Cere oferta Cere oferte
Vacante

Prezentare Spania

Ti-am pregatit numeroase oferte de vacanta in Spania. Sejururi individuale, circuite, sejururi cu transport inclus si hoteluri in Spania. Alege-ti vacanta asa cum iti doresti si rezerva rapid, ofertele se termina repede!

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Denumire circuit


Destinatie


Pret


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

7 circuite gasite

de la 1320  per camera * 2 adulti | perioada 24.02.2025 - 28.02.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 1350  per camera * 2 adulti | perioada 24.03.2025 - 29.03.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 1360  per camera * 2 adulti | perioada 30.12.2024 - 03.01.2025 | transport cu avionul | plecare din Iasi
de la 1390  per camera * 2 adulti | perioada 28.12.2024 - 01.01.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 1598  per camera * 2 adulti | perioada 28.12.2024 - 02.01.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
de la 2300  per camera * 2 adulti | perioada 29.12.2024 - 05.01.2025 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti


Prezentare Spania

Vacanta in Spania


Aici vei gasi atat informatii utile despre Spania cat si oferte speciale de vacante in Spania.
Alege regiunea spaniola pe care vrei sa o explorezi, selecteaza pachetul turistic potrivit pentru tine si rezerva-ti un bilet de avion catre Spania! Mergi in vacanta in Mallorca, Tenerife, Costa Blanca, Costa Brava sau Barcelona.

Exploreaza Spania cu Eximtur!


Localizare, suprafata si informatii generale:


Regatul Spaniei este situate in sud-vestul Europei. Se invecineaza la nord cu Oceanul Atlantic, in partea de est si sud-est cu Marea Mediterana, iar in vest cu Portugalia si Oceanul Atlantic. In teritoriul sau national sunt incluse si insulele Canare si Baleare precum si provinciile Melilla si Ceuta din nordul Africii. 
Suprafata : 504.645 km patrati.


Acces:


Tren: Compania nationala de transport feroviar, RENFE, are trenuri lente, care opresc in toate statiile (regionales - cele mai ieftine), trenuri care leaga marile orase (cercanias) si trenuri care circula pe distante mari (Largo recorrido). Unele dintre cursele regionale intra direct in reteaua de metrou a oraselor, usurand astfel transferul. Exista reduceri pentru persoanele sub 26 de ani si pentru cele care au un permis special. 
Auto: Din Spania pleaca autocare spre majoritatea oraselor mari europene, inclusiv Lisabona, Londra si Paris. Autobuzele sunt cea mai buna solutie si pentru transportul in interior, fiind cele mai accesibile si ajungand, practic, oriunde doriti. 
Avion: Spania poseda mai multe aeroporturi internationale, in orase precum Madrid, Barcelona, Bilbao, Santiago de Compostela, Sevilla, Granada, Malaga, Almerta, Alicante, Valencia, Palma de Mallorca, Ibiza si Mae. Zborul este o optiune buna daca vreti sa mergeti in insule. 
Totusi, feribotul este mai avantajos din punct de vedere financiar, desi este mai lent.


Ziua nationala si sarbatori oficiale:


Spania isi sarbatoreste ziua nationala la 8 octombrie. 
Sarbatori nationale: 2 ianuarie – Granada (festivalul recuceririi), 6 ianuarie – Epifania, 17 ianuarie – Mallorca si Spania continentala, 3 martie – Insulele Baleare, 12 martie – Gibraltar, 1 mai – ziua muncii, 24 iunie – Sfantul Ioan, 15 august – Sarbatoare nationala, 1 noiembrie – Ziua tuturor sfintilor, 25 decembrie – Craciunul, 26 decembrie – sfantul Stefan, 6 decembrie - ziua Constitutiei, 8 decembrie – Conceptia neprihanita, 28 decembrie – Ziua sfintilor nevinovati (Dia de los Santos Inocentes).


Geografie si natura; flora si fauna:


Spania este pozitionata in Europa Occidentala si ocupa cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, precum si doua arhipelaguri (Insulele Canare in Oceanul Atlantic, respectiv Insulele Baleare in Marea Mediterana) si doua orase (Ceuta si Melilla) in nordul Africii, precum si alte insule de dimensiuni reduse situate in vecinatatea tarii. Se situata intre restul continentului european si Africa si intre doua zone de influenta, Mediteraneeana in est si Atlantica in vest, lucru care determina si gradul ridicat de varietate. 
Relieful: In Spania, predomina relieful de podis si muntos, campia ocupand numai a 10-a parte din teritoriu. Partea centrala a Spaniei este formata de Podisul Meseta, care este inconjurat de lanturi muntoase, dupa cum urmeaza: la nord sunt Munttii Cantabrici, paraleli cu golful Biscaya; la N-E Munttii Iberici; la sud Cordiliera Betica cu Munttii Sierra Nevada; spre S-E Sierra Morena; in marginea de N-E se afla lantul Pirineilor (3478 m in Varful Pic d’Aneto). Campii mai intinse exista de-a lungul fluviului Guadalquivir (campia Andaluziei) si Ebru (campia Aragonului). 
Flora: vegetatia Peninsulei Iberice si inclusiv a Spaniei, in functie de conditiile climatice, de relief si a tipurilor de sol se poate impartii in patru mari arii de influenta: 
Mediteraneana: Este regiunea de vegetatie cu cea mai mare extensiune spatiala din Spania si este influentata de regiunea climatica omonima. Valoarea amplitudinii termice si cantitatea de precipitatii ce cade in decursul anului au determinat aparitia a doua zone principale: 
- zona stejarului, in care reprezentantul principal este stejarul de stanca (Quercus ilex), la care se mai adauga stejarul de pluta (Quercus suber), stejarul lusitan (Quercus lusitanica) cu frunze cazatoare. Aceste plante apar in formatiuni reduse in suprafata si care au cel mai adesea forma unor insule sau a unor fasi inguste. 
- zona de maquis, alcatuita din tufisuri sempervirescente, greu de strabatut de 1,5-3 m inaltime, in care apar: maslinul salbatic (Cistus solvifolium), mirtul (Myrtus communis), leandrul (Nerium oleander), laurul nobil sau dafinul (Laurus nobilis), rodiul (Punica granatum), drobita (Genista), si pe alocuri palmierul pitic (Chamaerops humilis). 
Eurosiberiana: Aceasta regiune de vegetatie se intalneste in partea de nord a Spaniei, unde predomina precipitatiile bogate si regulate si o clima ceva mai rece decat in restul teritoriului. Și aceasta regiune poate fi impartita in doua zone principale: 
- zona atlantica, se gaseste in nordul si nord-estul tarii. Vegetatia specifica acestei zone este formata din paduri de foioase dese cu numeroase pajisti verzi. Predomina specii de stejar si fag, adaptate conditiilor de umiditate la care se adauga specii de brad (Abies) si pin (Pinus silvestris) pe masura cresterii altitudinii. Covorul vegetal al acestei zone este foarte dezvoltat si variat. 
- zona submediteraneana - se intalneste in Cordiliera Cantabrica. Este specific: stejarul pufos (Quercus rubens), pinul silvestru (Pinus silvestris), la care se mai adauga si pinul alb (Pinus alba) si stejarul alb (Quercus alba). Odata cu scaderea altitudinii si a precipitatiilor aceste specii incep sa fie inlocuite de cele specifice zonei de maquis. 

Etajata pe altitudine: In functie de etajarea pe altitudine se pot intalni urmatoarele trei etaje principale:
- etajul montan alpin - se intalneste la altitudini mai mari de 2.400 de metri si se caracterizeaza prin specii cu un ciclu vegetativ redus (din cauza temperaturilor scazute din timpul iernii). Cele mai intalnite specii sunt cele de foioase si in special de pin si molid. La altitudini mai mari de 3.000 m locul padurilor de conifere este luat de pajistile si pasunile alpine. 
- etajul subalpin - se intalneste la altiduni cuprinse intre 1.200 si 2.400 de metri si reprezinta o zona de tranzitie intre etajul alpin si zone climatica din care acesta face parte. Vegetatia insulelor Canare: Insule Canare prezinta o vegetatie specifica, net diferentiata fata de cea a Spaniei continentale. Sunt caracteristice specii cu un grad ridicat de endemism (aproximativ 500 de specii de plante se intalnesc doar in aceste insule si nicaieri altundeva pe glob). Vegetatia este puternic influentata de clima si datorita prezentei muntilor inalti este etajata altitudinal. 
Fauna prezinta un grad ridicat de diversitate, lucru care se datoreaza in mare parte urmatorilor doi factori: pozitia geografica a Spaniei, intre oceanul Atlantic si marea Mediterana si intre Europa si Africa, precum si a marii diversitati de medii si biotopuri, consecinta a unei varietati considerabile de microzone climatice si zone bine diferentiate intre ele. In Spania se pot intalni, pe langa altele, o serie de specii care au disparut din alte tari europene. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca, in trecut, Spania a fost un teritoriu mai putin populat decat cel al unor tari precum Italia, Germania, Anglia, dar mai ales faptului ca industrializarea timpurie a acestor tari a dus la distrugerea a nenumarate habitate si implicit a unor specii de animale (fenomen documentat pe larg in secolul XX). De asemenea, un mare numar de specii intalnite aici prezinta influentele faunei africane (cameleonul comun, ariciul algerian, bufnita cu coarne, mangusta etc), precum si un numar de specii endemice, intalnite in Insulele Baleare si Canare (porumbelul de dafin, dropia de Canare etc.). Anumite specii autohtone au devenit extincte, asa cum s-a intamplat in Antichitate cu iepurele de casa ("conejo", nume de la care se presupune ca ar proveni si denumirea Spaniei, conform anumitor etimologi) si cu pasarea numita canar.


Locuitori, obiceiuri, religie:


Populatia – 47 000 000. 
Religie - Catolicismul este religia predominanta in Spania. Un procent de 94% din populatie este de religie catolica, conform unui studiu al Centrului de Investigatii Sociale realizat in anul 2005. 
Dupa catolici, alte religii minoritare reprezinta doar 6% din populatie. Dupa numarul de membri, a doua religie este cea musulmana. Datele arata ca 800.000 de persoane sunt de religie islamica. Urmeaza Martorii lui Iehova, cu 103.784 de credinciosi. Exista de asemenea si o comunitate protestanta care are aproximativ 50.000 de membri. De asemenea, mai traiesc in Spania si aproximativ 20.000 de mormoni. Comunitatea iudaica nu depaseste 15.000 de membri. 
Obiceiuri: spaniolii ii saluta si pe oamenii pe care nu ii conosc, cu care, spre exemplu, se afla in lift. Atunci cand intalnesc un cunoscut isi dau mana. Sunt prietenosi si comunicativi. Bacsisul este parţial inclus in TVA. Cu toate acestea, cei ce lucreaza in servicii il considera un lucru de la sine inţeles. Cel mai frecvent se da ospatarilor, taximetristilor si cameristilor.


Obiective turistice, orase importante, capitala:


Capitala este Madrid - construita pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orasul a devenit capitala in 1561, in timpul domniei lui Filip II al Spaniei. Ca urmare Madrid a devenit un oras infloritor, iar astazi este rivalizat cultural doar de catre Barcelona. Puncte importante culturale si turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Arta Regina Sofia (unde se afla Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, si Chueca, cartierul homosexualilor. 
Alte orase invecinate sunt populare pentru calatoriile de o zi din Madrid, incluzand Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez, Alcalá de Henares, manastirea si complexul de palate de la El Escorial si Santa Cruz del Valle de los Caídos. Madrid este cunoscut si pentru viaţa sa de noapte si discotecile sale; pentru madrileni nu este iesit din comun sa danseze toata noaptea, iar apoi dimineaţa sa mearga la munca. Aceasta viata de noapte, numita la movida, a inflorit dupa moartea lui Franco. 
Madrid este servit de Aeroportul Internaţional Barajas. In ciuda populaţiei orasului in jur de patru milioane (madrileni sau madrileños), metroul madrilen este una dintre cele mai extinse si mai rapid dezvoltate reţele de metrou din lume. 
Fantana Cibelei e situata in Plaza de la Cibeles, in partea de est a Madridului, aceasta fantana o reprezinta pe Cibela, zeita fertilitatii si emblema neoficiala a capitalei spaniole, tolanita in carul ei tras de lei. Alaturi se inalta Palacio de Comunicaciones, sediul central al postei madrilene, gazduit intr-o fastuoasa cladire cu aspect de catedrala. 
Muzeul Prado este considerat unul dintre cele mai importante muzee din lume, Muzeul Prado adaposteste picturi de Goya, Velasquez, Murillo, Zurbaran, El Greco, Ribera, Titian, Boticelli, Tintoretto, Poussin sau Durer. Colectia de arta decorativa contine si Tesoro del Delfin. Exista de asemenea numeroase sculpturi greco-romane. Cladirea muzeului a fost realizata de Juan de Villanueva la initiativa regelui Carol III. In timpul vizitei puteti sa va relaxati la cafenea, puteti cumpara cadouri de la magazinul de suveniruri sau sa rasfoiti cateva carti rare in impresionanta biblioteca de la Prado. 
Catedrala de la Seu (Barcelona): Catedrala din Plaza de la Seu este o structura gotica elaborata, construita intre 1298 si 1450. Turla si fatada gotica au fost adaugate insa mai tarziu, abia in 1892. Interiorul bisericii este foarte bogat, remarcandu-se stranele minutios sculptate, mormantul Sfintei Eulalia (careia ii este dedicata) si galeriile ample. Pe treptele catedralei se aduna din pacate turme de cersetori, cu un aspect prea putin catalan. Piata din jur este foarte animata, aici reunindu-se frecvent mimii si artistii ambulanti. Duminica dimineata in acest loc se danseaza sardana, un dans traditional catalan. 
Valencia e cel de-al treilea oras al Spaniei ca marime si capitala a provinciei cu acelasi nume, un important port la Marea Mediterana si un centru comercial foarte activ. Pe langa faptul ca aici se serveste cea mai buna paella din tara, orasul se mai poate lauda cu o clima minunata si cu unul din principalele festivaluri iberice, organizat in fiecare primavara. Printre monumentele Valenciei se numara Palacio del Marques de Dos Aguas, o superba cladire baroca, avand o extravaganta fatada sculptata si un interior de un lux orbitor. Muzeul local de Arta este cotat printre cele mai bune din tara, colectia sa cuprinzand picturi semnate de El Greco, Goya, Velaszquez si mai multi impresionisti valencieni. La Institutul de Arta Moderna sunt expuse numeroase lucrari apartinand artistilor spanioli din secolul XX. Ciudad de las Artes y de las Ciencias este un complex urias dedicat stiintei si artelor, care atrage singur in Valencia circa patru milioane de vizitatori anual. Catedrala orasului merita si ea macar putina atentie, din turnul acesteia putand fi admirata o superba panorama a localitatii si o excelenta vedere la mare. Interesanta este si universitatea din Valencia, infiintata in 1500 si una din cele mai bine cotate din Spania. 
Barcelona: desi este al doilea oras ca marime din Spania, dupa Madrid, Barcelona nu se considera pe locul secund dupa nici un fel de criterii demne de consideratie. Pentru aceasta, este capitala Cataloniei, o regiune autonoma – locuitorii acesteia ar spune chiar ca este vorba de un stat - in cadrul Spaniei, cu puteri extinse date de Madrid. Barcelona isi are propria sa limba, catalana, care se aseamana mai mult dialectelor de pe coasta sudica a Frantei decat castilianei spaniole. Este departe de tara flamenco-ului si siestei; este cel mai mare port al Spaniei, un important centru industrial si commercial. Aspectul sau este cosmopolit, arhitectura imaginativa, iar viata ii este inca impletita cu stilul mediteranean pasional.


Informatii referitoare la siguranta calatoriei:


Pasaport/ vize : Cetaţenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Spania. Intrarea in Spania este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel puţin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Spaniei. Unele hoteluri nu accepta insa pentru inregistrarea cazarii decat pasaportul. 
Servicii medicale : Asigurarea medicala este obligatorie in Spania. Va recomandam cu insistenţa sa incheiaţi o asigurare medicala de sanatate sau sa obţineţi Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie. Daca va imbolnaviţi sau aveţi un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la ingrijirile medicale necesare. Acest Card va va permite sa primiţi asistenţa medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice ţara a Uniunii Europene. Mai multe detalii gasiţi la adresele : www.cnas.ro si www.ceass.ro. 
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate ţarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveţi acces la serviciile de urgenţa atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in funcţie de tipul poliţei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificaţi coordonatele partenerului societaţii de asigurare in ţara de destinaţie si de tranzit. 
Va recomandam sa va incheiaţi, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate ţarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc. 
Asigurarea de viaţa s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedaţi in urma unor accidente sau din motive de boala. 
In Uniunea Europeana nu aveţi nevoie de vaccinari speciale. 
Telefoane de urgenta : In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita intervenţia imediata a autoritaţilor spaniole, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenţa: 091 – Poliţia 112 – Ambulanţa (SAMUR) 080 – Pompieri


Sejur Spania - Informatii utile:


Limba oficiala: spaniola. 
Moneda : euro. 
Carti de credit : se pot folosi MasterCard la orice ATM pe teritoriul Spaniei. 
Fus orar: Ora locala cu o ora in urma faţa de ţara noastra, insa regimul diurn spaniol este cu totul diferit. Soarele rasare mai tarziu, iar magazinele se deschid in jurul orei 10. Masa de pranz se serveste intre orele 14 si 16. In acest interval, magazinele sunt inchise pentru siesta. Se redeschid in jurul orei 17 si se inchid din nou la ora 21. Din acest moment, incepe treptat programul de noapte. La culcare se merge cu adevarat tarziu, iar pe timpul verii, acest lucru este valabil si pentru copii. Un alt aspect tipc spaniol este salutul. 
Mancare: Bucătăria spaniolă produce mâncăruri consistente şi picante, cu numeroase mirodenii care fac să se şteargă gustul specific al ingrendientelor carnate. Ca exemplu ardei copţi cu aluat si caşcaval. Alte mâncăruri tradiţionale sunt paella (orez cu fructe de mare); tortilla (cartofi, ou şi ceapă prăjite în tigaie sub formă de omletă). Condimentele meditereneene nu lipsesc niciodata. Clasificare hoteluri: 
Clasificarea unitatilor de cazare spaniole este asemanatoare celei romanesti. Cu toate acestea sunt foarte multe unitati de cazare clasificate superior pentru dotarile hotelului (piscina, sala conferinte, etc) si mai putin pentru confortul camerelor. Clasificarea hotelurilor este in conformitate si echivalenta cu reglementarile si normele din Spania si nu coincide intru totul cu clasificarea facuta de autoritatile din Romania.


Comunicatii:

Telefon/fax: cod (+34). 
Telefonie mobila: sunt predominante retelele Vodafone, Orange. 
Internet: Spania are domeniul „.es”


Clima:

Clima Spaniei este in principal temperata si mediteraneana; exista veri calde in interior, mai degraba cu conditii moderate si innorate pe coasta. Iernile sunt innorate si reci in interior, regiunile de pe coasta fiind relativ temperate. Spania se află într-o zonă cu climă temperată, mediteraneană, în centrul ţării în zona capitalei Madrid climatul fiind mediteranean-continental. Temperatura medie a Madridului în luna iulie este de 30 C, iar în februarie de 8 C. Sezonul canicular in Spania se incepe in mai si si se sfarseste la sfarsitul lui octombrie. Vara la mare temperatura aerului oscileaza intre 25 si 30 grade Celsius, iar a apei intre 23 si 25 grade Celsius.


Contacte:


In cazul unor incidente care afecteaza siguranţa persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactaţi poliţia locala. In cazul pierderii pasaportului romanesc, va recomandam sesizarea atat a biroului local de poliţie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat: 
Secţia Consulara a Ambasadei Romaniei din Madrid; 
Consulatul General al Romaniei din Barcelona;  
Consulatul General al Romaniei din Sevilla; 
Consulatul General al Romaniei din Bilbao; 
Consulatul Romaniei din Castellon; 
Consulatul Romaniei din Zaragoza;