Vrei sa vizitezi Copenhaga? Cazeaza-te in Malmo


Pentru cei care planuiesc sa viziteze tarile baltice si nu au multe zile la dispozitie propun un scurt itinerariu pe care l-am experimentat si care a iesit foarte bine, echilibrat ca timp si cost. Este vorba de Suedia si Danemarca, obiectivele vizate fiind Malmo si Copenhaga. Motivele pentru care merita sa incepi vacanta din Malmo sunt preturile scazute la transportul cu avionul. Majoritatea curselor low-cost aterizeaza aici.

Mai departe, drumul din Malmo pana in Copenhaga nu dureaza mai mult de 35 de minute si costa aproximativ 90 de coroane suedeze dus-intors pentru o persoana, ceea ce echivaleaza cu circa 44 de lei. Biletul include transfer cu autobusul de oriunde din Malmo pana la gara, bilet de tren (acesta circula din 20 in 20 de minute) pana in Copenhaga si posibilitatea de a avea aici un numar nelimitat de calatorii tot cu autobusul in zona centrului. Accesul intre cele doua orase este facilitat de Oresund, cel mai lung pod pentru trafic feroviar si rutier din Europa a carui constructie are scopul de a asigura legatura dintre Suedia si Danemarca. De fapt Oresund este mai mult decat un pod, intrucat constructia cuprinde si o insula artificiala si un tunel. Un sfat: daca mergeti insotiti, cumparati un “family ticket”, chiar daca nu faceti parte din aceeasi familie cu insotitorul. Avantajul “inrudirii”, care oricum nu este verificata in caz de control este obtinerea unei mici reduceri. Biletele se pot cumpara de la casele de bilete sau direct din tren insa ultima optiune este mai costisitoare.

Daca transportul este atat de comod si ieftin, veti vedea ca si preturile la cazare si masa sunt mai mici in Malmo decat in Copenhaga. Acest lucru este confirmat de faptul ca multi danezi aleg sa locuiasca in Malmo si sa lucreze sau sa studieze in Copenhaga. Avantajul este si de data aceasta de ordin financiar.

Asadar, sper ca o combinatie intre Castelul Malmohus, Turning Torso, Marea Baltica, Castelul Rosenborg, Gliptoteca Carlsberg, Gradinile Tivoli si Stroget sa va incante de frumusete si de entuziasmul de a le fi vizitat fara mari cheltuieli. Va invit sa mergeti si sa imi spuneti cum a fost.

SOURCE AND TAGS