Cum să-ți optimizezi bugetul de călătorie?

În 1962, atunci când lansa teoria ”satului global”, poate că filosoful Marshall McLuhan nici nu realiza, în pofida vizionarismului său, cât adevăr spunea. În lucrarea ”Galaxia Gutenberg”, el descria modul în care tehnologia îi va apropia pe oameni și va anula distanțele dintre orașe, țări și continente. Azi, putem spune că toți suntem locuitorii satului global, iar oamenii de afaceri care au înțeles acest lucru fac tot posibilul pentru a-și extinde companiile peste granițe.

Pe lângă internet, rețele de socializare sau posibilitatea de a comunica prin videoconferințe, în câmpul semantic al afacerilor au intrat și călătoriile. Iar în ultimii ani numărul deplasărilor în interes de serviciu a crescut exponențial. Cum poți profita la maximum de o călătorie fără a cheltui enorm?

Principala recomandare pe care ți-o putem da este aceea de a apela la serviciile unei companii de turism. Vei economisi bani și, totodată, vei câștiga timp. O companie de turism specializată va găsi cele mai bune variante de zbor, va rezerva o cameră într-un hotel care să se plieze pe nevoile tale, se va ocupa și de transferurile de la aeroport la hotel și invers. Compania de turism negociază cele mai bune tarife și se asigură că tu, în calitate de client, vei plăti un preț corect pentru servicii de calitate.

Totodată, un consultant bine pregătit îți poate da și sfaturile de mai jos:

A. Folosește transportul public

Uneori, folosirea mijloacelore de transport în comun te poate ajuta să economisești, mai ales în contextul unei călătorii cu o durată mai mare de o săptămână.

De exemplu, în Paris, de pe Aeroportul Charles de Gaulle poate fi luată linia RER (A sau B, în funcție de destinația dorită), în locul taxiului. Prima variantă costă aproximativ 10 euro. A doua poate ajunge și la 50 de euro.

B. Amplasarea hotelului

Poți rezerva o cameră într-un hotel aflat în zonele semicentrale sau în apropierea unei stații de metrou sau de autobuz. În felul acesta, vei putea ajunge în orice colț al orașului într-un timp foarte scurt, evitând aglomerația și ambuteiajele și totodată poți economisi datorită faptului că hotelul nu se află în zona centrală, unde tarifele pot fi mai ridicate.

C. Tehnologia te ajută în orice deplasare

Tehnologia își face tot mai mult loc în viața noastră și ne putem baza pe inovațiile din acest domeniu și în timpul călătoriilor de afaceri. De la starea vremii la informații despre restaurante sau obiective turistice ori date despre mijloacele de transport - aplicațiile dezvoltate în ultima vreme ne ajută tot mai mult atunci când călătorim.

Pentru a ști dacă ai nevoie de umbrelă sau de o haină mai groasă la destinație ar trebui să-ți instalezi pe telefon WeatherBug, o aplicaţie ce oferă detalii despre vreme.

Pentru cei care apelează la transportul subteran a fost creată aplicația MetrO, care are hărţile de metrou din toate orașele.

BestParking.com este site-ul care te ajută să găsești cel mai bun loc de parcare într-un oraș și e foarte util dacă pleci la drum cu mașina personală sau închiriezi una.