3 trucuri surprinzatoare pentru a reusi sa dormi in avion


Imagine de David Mark de la Pixabay

Faci parte dintre cei care nu reusesc sa doarma in timpul zborului cu avionul? Nu esti singura persoana cu aceasta problema. Desi avionul nu se zguduie la toate gropile din asfalt si face mai putin zgomot decat un tren, dormitul in acest mijloc de transport este o problema aparent nerezolvabila pentru multi dintre noi.
Pentru ca am auzit deseori oameni care aveau probleme cu somnul pe parcursul zborurilor mai lungi, am hotarat sa-ti prezentam cateva trucuri surprinzatoare care te pot ajuta sa adormi mai usor in avion.


Alege-ti scaunul in avion in functie de pozitia in care dormi acasa

Scaunul unui avion poate fi incomod daca esti obisnuit sa dormi pe burta, pe spate sau pe o parte intr-o pozitie perfect relaxata. Tot ce iti poate oferi avionul este o pozitie intermediara, undeva intre “pe spate” si “intr-o parte“. Dar nu dispera - gandeste-te pe ce parte a patului dormi acasa. Daca dormi pe partea dreapta a patului, atunci alege-ti un loc pe partea dreapta, spun specialistii, iar daca dormi pe stanga, alege partea stanga.


Imagine de StockSnap de la Pixabay

Asta deoarece scaunele din avion, mai ales cele destinate zborurilor de lunga durata, ofera o oarecare flexibilitate in ceea ce priveste pozitia scaunului ca tu sa poti sa te lasi si pe spate intr-o oarecare masura.


Simte-te confortabil in avion

Nu este nevoie sa te chinui multe ore in avion in haine inconfortabile pe care vei ajunge sa le simti cu fiecare cusatura, intaritura, fermoar sau nasture. Mai degraba iti recomandam sa te imbraci cu haine lejere, sau chiar sport, si sa-ti pui o tinuta formala sau de strada abia cand ajungi la destinatie.
De asemenea, nu uita sa iti iei una dintre acele pernute in forma de U care iti tin gatul pe loc si coloana intr-o pozitie cat de cat dreapta. Daca primesti o patura in avion si nu esti genul friguros, foloseste-o ca sprijin pentru spate si zona lombara, cea mai afectata de statul pe scaun sau adu-ti cu tine o invelitoare usoara si subtire din polar sau alt material care te va proteja de frig.


Adu un pic de ingeniozitate salvatoare de-a lungul zborului

Pe langa perna in forma de U pe care o mentionam mai sus, exista si alte obiecte care pot contribui la un somn usor si linistit. Iti recomandam sa le iei cu tine atunci cand planuiesti sa dormi in timpul zborului.
In primul rand, stim bine ca aromaterapia da unele rezultate bune in inducerea somnului. Asa ca daca vrei sa iti creezi o ambianta propice pentru somn, toarna cateva picaturi dintr-un ulei esential care iti place sau despre care stii ca imbie la calm, pace si serenitate direct pe perna cu care dormi.
Un alt lucru pe care il poti face este sa-ti iei o masca de noapte speciala pentru ochi. Aceasta este perfecta pentru a te proteja de lumina, iar ca bonus toata lumea isi va da seama ca incerci sa dormi si va incerca sa nu te deranjeze.


Imagine de Anke Sundermeier de la Pixabay

Dopurile pentru urechi (sau muzica ta preferata pentru dormit in casti) pot fi la randul lor un inductor de somn la indemana.
Mai mult, sosetele calduroase si o incaltaminte moale si comoda iti pot face somnul mai lin si calatoria mai usoara si mai putin invaziva.

Ai incercat vreodata sa iti alegi scaunul din avion in functie de obiceiurile tale de dormit? Sau ai si alte trucuri pe care le folosesti ca sa rezisti unui zbor indelungat?


SOURCE AND TAGS