Sfaturi pentru o călătorie de afaceri într-o țară tropicală

O deplasare într-o țară tropicală necesită o cunoaștere amănunțită a destinației, a climatului, dar și a condițiilor de călătorie pentru a putea să te pregătești eficient, dar și pentru a evita evenimentele neplăcute. Înainte de a pleca cere toate aceste informații consultantului tău de călătorie, iar pe parcursul acesteia menține legătura cu el, în cazul în care apar evenimente neplanificate. Să lucrezi într-un climat tropical poate fi puțin dificil la început, mai ales că organismul tău nu este adaptat la temperatura ridicată sau la umiditatea constantă.

Iată câteva dintre sfaturile de călătorie de care să ții cont pentru o ședere confortabilă și lipsită de evenimente neplăcute.

Cum să te odihnești într-un climat nou

Țările tropicale sunt țări cu o cultură de stradă foarte puternică, fapt pentru care mulți turiști se pot simți deranjați de zgomotul străzii. Esențiale pentru bagajul tău sunt dopurile pentru urechi și masca de ochi pentru dormit. Acestea sunt esențiale și pentru o călătorie mai lungă cu avionul. De asemenea, poți folosi aplicația de smartphone Ambiance Ap care poate acoperi orice zgomot de fundal cu o muzică ambientală, pe care o poți alege cu grijă înainte de călătorie.

Cum să eviți excesul de transpirație

Imediat cum ai intrat într-o zonă cu un climat tropical vei începe să transpiri. Chiar dacă este jenant, acest lucru este perfect normal și este un semn că organismul tău încearcă să se adapteze la noul mediu. Există câteva modalități pentru a evita transpirația excesivă. Primul este să te hidratezi în permanență, cu apă, neapărat îmbuteliată, sau cu sucuri naturale din fructe. Încearcă să eviți pe cât posibil cafeina, alimentele bogate în grăsimi care ajută și mai mult în procesul de deshidratare. În multe culturi asiatice și africane oamenii cred că un consum de lichide fierbinți va reduce considerabil transpirația. Acest lucru nu este de evitat, dar trebuie să ții cont de semnalele pe care ți le transmite corpul tau. Pentru a fi sigur că nu ai probleme cu transpirația excesivă, poți folosi pudră mentolată după fiecare duș, Prickly Heat Cooling Powder sau Ponds Magic Powder, pe care o găsești în magazinele locale și este foarte căutată de turiști.

Cum să te îmbraci

Dacă este necesar să te deplasezi în timpul zilei afară, poartă o pălărie care să te protejeze de soare și de insolație. În plus, este important să alegi ținute care să îți protejeze corpul de căldură și umiditate, evitând costumele grele și alegând materiale din țesături naturale: in, bumbac, mătase. Materialele sintetice în combinație cu umiditatea și căldura excesive pot provoca iritații serioase la nivelul pielii. Costumele din in sau rochiile din amestec de in și bumbac pot alcătui ținute practice pentru o întâlnire de afaceri într-o țară tropicală.

Ce să mănânci

În ceea ce privește alegerea restaurantelor, este foarte important să ții cont de recomandările consultantului de travel sau ale colegilor care au mai călătorit în acea zonă. Ca regulă generală, evită preparatele foarte condimentate, care pot provoca probleme digestive. În cazul în care există un disconfort gastric, asigură-te că ai un minimum necesar de medicamente precum Immodium, Ciprofloxin sau Omeran. Dacă simptomele se agravează este bine să iei legătura cu agentul de travel care să îți recomande o clinică unde te poate consulta un medic.

Cum să eviți problemele medicale

Înainte de călătoria într-o țară tropicală cere consultantului tău de travel schema de vaccinuri care să te protejeze de virusurile locale, dar și cu cât timp înainte trebuie făcute acestea. Vaccinurile sunt esențiale pentru că venind dintr-o zonă cu un climat diferit nu ai anticorpii necesari care să te protejeze de o anumită boală și care se poate manifesta mult mai virulent la persoanele care nu sunt vaccinate. De asemenea, dacă există boli cronice în tabloul clinic personal, este bine să iei legătura cu medicul de familie sau medicul de specialitate care să îți prezinte eventualele riscuri.

În timpul călătoriei poartă în permanență în geantă servețele dezinfectante pentru mâini, dar și servețele uscate pentru un minimum de igienă. Fructele pe care le consumi trebuie să fie foarte bine spălate înainte, iar apa, întotdeauna îmbuteliată. Sărurile de hidratare sunt recomandate pentru a evita simptomele date de o posibilă deshidratare: lipotimie, stare de vomă, dureri de cap sau dureri musculare.