Ce poti face in marile orase europene cand mergi la o conferinta si ai si timp liber

Parisul, Barcelona, Praga, gazde permanente ale unor evenimente culturale sau sociale cu renume international, va pot oferi ocazia sa va si relaxati atunci cand sunteti intr-o calatorie de afaceri. Trebuie doar sa va faceti timp, sa va imbracati lejer si sa alegeti evenimentul potrivit. Pentru calatorii de afaceri programate in ultimele luni ale acestui an, va recomandam sa luati in considerare evenimentele descrise in cele ce urmeaza:

Toamna aceasta, Orasul Luminilor va ofera nenumarate evenimente, pe cat de diverse, pe atat de atragatoare, de la arta si moda la ciocolata, specifice unui oras cosmopolit.

Dior sabatoreste 70 de ani de existenta prin Expoziția Christian Diordesfasurata la Muzeul de Arte Decorative din Paris, deschisa publicului pana pe 7 ianuarie. Anuntata ca fiind cea mai mare expozitie de moda din lume, aceasta se desfasoara pe nu mai putin de 3.000 mp, unde sunt expuse peste 300 de rochii haute couture create intre 1947 si 2017, fotografii de moda, sute de documente, inclusiv schite, ilustratii, scrisori si materiale publicitare. Unul din punctele de atractie ale expozitiei il reprezinta o sala de bal, amenajata dupa modelul Salii Oglinzilor din Palatul Versailles, unde sunt expuse rochii purtate candva de personalitati regale precum Printesa Grace de Monaco si Printesa Diana sau de celebritaţi din lumea filmului precum Charlize Theron, Jennifer Lawrence.

Intre 25 noiembrie si 28 februarie, Muzeul d'Orsay va aduce un omagiu operei complexe a artistului Edgar Degas, printr-o expozitie bazata pe lucrarea mai putin cunoscuta a scriitorului si poetului Paul Valery, Degas Danse Dessin. Prietenia care i-a legat pe cei doi mai bine de 20 de ani i-a dat sansa lui Valery sa-l cunoasca pe omul Edgar Degas si influentele care au stat la baza creatiei lui, indiferent ca vorbim de pictura, grafica sau sculptura. 

Festivalul de toamna de la Paris, care are loc in perioada septembrie – decembrie, isi propune sa faca artele accesibile tuturor. Creat in 1972 de Michel Guy, acesta reflecta dorinta lui Georges Pompidou de a transforma Parisul intr-o capitala culturala. Festivalul ofera dansuri, concerte muzicale si proiectii de film, dar si expozitii de teatru si arta vizuala. In total, aproape cincizeci de evenimente sunt programate in diverse locatii din oras, de la Centrul Pompidou pana la Ménagerie de Verre, festivalul de toamna devenind un centru pentru avangarda creativa.

Nimeni nu ar spune nu unui Targ de ciocolata, mai ales daca el reuneste cei mai iscusiti patiseri, cofetari si profesionisti din industria ciocolatei. Targul de ciocolata din Paris are loc in fiecare an la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie si aduna peste 700 de expozanti din intreaga lume. Pentru vizitatori, targul este o sansa unica de a vedea cum se prepara ciocolata, sa asiste la sesiunile de degustare sau la demonstratiile de gatit. Cele mai importante momente ale targului sunt parada de modă cu rochii din ciocolata si premiile de ciocolata acordate celor mai buni ciocolatieri ai anului.

Prin arta si vin s-ar putea defini Barcelona in aceasta toamna. Fie ca alegeti sa vizitati Muzeul de arta din Catalunia, sa participati la Festivalul anual de vin sau la targul international de arta contemporana, cu siguranta veti reusi sa imbinati utilul cu placutul.

Muzeul de arta din Cataluniaeste gazduit de un palat magnific ce se afla deasupra fantanilor din Montjuic si este catalogat de multi drept cel mai frumos muzeu din Barcelona. Aici sunt expuse opere de arta catalana in stil gotic renascentist. din secolele al XI-lea pana in secolul al XVIII-lea, sub toate formele sale, de la sculptura, pictura, desene sau gravuri. Vizitandu-l aveti sansa de a vedea operele unor pictori precum El Greco, Rubens, Zurbaran, Velazquez sau Cranach.

Aflat la cea de-a 37-a editie, Merce Wine & Cava Festival 2017 se desfasoara in perioada 27-29 octombrie, adunand intr-un singur loc peste 70 de crame de top si vinuri din nu mai putin de 12 regiuni. Pentru pasionati, targul este un prilej de a achizitiona vinuri de colectie.

Targul international de arta, Swab Barcelona, reuneste in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 80 de galerii de pe 5 continente. Fondat de un colectionar de arta, targul este un loc potrivit pentru a intalni artistii locali si internationali, de a descoperi  colectiile de arta contemporana, facilitand prin participarea tinerilor artisti achizitionare unor lucrari accesibile.   

Cu centrul sau istoric inclus in Patrimoniul UNESCO, Praga sau „Orasul de aur”, asa cum mai este numit, este un oras pe cat de cosmopolit, pe atat de pitoresc, in care istoria si arta se imbina la orice pas. Odata ajunsi in Praga, nu uitati de Muzeul Mucha, de Festivalul de Lumini SIGNAL sau de inedita expozitie Arca lui Noe.

Muzeul Mucha este singurul muzeu din lume dedicat vietii si operei artistului ceh, Alfonse Mucha, reprezentant al curentului artistic Art Nouveau, care in timpul vietii s-a evidentiat printr-un stil unic de redare al picturilor, ilustratiilor, afiselor publicitare, al cartilor postale sau al desenelor. Impartit in sapte sectiuni, muzeul ofera vizitatorilor posibilitatea de a vedea opere originale semnate de acesta, dar si un documentar despre viata si munca lui Mucha.

Festivalul de lumini SIGNAL este cel mai mare eveniment cultural din Cehia, iar anul acesta se desfasoara in perioada 12-15 octombrie. Abordarea sa unica, ce integreaza arta, spatiul urban si tehnologia, a atras peste 1,5 milioane de vizitatori in cei patru ani de existenta, fiind totodata si o rampa de lansare pentru tinerii artisti.

Expozitia Arca lui Noe organizata de Muzeul National din Praga are un caracter inedit, dezvaluind frumusetea si diversitatea remarcabila a speciilor de animale, atragand totodata atentia asupra amenintarilor moderne care pun in pericol speciile. Expozitia are scopul de a arata cum sunt distribuite diverse specii pe Pamant si cum multe dintre acestea ar putea disparea cu usurinta daca nu beneficiaza de o protectie eficienta.