De ce sa cumperi bilete de avion printr-o companie de turism?


Imagine de Sumanley xulx de la Pixabay


Pana nu demult o calatorie cu avionul era considerata un lux la care putini aveau acces. Cu toate acestea, odata cu aparitia companiilor aeriene low cost in Romania, biletele au devenit din ce in ce mai accesibile, iar avionul din ce in ce mai popular ca mijloc de transport catre destinatia de vacanta. Pentru ca ne-am lovit deseori de intrebari legate de taxele de aeroport si optiunile legate de calatorie si bagaje, am hotarat sa scriem un articol despre avantajele cumpararii unui bilet de avion printr-o companie de turism.


Care sunt avantajele cumpararii biletelor de avion printr-o companie de turism?

Pentru a clarifica modul in care o companie de turism isi poate ajuta clientii in momentul achizitionarii unui bilet de avion, am creat o lista cu aspectele ce sunt in avantajul clientului atunci cand apeleaza la o companie specializata:


1. Consultanta din partea unei persoane specializate

Atunci cand calatoresti cu avionul, se poate intampla deseori sa ai nevoie de sfaturi legate de itinerariu, de compania aeriana, de regimul de vize si multe altele. Ei bine, apeland la o companie de turism poti primi aceste sfaturi de la o persoana cu experienta in cautarea de solutii personalizate in ce priveste zborurile si bilete de avion, lucru ce poate reduce considerabil stresul calatoriei pentru tine.


2. Posibilitatea de a prelungi rezervarea biletului, pentru cateva zile, si achitarea ulterioara a acestuia

Apeland la o companie de turism, ai posibilitatea de a-ti prelungi perioada de rezervare a biletului (cateva zile), si de a-l achita ulterior. Acest lucru reprezinta un avantaj fata de rezervarea facuta direct pe site-ul companiei aeriene, unde biletul trebuie achitat pe loc.


3. Sansa de a obtine un pret mai bun, chiar si dupa efectuarea rezervarii

Un alt mare avantaj corelat cu cel mentionat anterior este legat de faptul ca apeland la o companie de turism ai sansa de a obtine un pret mai bun decat in momentul rezervarii biletului. Acest lucru se intampla deoarece, o data facuta rezervarea, sunt situatii cand pretul biletului scade fata de pretul rezervarii initiale, iar atata timp cat biletul nu este inca emis, ai sansa de a profita de aceasta scadere de pret.


4. Itinerarii cu destinatii multiple si intrerupere a calatoriei

In momentul in care ai de facut o calatorie mai complexa, un consultant al unei companii de turism iti poate oferi itinerarii cu destinatii multiple si cu intrerupere a calatoriei (ca mai apoi calatoria sa se reia din puncte diferite). Poti astfel merge in Atlanta, Georgia, SUA, de unde poti vizita toata coasta de est a Statelor Unite cu masina, urmand sa ai zborul de intoarcere din New York. Site-urile companiilor aeriene si motoarele de cautare sunt limitate la doar cateva astfel de optiuni, de aceea o companie de turism poate fi extrem de utila in astfel de situatii.


5. Servicii suplimentare, care pot sa nu fie accesibile online

O companie de turism te poate ajuta sa soliciti servicii suplimentare pentru zborul cu avionul, servicii ce de multe ori nu sunt disponibile si online. Astfel, un consultant in turism te poate ajuta sa rezervi un loc de insotitor, pe durata zborului, pentru persoanele cu deficiente de miscare. De asemenea, poti primi asistenta in rezervarea biletelor pentru minorii care calatoresc singuri sau pentru calatoria cu bagaje agabaritice. Mai mult, un consultant poate ajuta inclusiv cu efectuarea procedurii de check-in online (ce este inca extrem de confuza pentru multi) sau cu selectarea unui anumit loc in avion prin oferirea spre consultare a hartii locurilor in avion.


6. Pret mai bun

Datorita tarifelor negociate cu anumite companii aeriene, o companie de turism iti poate oferi un pret mai bun decat cel pe care l-ai gasi online (pe site-urile respectivelor companii aeriene, de exemplu).


7. Asistenta non stop

In cazul Eximtur, ai parte de asistenta non-stop prin intermediul serviciului nostru de informatii si rezervari, disponibil oricand la tel: 0364-803888 (apeluri cu tarif normal). Astfel, in cazul anularii zborului, a pierderii bagajului de catre compania aeriana, sau a oricarei alte dificultati intampinate inainte, in timpul sau dupa zborul cu avionul, colegii nostri iti stau la dispozitie oricand.


Asteptam cu drag orice fel de intrebari din partea ta atat in ceea ce priveste zborurile cu avionul, cat si in ceea ce priveste calatoriile in general!


SOURCE AND TAGS