de aproximativ 900 de metri. De cealalta parte, potrivit legendei, Barnafoss isi trage numele de la doi copii care au cazut in cascada. Vom vizita apoi Izvoarele termale Deildartunguhver, izvorul cu cel mai mare flux din Europa cunoscut pentru debitul sau rapid de 180 de litri pe secunda. In ultima parte a zilei, optional,va puteti bucura de Baile Geotermale Naturale Krauma. Relaxati-va in cele 6 bai (5 cu apa calda si una cu apa rece) alimentate cu apa termala din cel mai puternic izvor de apa termala al Europei, Deildartunguhver (biletul de intrare se achita la fata locului). Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Varmaland sau similar in zona Reykholt.

Ziua 5: 24.03.2024 Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir – Geysir – Gullfoss – vizita cu degustare de pranz la ciupercaria Farmers Bistro – Craterul Kerið

Mic dejun. Astazi vom descoperi Ringul de Aur al Islandei, iar prima vizita o facem in Parcul National Þingvellir, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Þingvellir este de o importanta geologica deosebita pentru ca aici se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat, dar si de o importanta istorica intrucat aici s-au reunit vikingii in cadrul primului Parlament din lume. Continuam cu zona geotermala Geysir, renumita pentru „Marele Gheizer”, un izvor termal care este activ de mai bine de 10.000 de ani. La fiecare 10 minute, apa fierbinte este aruncata pana la 40 m intr-un spectacol palpitant. Deliciile continua la Gullfoss, o cascada puternica de pe raul Hvítá. Propulsata de o scurgere glaciara, are o caderea pe doua niveluri si se prabuseste intr-un canion adanc. In cadrul acestei excursii vom avea parte de o experienta gastronomica unica, vizita cu degustare de produse locale la ferma de ciuperci Farmers Bistro. Aceasta asigura productia de ciuperci pentru intreaga Islanda! In cele din urma vom vizita craterul Kerið, vechi de doar 3.000 de ani, motiv pentru care versantii lui Kerið sunt de culoare rosie, mai degraba decat un negru vulcanic; zacamintele de fier sunt, geologic vorbind, proaspete. Transfer la hotel. Cazare hotel Stracta sau similar in zona Hella.

Ziua 6: 25.03.2024 Lava Center – Cascadele Seljalandsfoss si Skogarfoss – Plaja cu nisip negru Reynisfjara

Mic dejun. Astazi vom vizita Lava Center, o expozitie educationala interactiva, de inalta tehnologie, pentru a descoperi fortele naturale colosale si complexe care modeleaza Pamantul si au inceput sa creeze Islanda cu zeci de milioane de ani in urma. Continuam spre Coasta de Sud, unde vom vizita cascada Seljalandsfoss. Caderea sa peste stanci abrupte, face posibila deplasarea in spatele cascadei de unde veti avea o vedere spectaculoasa asupra cascadei in sine si a imprejurimilor. O alta cascada frumoasa este Skogarfoss, unica prin faptul ca provine de la doi ghetari, Eyjafjallajokull si Myrdalsjokull. Daca urcati cele 370 de trepte pana in varful cascadei Skogafoss, veti avea parte de o priveliste uluitoare asupra coastei de sud a Islandei. In apropiere de Vik, vom vizita plaja cu nisip negru Reynisfjara. In 1991, National Geographic a votat Reynisfjara drept una dintre primele 10 plaje non-tropicale de vizitat de pe planeta. Ne vom incheia excursia de astazi cu o vizita la Peninsula Dyrhólaey – o zona de promenada de 120 de metri, renumita pentru privelistile sale uluitoare ale coastei de sud a Islandei, precum si pentru farul sau istoric si pentru bogatia de pasari. Acesta gazduieste un arc de stânca cu acelasi nume. Intoarcere la hotel. Cazare hotel Stracta sau similar in zona Hella.

Ziua 7: 26.03.2024 Reykjavik – Perlan – Fly over Iceland

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Reykjavik si vom urca in Perlan – Wonders of Iceland, de unde vom putea admira o superba panorama a Rejkjavik-ului de pe platforma de observatie. Aici vom avea parte de intreaga experienta pe care o oferta Perlan: Muzeul cu pestera de gheata, filmul Aurora Boreala din Planetarium si platforma de observatie. Transfer la hotel. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau plimbari individuale. Optional, va recomandam o experienta inedita: Fly over Iceland. Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, veti agata suspendat, cu picioarele atarnand, in fata unui ecran sferic de 20 de metri, in timp ce filmul care ruleaza va va duce intr-o calatorie emotionanta prin Islanda. Efectele speciale, inclusiv vantul, ceata si aromele, se combina cu miscarea pentru a crea o experienta de neuitat (Tarif: 40 Euro/persoana, transfer inclus). Cazare hotel Grand sau similar.

Ziua 8: 27.03.2024 Reykjavik – Viena – Bucuresti

Mic dejun. Dimineata, optional, cateva ore de relaxare la Laguna Albastraconsiderata a fi unul dintre cele mai placute si romantice locuri din tara. Este inconjurata de o multitudine de peisaje vulcanice fantastice, iar apa in sine este de un albastru viu avand calitati regenerative notabile, deoarece apa este bogata in silica si sulf, iar temperatura apei este confortabila cu o medie de 37-39 de grade. Aici veti regasi LAVA Restaurant, Blue Cafe si Lagoon Spa, astfel va puteti bucura de gustari delicioase si cocktailuri, produse de sanatate si tratamente spa fara a parasi incinta. Saune, bai de aburi si o mica cascada sunt de asemnea disponibile in Laguna Albastra. Enjoy ! (Tarif: 95 Euro/persoana si include: biletul de intrare, prosop, masca silica si o bautura. Se rezerva din tara odata cu pachetul turistic). Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines OS328 cu destinatia Viena. Decolare la ora 14:15 si aterizare la Viena la ora 19:15. Escala pana la ora 21:15 cand decolam cu zborul OS787 cu destinatia Bucuresti. Aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:50.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Keflavik – Bucuresti, via Viena, compania Austrian
  • Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • 7 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
    • 1 noapte in Reykjavik, hotel Berjaya Reykjavik Natura sau similar
    • 1 noapte in Stykkisholmur, hotel Fosshotel Stykkisholmur sau similar
    • 2 nopti in zona Reykholt, hotel Varmaland sau similar
    • 2 nopti in zona Hella, hotel Stracta sau similar
    • 1 noapte in Reykjavik, hotel Grand sau similar
  • Transport cu autocar local pe durata circuitului
  • Excursiile si vizitele din program:
    • Aurora Boreala Hunting Tour cu ghid local
    • Tur de oras Reykjavik cu ghid local
    • Vizita la o ferma de cai islandezi
    • Craterul vulcanului Grabrok
    • Viking Sushi Boat Tour
    • Turul Peninsulei Snæfellsnes
    • Cascadele Hraunfossar si Barnafoss – Izvoarele termale Deildartunguhver
    • Ringul de Aur: Parcul National Thingvellir – Geysir – Gullfoss
    • Vizita cu degustare de pranz la ciupercaria Farmers Bistro
    • Bilet de intrare la craterul Kerið
    • Lava Center din Hvolsvollur (bilet de intrare la expozitiile permanente si cinema)
    • Coasta de Sud: Cascadele Seljalandsfoss si Skogarfoss – plaja cu nisip negru Reynisfjara – Peninsula Dyrholaey
    • Perlan Experience: Muzeul cu pestera de gheata, filmul Aurora Boreala in planetariul Perlan si acces la platfoma de observatie Perlan view
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Supliment 5 cine in zilele 2-6: 315 Euro/persoana (meniu 2 feluri, minim 10 platitori)

(Acest supliment se rezerva la inscriere odata cu pachetul turistic)

  • Bacsisul pentru sofer si ghizii locali
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.

  • The Cave – Cea mai mare pestera de lava: 60 Euro/persoana
  • Fly over Iceland: 40 Euro/persoana
  • Laguna Albastra: 95 Euro/persoana

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Pasaport romanesc sau Cartea de identitate romaneasca.

Atentie ! Valabilitatea documentelor de calatorie trebuie sa depaseasca cu cel putin trei luni data incheierii calatoriei (data iesirii de pe teritoriul Islandei).

Carti de credit si plati in numerar:

  • Va recomandam sa aveti la dvs. un card de debit/credit; in tot mai multe locatii (inclusiv hoteluri, restaurante, magazine) se accepta exclusiv plata cu cardul; in putinele locuri in care se mai accepta platile in numerar, plata se poate face doar in moneda locala.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Taxe locale

In unele cazuri, unitatea de cazare/hoteliera poate colecta diverse taxe locale. Ele vor fi achitate de turisti direct la receptia unitatii hoteliere.


Alte informatii privind unitatea de cazare:

Pentru destinatiile externe, in cadrul ofertelor pentru perioadele de sarbatoare (Craciun, Revelion etc.), unele hoteluri isi rezerva dreptul de a impune ca si serviciu obligatoriu o cina festiva. Exista cazuri in care costul aferent acestui serviciu nu este inclus in pretul afisat si se va achita suplimentar.

Pentru efectuarea tratamentului in unitatile hoteliere din Romania sunt necesare, in majoritatea cazurilor: bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, cardul de sanatate activat, adeverinta de salariat/cupon de pensie.

La unitatile hoteliere din Romania, preluarea camerei se face, in majoritatea cazurilor, astfel:
Litoral- Check-in: cel tarziu la ora 18:00; Check-out: cel tarziu la ora 12:00.
Alte destinatii- Check-in: intre orele 14:00-16:00; Check-out: intre orele 10:00–12:00.


Facilitati

Recunoastere
Atractii - circuit

Locatie Circuit Islanda Aurora Boreala, Reykjavik and Surroundings, Iceland