5 moduri de a obtine bilete de avion ieftine


Ai patit vreodata ca pretul biletul de avion sa te impiedice sa pleci in vacanta? Daca da, atunci nu-ti face griji, nu esti singura persoana care intampina aceasta problema. De aceea am hotarat sa venim cu cateva sugestii care sa te ajute sa economisesti bani atunci cand cumperi biletele de avion pentru o calatorie.

Iata 5 idei care te vor ajuta sa-ti cumperi bilete de avion ieftine:

1. Cauta bilete pentru sezoanele intermediare

Unul din cele mai obisnuite procedee de a economisi bani cu biletul de avion este rezervarea acestuia cu cateva luni in avans. Cu toate acestea, mai exista un factor de care poti profita: unele zone ale lumii sunt extrem de aglomerate intr-un anumit interval de timp, iar in altele sunt aproape pustii. Sezoanele intermediare sunt acele intervale dintre sezoanele turistice aglomerate si cele reduse ca popularitate. In functie de destinatie, oricand poti gasi bilete de avion pentru sezonul intermediar de undeva din lume.

De exemplu, in Europa, sezonul turistic este intre mai si septembrie. Asa ca daca vrei un bilet de avion ieftin, cazare excelenta si mai putina aglomeratie, fa-ti rezervari pentru luna octombrie, de exemplu. Calatoriile in extra – sezon sunt de preferat din punct de vedere financiar, dar asigura-te ca odata ajuns la destinatie, obiectivele turistice sunt inca deschise pentru vizitatori.

 2. Fii atent la zilele saptamanii

Un alt truc este sa iti cauti bilet de avion pentru zilele de marti si miercuri, pentru ca pentru zilele din mijlocul saptamanii companiile aeriene au tendinta de a oferi discounturi si preturi mai mici la bilete. O metoda prin care poti afla despre aceste reduceri este abonandu-te la newsletter-ele agentiilor de turism si a companiilor aeriene  pentru a fi la curent oricand cu ofertele lansate de companii.

3. Cerceteaza cu atentie toate taxele

Probabil stii ca taxele pe care le platesti atunci cand calatoresti cu avionul includ mai mult decat pretul biletului in sine. In functie de bagajele pe care le ai cu tine, aceste taxe pot varia. Mai mult, ele sunt legate si de compania cu care zbori, de destinatie, de escale, de locul din avion si de multe altele. Verifica mereu ce taxe sunt incluse atunci cand iti cumperi biletul de avion, pentru a nu avea surprize mai tarziu.

In cazul in care ai diverse optiuni pentru a zbura intre doua destinatii, ia-ti timp si compara preturile in functie de toate aceste criterii. Alege varianta cea mai confortabila fizic, dar mai ales financiar.

4. Fii flexibil

Daca ai mai rezervat bilete de avion pana acum, stii ca preturile difera in functie de perioada de plecare, respectiv intoarcere. Daca nu esti presat de timp sau de un program anume, incearca mai multe variante posibile de plecare si intoarcere, pentru a gasi cel mai bun pret.

5. Vezi ofertele low – cost

Biletele de avion low – cost se numesc astfel pentru ca in general au preturi mai mici decat cele ale companiilor de linie. Cu toate acestea, sfaturile de mai sus se aplica cu succes si in cazul acestora. Este important ca atunci cand vrei sa-ti rezervi biletele de avion pentru vacanta sa stai cu ochii pe ofertele low–cost pentru ca de cele mai multe ori, exista bilete de avion ieftine catre Europa sau chiar in afara ei.

Tu cum procedezi cand iti planifici o vacanta in strainatate? Alegi mai intai destinatia si apoi cumperi biletul sau iti determini destinatia in functie de biletele gasite?


SOURCE AND TAGS