5 locații pentru un team building de iarna în țară

Ideea de team building a apărut acum câțiva ani în România și s-a dezvoltat pe măsură ce hotelierii și agențiile de turism au venit cu pachete turistice atractive pentru acest segment.

Genul acesta de sejur care îi adună la un loc pe toți angajații unei companii se desfășoară, în general, după un tipar clasic: un weekend într-o destinație turistică în care sunt incluse diverse competiții, jocuri, petreceri, odihnă și relaxare. Sunt mai mult activități de interior, care pot fi organizate în orice sezon. Cu totul altfel stau lucrurile în cazul firmelor care pleacă în team building iarna. Nu doar peisajul este altul, ci și paleta de activități se schimbă. Jocurile și competițiile se pot muta pe pârtie, iar distracția e garantată. Până la urmă ce poate fi mai plăcut decât un ceai cald băut pe pârtie alături de colegi după o tură cu schiurile ori placa?

Pentru că sporturile de iarnă câștigă de la un an la altul tot mai mulți adepți, și numărul companiilor care organizează team buildinguri în acest sezon a crescut. Întrebarea este: unde poți petrece un astfel de sejur în România? Iată o listă cu 5 locații pentru un team building de iarnă:

Bucovina

Ținutul meselor îmbelșugate și al tradițiilor neștirbite, Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni din țara noastră. De la primul fulg de nea până spre sfârșitul lunii mărțișor, se poate schia în Gura Humorului, pe pârtiile din stațiunea Vatra Dornei, pe pârtia Mestecăniș de lângă Câmpulung Moldovenesc sau pe pârtia Voievod din Sucevița.

Nu e singura activitate care le va pune sângele în mișcare turiștilor. Cei care nu se dau în vânt după sporturile de iarnă pot vizita Herghelia Lucina, la 50 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc, singura herghelie din țară în care sunt crescuți huțulii. Pot face trasee montane călare, în sanie sau căruţă sau pot descoperi TransRarăul, numit și Drumul Comorilor, traseul spectaculos care străbate Masivul Rarău.

Turiștii sunt așteptați cu bucate tradiționale la Hanu Ancuței, unde pe vremuri se ospătau negustorii care făceau comerț în Moldova.

Maramureș

În nordul țării găsim două zone schiabile foarte frumoase: domeniile Cavnic și Șuior. Pârtiile Icoana și Roata sunt bine întreținute și deschise pe parcursului întregului sezon rece.

Pe lângă activitățile pe pârtie, turiștii pot face un circuit pe Drumul Verde, traseu care leagă șapte sate pitorești și traversează Masivul Gutâi. Pot face opriri în satul Breb, considerat unul dintre cele mai frumoase din țară, ori în Hărnicești. Recomandăm și vizite la Mănăstirea Bîrsana, inclusă în patrimoniul UNESCO, și la Cimitirul Vesel de la Săpânța, un loc inedit care demonstrează nu doar că românul s-a născut poet, ci și că are umor negru.

Poiana Brașov

Cea mai cunoscută destinație de schi de la noi este Poiana Brașov, unde instalațiile de iarnă sunt la nivelul celor din străinătate. În stațiunea de la poalele Postăvarului sunt 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate.

Cea mai cunoscută este pârtia Bradu, care e dotată cu instalație nocturnă, un centru de închiriere echipamente sportive și zăpadă artificială. Pe lângă pârtiile moderne, în Poiana Brașov sunt și centre de echitație, un patinoar și instructori pregătiți.

Fiind aproape de alte obiective turistice din județ, turiștii pot vizita Cetatea Râșnov ori Biserica Neagră și Piața Sfatului din Brașov.

Bran-Moeciu

Una dintre cele mai pitorești zone din țară pentru un team building de iarnă este Bran-Moeciu. Dealurile din împrejurimi se transformă în pârtii numai bune pentru sanie. Distracția e la fel de mare și pentru cei care aleg plimbările cu sania trasă de cai cu zurgălăi la urechi. În orice sezon, se poate merge la unul dintre centrele de echitație din zonă.

În plus, din zona Bran-Moeciu, turiștii au acces rapid la principalele obiective turistice din apropiere precum Castelul Bran, Cetatea Râșnov sau Culoarul Rucăr-Bran.

Straja

Stațiunea hunedoreană Straja este tot mai căutată de turiștii din întreaga țară. Este locul unde amatorii sporturilor de iarnă găsesc condiții foarte bune pentru a se da cu schiurile sau cu placa. În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, însumând 26 km de domeniu schiabil. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie nocturnă. Cea mai lungă este Pârtia Straja, care pleacă din Vf. Straja şi ajunge la staţia de îmbarcare a telegondolei, având o lungime de 8,1 km.

Turiștii se pot caza în cabane, case de vacanță, pensiuni care dispun de locuri.