Republica Dominicana - sau impresii din albastrul transparent


Exista unele destinatii de-abia cunoscute – locuri cochetand cu legenda, intesate de povesti si de zvonuri, locuri in care vizitatorul se simte ca intr-un roman de aventuri de la sfarsitul secolului XIX – plin de entuziasmul explorarii, coplesit de exotism si cu simturile ravasite! Unul dintre aceste locuri este Republica Dominicana – iata, doar pronuntandu-i numele ne rasare in minte o anumite muzica si o explozie de culoare! Si tocmai pentru ca e vorba de un tinut de legenda, ne-am propus sa va prezentam impresiile unor calatori din toate colturile lumii, care au trait pe pielea lor acesta legenda. RomaniaAm fost in Republica Dominicana cu o bursa de studiu, timp de sase luni, si cu toate acestea am fost complet invaluita de senzatia de vacanta de vis pe care o emana marea si plaja din acea regiune. N-as fi crezut ca un albastru atat de adanc si atat de transparent este cu adevarat posibil, pana cand nu l-am vazut cu ochii mei – apa este incomparabila! M-as intoarce oricand.

Simona Varga, 29 de ani, Cluj-Napoca, Romania

Florin si cu mine ne-am casatorit in Republica Dominicana. Am ales sa ne traim cea mai fericita zi in aceasta tara care efectiv iti taie respiratia! Dar pentru o nunta reusita, o plaja spendida si marea nu sunt de ajuns – ai nevoie de oameni saritori si rabdatori, de atentia si dedicarea celor din jur… Doamne, de cate nu ai nevoie! In Republica Dominicana a fost perfect, din toate punctele de vedere. Oamenii ospitalieri, obisnuiti cu vizitatorii, mancarea minunata, serviciile impecabile. A meritat fiecare banut!

Oana Cretu, 32 de ani, Oradea, Romania

Canada

Am avut zece zile de calatorie si ne-am hotarat sa le impartim intre capitala Santo Domingo, micul orasel pentru expati Las Terrenas si, in cele din urma, Punta Cana, pentru nunta. Exista peste un milion de oameni in vacanta, doar in Punta Cana, iar majoritatea acestor oameni cauta relaxare completa si detasare de toate in minunatele hoteluri. Pentru canadieni, Republica Dominicana este paradisul nuntilor. A fost o calatorie mult prea scurta pentru noi, atat de era de minunat. Republica Dominicana ne-a suprins, si am fost foarte fericita ca a facut-o.

Matt & Caro, Canada

Franta

Nu puteti pierde ocazia de a vedea urmatoarele lucruri: satul Chavon, capitala micuta dar minunata, marea calda si nisipul alb, si ghidul nostru de calatorie, Blaise! Ah, si baia minunata din “bazinul natural” in larg, cu apa exact asa cum trebuie: limpede si calda!

Coco, Franta

Am decis sa-mi iau inima in dinti si sa incerc o calatorie in Republica Dominicana. Sunt un surfer din Australia si am calatorit in toata lumea, de la Bangkok la Budapesta si inapoi – nu puteam sa ratez ocazia de a aluneca pe valurile din Santo Domingo. Am lasat la o parte avertizarile guvernului si am pornit, cu un rucsac plin si cu hainele de pe mine. A fost extraordinar. Marea este uimitoare acolo – si credeti-ma, am trait in preajma apei toata viata! Mancarea – delicioasa. Oamenii – minunati. Nisipul – alb, fierbinte, splendid.

John Grima, “cetatean global”, nascut in Australia

Nu-i asa ca zvonurile sunt imbatatoare? Legenda Caraibelor continua, se raspandeste in toata lumea, cucereste din ce in ce mai mult inimile si imaginatiile calatorilor. Exista unele legende care trebuie traite din plin!


SOURCE AND TAGS