Cere oferta Cere oferte
Vacante

Oferte cazare Bodrum-Marmaris-Kusadasi Turcia

Vezi mai multe detalii
Sorteaza dupa

Filtreaza dupa

Destinatie

Vezi mai mult

Cauta hotel


Stele


Categorii


Filtreaza dupa

Vezi filtrele Harta

513 hoteluri gasite



Oferte cazare Bodrum-Marmaris-Kusadasi Turcia

BODRUM, TURCIA 

Bodrum sau Halicarnas asa cum era cunoscut in antichitate, este o destinatie de vacanta situata in sudul Turciei, pe malul Marii Egee, in Peninsula Bodrum. 

Orasul Bodrum, anticul Halicarnas, este indisolubil legat de istoria antica a Greciei, de imparatul Alexandru cel Mare (primul globalizator pre-modern), de istoricul Herodot (parintele istoriei nascut in Halicarnas) si de Mausoleul din Halicarnas cu dimensiuni impresionante pentru vremea sa (45 m inaltime), una cele 7 minuni ale lumii (din care s-a pastrat doar Marea Piramida din Gizeh, celelalte 6 fiind distruse de cutremure si incendii).

 

Vestigiile istorice din perioada greaca sunt o comoara exploatata de industria turismului contemporan care s-a dezvoltat in jurul plajelor, a peisajelor stancoase spectaculoase,  a vietii de noapte, a activitatilor de agrement maritime de yachting si a celor sportive de scuba diving.

Bodrum a fost supranumit Saint Tropez-ul Turciei datorita ofertei de distractii si a vietii cosmopolite si elitiste.

 

Cladirile orasului de tip mediteranean cu parter si maxim 2 etaje, confera eleganta si intimitate, un aer de statiune veche si foarte prietenoasa. Culorile predominante sunt alb si albastru, culori stralucitoare in lumina apusului si foarte romantice, seara.

Bodrum este ceea ce se cheama un loc pe masura Omului, un oras care respecta proportiile umane de locuire urbana, oferind un confort rar intalnit in statitunile moderne de vacanta.

 

Orasul are doua zone cu functiuni distincte: in est sunt activitatile de plaja si de distractie nocturna, iar in vest sunt activitatile portuare si ale clubului de yachting. Zona portului este una din cele mai populare atractii pentru turisti.

 

Plaja orasului este o fasie lunga de nisip in jurul careia sunt zeci de restaurante si cafenele. Nu este cea mai buna sau cea cea mai frumoasa plaja, dar dinamica vietii din jurul ei atrage mii de turisti dornici de distractie.

 

In jurul orasului sunt sateliti turistici cu plaje minunate de nisip, activitati distractive si diverse activitati sportive, cum sunt statiunile Gumbet la 3 km si Bardakci la aproximativ 10 minute departare, Ortakent si Blaga la 25 minute, Yalikavak si Gumusluk la la 23 km, la 35 minute departare, Turgutreis la 18 km.

 

Statisticile spun ca cele mai apreciate plaje din apropierea Bodrumului sunt Gumbet, Ortakent, Yalikavak si Gumusluk.

Ortakent este recunoscuta ca fiind plaja pe care te poti plimba cu camilele, dar este preferata si de practicantii de surfing.

Yalikavak este o statiune linistita, foarte potrivita pentru familii cu copii mici si persoane comode cu varsta 65+.

Gumusluk este statiunea recomandata scufundatorilor. Ruinele Portii Myndos, cea pe care a intrat Alexandru cel Mare, se afla partial sub apa, fiind o atractie pentru iubitorii de scufundari. Foarte aproape este si Insula Iepurelui, pe care e bine sa o vizitati cu un morcov in rucsac.

 

Famili cu copii: Ortakent, Yalikavak, Bitez

Surf, schi, parasailing: Ortakent,

Scuba diving: Gumusluk

Luxury: Torba, cea mai luxoasa si linistita zona a Bodrumului, la 6 km

Plaje naturale: Kadikalesi

 

Despre BODRUM

 

AMPLASARE: in sudul Turciei, in Peninsula Bodrum

ORA LOCALA:  aceeasi cu ora Romaniei de vara (GMT+3)

CLIMA: mediteraneana cu ierni blande, intre 6° si 16° C si ploiase, veri fierbinti si uscate, dar racorite de briza. Cele mai fierbinti sunt iulie si august, cand temperaturile se situeaza intre 30°-34°C.

Sezonul turistic incepe in luna mai si se incheie in octombrie.

AMBASADA ROMANIEI: Cancelaria: Bukres 4, Cankaya, 06680, Ankara// Sectia Consulara: Kiz Kulesi Sok 7, Gazi Osman Pasa (GOP) 06610 Ankara.

Telefon call-center pentru informatii consulare, pentru cetateni romani: +90 312 44 77 940

Telefon de urgenta - Exclusiv pentru cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta (accidente cu victime, decese, calamitati si alte situatii de pericol sau cu caracter extraordinar) La acest numar nu se furnizeaza informatii consulare : +90 532 318 1726

Telefon de urgenta la Consulatul Izmir: +90 530 4150077

MONEDA LOCALA: Lira turceasca// 1 USD = 6,06 TRY, 1 Euro = 6,78 TRY (informatii din 05.2019)

DOCUMENTE de calatorie: Cetatenii romani care calatoresc in Turcia in scop turistic nu au nevoie de viza. Perioada maxima de sedere este de 90 de zile, intr-o perioada de 6 luni.

Puteti calatori cu pasaport simplu, electronic sau temporar cu conditia sa fie valabil 150 de zile din momentul intrarii pe teritoriul Turciei si sa aiba o fila libera.

Nu puteti calatori cu cartea de identitate decat daca sunteti in tranzit spre o destinatie unde puteti calatori cu CI.

Atentie: nu iesiti din aeroport fara  stampila de intrare aplicata in pasaport!

Pentru mai multe informatii oficiale, accesati: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

 

CUM AJUNGI LA BODRUM?

 

Aeroport: Aeroportul International Bodrum; zbor Bucuresti – Bodrum cu escala la Istanbul

Aeroportul Bodrum Milas Airport se afla la 36 km departare de centrul orasului Bodrum.

Transfer aeroport - hotel: De la aeroport poti ajunge in statiune cu taxiul. De asemenea, iti asiguram transport privat care sa te transfere de la aeroport la hotel.

Zboruri directe din Romania: Din Romania sunt curse directe, de tip charter, catre Bodrum, cu plecare din Bucuresti.

Transport individual cu masina pe o distanta de peste 1400 km, Bucuresti – Bodrum, pe ruta Giurgiu-Ruse – Edirne – Balikesir - Izmir, care dureaza aproximativ 23 ore.

 

10 MOTIVE PENTRU O VACANTA LA BODRUM

 

Castelul Bodrum este cea mai populata atractie turistica. Castelul, o fortificatie pe malul marii, a fost construit intre anii 1402-1437 de catre Cavalerii Ioaniti si s-a numit, initial, Castelul Sf Petru sau Petroniu. Construirea lui a implicat un efort financiar combinat intre cavalerii englezi, francezi, italieni si germani, astfel ca cele 4 turnuri poarta denumirea natiunii care l-a construit.  Castelul a fost construit din pietrele Mausoleului Halicarnas (ruinat in urma unui cutremur). Timp de un secol, Castelul a fost considerat un simbol al unitatii Europei crestine impotriva asediului otoman.

In anul 1523, Castelul a fost preluat de otmani si biserica a fost transformata in moschee la care i-au adaugat un minaret.

 

In Turnul Francez se gaseste mormantul Printesei Carian, contemporana cu Alexandru cel Mare, inmormantata la 29 de ani, impreuna  cu o cantitate mare de bijuterii si podoabe.

Povestea printesei este plina de mistere. Oricum documentele arata ca a fost una din precursoarele antice feministe care si-a castigat un loc de conducere important printre barbati.

Unii cercetatori sustin ca mormantul printesei este al reginei Ada I din dinastia Hecatomnid ce domnea in orasul Caria (actualul Bodrum) inainte de cucerirea orasului de catre Alexandru cel Mare.  Ada era fiica satrapului Hecatomnus si sora lui Mausolus. Era casatorita cu fratele ei Idrieus, satrap de Caria, iar dupa moartea lui a devenit ea insasi satrap al orasului, detronata, ulterior, de alt frate. Mai tarziu, dupa cucerirea orasului de catre Alexandru cel Mare, Ada a fost numita regina a Cariei.

 

Muzeul de arheologie subacvatica este amenajat in interiorul Castelului Bodrum. Este cel mai mare muzeu din lume dedicat arheologiei subacvatice, ce se desfasoara pe o suprafata de 30.000 mp. Muzeul include vase  vechi, bijuterii, obiecte din sticla, un mormant al unei printese, Carian, o capela cu obiecte din epoca miceniana din secolele 14 – 12 BC.

 

Amfiteatrul Bodrum este un teatru antic,  o constructie din secolul al IV – lea BC, din timpul regelui Mausolos, foarte bine conservat. Ca orice teatru antic, are trei parti: scena, locul orchestrei si gradenele spectatorilor. Pe unele locuri, inca se vad inscriptiile unor „sponsori” antici care au sustinut construirea teatrului.  Anual, aici au loc evenimente culturale de anvergura, teatrul avand o capacitate de 13 000 locuri.

Recomandam fotografilor amatori, dar si profesionistilor, sa nu rateze vizitarea Amfiteatrului fiindca au ocazia sa fotografieze o panorama magnifica asupra Castelului si spre port.

Plajele – Atractia de baza din timpul verii o constituie plajele. Peste tot puteti practica activitati si sporturi de apa.

-  Plaja Bitez este in topul preferintelor turistilor, situata nu departe de oras. Fasia de nisip urmeaza curbura golfului cu ape limpezi, oferind un loc de relaxare totala. Fundalul plajei este dominat de plantatii de portocali si maslini, asigurand racoare si umbra in timpul lunilor de vara foarte calduroase. Intre copaci se legana hamace.

-  Plaja Bradakci este o plaja apropiata de centrul turistic, unde va puteti relaxa dupa o dimineata de excursii si vizite.

-         Plaja Yahsi este plina de restaurante si baruri, este genul de plaja care ofera cate ceva pentru fiecare.

 

Orasul Vechi – In spatele Castelului este o zona foarte pitoreasca ce face parte din orasul de altadata, cu case mici, varuite in alb, cu ferestre albastre si flori colorate, alei inguste, bordate de cafenele si magazine mici si cochete. Orasul vechi este o alegere buna pentru o plimbare intr-o dupa amiaza tarzie.

 

Scuba diving si snorkeling – In jurul orasului Bodrum sunt peste 15 puncte de scufundare cu flora si fauna tipica Marii Egee si Marii Mediteraneana, cu apa limpede si clara, cu vizibilitate de pana la 40m. Formatiunile muntoase adapostesc colonii numeroase de caracatite,  bracude,  Puteti sa vedeti amfore si ancore antice. Exista doua recife de corali la 7 m si la 40 m adancime.

-         Insula Meagra, Karaada, este cel mai popular loc de scufundare din peninsula, unde puteti vizita Grota cu Bule, bureti si pesti colorati.

-         Micul si Marele Recif se gasesc la numai 200 m fata de mal, la 7m si la 40 m adancime, populati cu baracude, broaste testoase, sea bass, pesti scorpion.

-         Epava Pinar este o nava turceasca scufundata in 2007 pentru a crea un recif natural. Scufundatorii pot vizita camera capitanului, puntea si timona vasului, aflate la o adancime de  la 18 m la 33 m.

-         Epava  avionului Dakota  C47, folosit de fortele aeriene turce se afla pe fundul Golfului Pacoz, populat de mii de pesti.

-         Insula Kargi este preferata scufundatorilor cu experienta, mai ales din cauza curenti;lor puternici din jurul insulei. Sunt formate structuri de coral vizitate de pesti Moray, Congar Eel, Sea Bass si Baracude. Uneori, pot fi vazute broaste testoase Caretta Carreta.

-         Croaziere - Mici vaporase pleaca zilnic, din marina,  pentru snorkeling si inot in largul marii, de-a lungul coastei. Este din alegerile foarte profitabile, desigur, daca nu aveti rau de mare.

 

Morile de vant din Bodrum  Situate pe Dealul Gumbet, vechile mori de vant sunt mai mult sau mai putin bine conservate, dar este o ocazie sa urcati pe deal pentru o priveliste minunata. Morile au fost folosite timp de sute de ani, macinandu-si faina pana in 1970.

 

Aquapark Dedeman – Parcul are 24 de tobogane si piscine, restaurante, zone de plaja, locuri de joaca pentru copii. Parcul impresioneaza prin piscina cu valuri gigantice,  toboganul Kamikaze, piscina cu 3 niveluri cu sarituri pentru copii

Dalyan si Plaja Iztuzu  Dalyan este un oras pastrat in forma traditionala de la care se poate ajunge pe Caunos, oras antic fondat in sec al IX lea BC. Pe plaja Iztuzu, pe care traiesc broaste testoase din specia Caretta Caretta, se ajunge cu vaporasul dupa o navigare de 15 minute.

 

Bazarul  este pe lista „terapiilor” prin cumparaturi. Seara, bazarul este un loc foarte animat si pitoresc. In bazar functioneaza regula de aur a negocierii. Nu platiti pretul cerut initial, incecati sa aveti rabdare pentru o negociere pana la pretul corect.

 

Ce sa cumparam?

-         Cele mai bune achizitii sunt covoarele tesute manual, dar numai daca sunteti cu masina personala.

-         Incaltaminte lucrata manual cu broderii frumoase, mai ales papuci de casa

-         Narghilea, cu cat mai mare este vasul de sticla cu atat este mai buna

-         Bijuterii din argint cu pietre semipretioase

-         Bujuterii din aur, dar mare atentie la karate, fiindca in bazar sunt bijuterii de 9 k vandute la acelasi pret ca si cele 14k.

-         Haine din piele si marochinerie din piele

-         Condimente (desigur daca le cunoasteti)

-         Candelabre din sticla si alama cu motive mozaic, facute de mana

-         Obiecte de bucatarie din arama

-         Dulciuri turcesti

 

DISTRACTIE

 

BODRUM BAR STREET este centrul vietii de noapte in Bodrum si arecel maimare si cel mai extravagant club de noapte din Bodrum, Hadigari Bar.

 

BODRUM MARINA YACHT CLUB  este faimos pentru distractie si priveliste spre mare si spre Castel.

Clubul are 3 restaurante si 4 baruri.

 

CATAMARAN DISCO este un vapor cu fundul de sticla care lumineaza adancurile si viata marina de sub ea, in timp ce pe barca se amesteca jeturi de lasere si lumini si muzica cat se poate de tare.

 

CLUB Halikarnas este al doua club ca marime din Europa, amenajat cu cea mai moderne dotari de divestiment mondial. Clubul s-a reinoit in 2012 cu saloane si restaurante pentru VIP cu preturi pe masura! Bauturile sunt de import cu exceptia bauturii locale Raki. In fiecare noapte de duminica, clubul face reducere de 50% tuturor fmeilor! Clubul se afla la capatul plajei din Bodrum.

 

BODRUM - Baruri de noapte: Marlin Bar, Helva Bar, Mavi Bar cu o selectie de muzica internationala, Tuna Beach, Pala Pub, Adamik bar,  Kuba Bar,  Cafe Beatles, White House Bodrum cu o vedere excelenta si muzica foarte buna, Mandalin langa Castelull Bodrum,

 

GUMBET BAR STREET: Yates Karaoke, No Name Bar, The Dreamgirls Show, Atlantis Bar

Bar HumBug in Bitez

 

MANCARURI TURCESTI

Bucataria turceasca este diversa si foarte gustoasa, bine condimentata, deseori asortata cu iaurt. Fiind o tara predominant musulmana, 99% din populatie este religie musulmana sunnita, (in Turcia sunt legal recunoscute doar trei minoritati religioase: Biserica Ortodoxa Greaca, Biserica Armeana si Comunitatea evreiasca) lipseste carnea de porc.

-         Sis Kebap sunt frigarui din carne de miel sau pui ce se manaca simplu sau cu iaurt.

Descopera pe site si ofertele de cazare Kusadasi.