Pamantul Fagaduintei - un traseu spectaculos prin istorie!


Lumea Sfanta sau cele mai frumoase tari care adapostesc vestigii de mii de ani, atractii turistice unice in lume si popoare credincioase este un adevarat vis pentru calatorii insetati de cultura si dornici sa afle adevarurile acestei lumi. Israel, Egipt si Iordania au fost si vor fi unele dintre cele mai vizitate tari ale pamantului, pline de magie si peisaje incredibile. Eximtur ti-a pregatit o surpriza: viziteaza aceasta minunata zona a lumii la un pret incredibil si vei avea parte de o adevarata lectie de istorie si de viata.

Pamantul Fagaduintei - un traseu spectaculos prin istorie!

Date de plecare: 20.08, 17.09, 1.10, 29.10.2012.

ZIUA 1 Luni, ora 04, intalnire cu ghidul roman la Aeroportul OTOPENI - birou CHECK IN TAROM pentru destinatia TEL AVIV. Ora 6, decolare spre Israel. Mic dejun in avion. Sosire, ora 8.35 la Aeroport Ben Gurion, situat intre Ierusalim (800 m altitudine, 750 000 locuitori) si Tel Aviv (port la Marea Mediterana, al 2-lea oras din Israel). Deplasare la Haifa–vizita Templul si Gradinile terasate Bahai. In NAZARET (a copilarit Iisus care la 12 ani i-a uimit pe invatati cu cunostintele Lui despre Vechiul Testament)-vizita Biserica Ortodoxa Buna Vestire (ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria). Apoi se viziteaza CANA GALILEEI–Biserica Minunii si Casa Nuntii unde Iisus a savarsit prima minune - a transformat apa in vin, la acea mult pomenita nunta. Cina si cazare in Tiberias (Israel). ZIUA 2 (mic dejun). Deplasare cu autocarul la MUNTELE FERICIRILOR - vizita Biserica Fericirilor. In Tiberias (considerat al 4-lea oras sfant al iudaismului) - Croaziera cu pranz pe MAREA GALILEEI (singura sursa de apa dulce a Israelului).Vizita Capernaum (Casa lui Naum) si apoi Tabca (Biserica Painilor si Pestilor) - Iisus a faptuit minunea cu inmultirea pestilor si a painilor. Deplasare la Yardenit (locul unde Raul Iordan iese din Marea Galilei si curge spre Marea Moarta) pentru BOTEZUL CRESTINESC. Se trece din Israel in Iordania. Nota–taxele(inclusiv comision) de rezervare si de trecere a frontierelor(Israel-Iordania si Iordania-Israel),in total=40 €, se achita in excursie). Deplasare la Bet She`an (Decapolis–cele 10 orase, unde Iisus a facut miracolele Matei 4:25, Marcu 5:20). Tur (2 ore) Amman (vechiul Philadelphia) cu autocarul. Cina si cazare in Aman (Iordania).

ZIUA 3 (mic dejun). Se viziteaza: Muntele Nebo-de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei, biserica ortodoxa Sfantul Gheorghe din Madaba si Petra (capitala Nabateenilor) - cetate veche (peste 2000 ani) construita in stanca: Defileul, Tezaurul, Amfiteatrul si mormintele. Tur Aqaba cu autocarul. Cina si cazare in Aqaba (Marea Rosie). ZIUA 4 (mic dejun). Deplasare din Iordania in Israel. Turul statiunii Eilat de la Marea Rosie. Timp liber. Excursie la acvariu (include transport autocar, pranz, bilete intrare acvariu si vizionare film). Deplasare din Israel in Egipt. Taxele (inclusiv comision) de viza, de rezervare si de trecerea frontierelor, in total=60 €, se achita in excursie. Cina si cazare in Sfanta Ecaterina (Sinai). ZIUA 5 (mic dejun). Urcare (optional) dimineata devreme in tinuta sport pe Muntele Sinai, pentru a vedea rasaritul unde Moise a primit Decalogul, apoi toti turistii (inclusiv cei care n-au urcat pe munte) viziteaza Manastirea Sfanta Ecaterina. Deplasare din Egipt in Israel. Timp liber in Eilat. Plaja si baie in mare. Cina si cazare in Eilat (Marea Rosie).

ZIUA 6 (mic dejun). Timp liber. Ora 14-plecare din Eilat. Popas in Ein Bokek, la Marea Moarta (lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii-420 m sub oceanul planetar). Cina si cazare in zona Cetatea Masada-Marea Moarta. ZIUA 7 (mic dejun). Optional (40 €-daca se achita la agentia din Romania cu minim 21 zile inaintea plecarii sau 50 €-daca se achita in excursie), excursie(include: transport cu autocarul, ghid local+bilete de intrare si telecabina) la Cetatea Massada–locul unde s-au luptat evreii cu romanii. Apoi toti turistii (inclusiv cei care nu au participat la optional) -deplasare cu autocarul la Ierihon (cel mai vechi oras din lume – 11.000 ani)-vizita Biserica Romaneasca. In BETHLEEM (aici s-a nascut Regele David-fondatorul cetatii) se viziteaza locul nasterii lui IISUS-BISERICA NATIVITATII (cea mai veche din lume). Vizita la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Tur Ierusalim. Cina si cazare in zona Ierusalim-Bethleem. ZIUA 8 (mic dejun). Pelerinaj in IERUSALIM pe MUNTELE MASLINILOR-vizita: Biserica Tatal Nostru, Biserica Lacrima–unde IISUS a plans rugandu-se pentru oameni, Gradina Ghitzimani (Biserica Natiunilor Unite, maslini de pe timpul lui IISUS), grota unde a fost inchis IISUS inainte de judecata si MORMANTUL MAICII DOMNULUI. Vizita CETATEA IERUSALIM (are 4 cartiere: arabesc, evreiesc, armean si crestin)-se intra prin Poarta Leilor, apoi se viziteaza locul nasterii Maicii Domnului. Se parcurge VIA DOLOROSA (artera comerciala) - DRUMUL CRUCII cu cele 14 popasuri. Dupa popasul 14 (BISERICA SF. MORMANT). Parasind Via Dolorosa prin Cartierul Evreiesc, ne indreptam catre ZIDUL PLANGERII, apoi se iese din cetate. Deplasare Jaffa (popas) si tur Tel Aviv. Transfer la aeroport. Prezentare la imbarcare – ora 22.45. Cina in avion. ZIUA 9 Marti, ora 00.45, decolare din Tel Aviv. Sosire in Bucuresti - Otopeni ora 3.30.

Tarife 635 € + 185 € (se achita obligatoriu la agentia din Romania) = 15 € (tur Ierusalim – ziua 5) + 30 € (croaziera cu pranz pe Marea Galilei – ziua 2) + 35 € (excursia la acvariu – ziua 4) +105 € (taxeaeroport / securitate, transfer aeroport–hotel–aeroport si bacsis pt. prestatorii din strainatate de servicii turistice). Pentru plecarea din 16.04 – Paste se achita in plus 95 €. Supliment single 270 €. Copiii sub 12 ani (neampliniti) au o reducere de 40 €. Se achita in EURO sau LEI (curs BNR din ziua platii x 1.02). Grup minim 25 turisti. Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. PRETUL INCLUDE: • insotitor de grup din partea agentiei + ghizi locali in: Israel, Egipt, Iordania si Bethleem; • 7 cazari cu demipensiune in hoteluri de 3***(camere, pt.2 persoane, cu grup sanitar propriu cu dus si aer conditionat); • un mic dejun si o cina in avion ; • transport cu autocar 2** cu aer conditionat ; • bilet avion si biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (fara Petra, aprox. 50 €). Pentru mai multe detalii, adreseaza-te unui specialist Eximtur!

SOURCE AND TAGS