Croaziera pe Nil. O experienta de neuitat!


Prin excelenta tara contrastelor, Egiptul este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa il vada cel putin o data! Este locul unde faraonii au construit istoria, paradis al istoricilor si pasionatilor de enigme! Pentru credinciosi, este pamantul pe care a calcat Moise si care a dat adapost Fecioarei Maria si Pruncului Iisus! Este tara in care aventura va poate duce astazi in safari prin desertul devenit casa pentru beduini, iar maine in adincurile fascinante ale unora dintre cele mai curate si mai bogate ape din lume, unde veti descoperi recifele de corali printre care inoata pesti multicolori. Pentru curajosi, Egiptul este Cairo, un oras ca o ploaie de vara! Si daca Nilul le-a facut egiptenilor un cadou – Egiptul – iti poate darui si tie una dintre cele mai romantice croaziere pe vasele de lux. Fie ca esti romantic, aventurier, pasionat de cultura sau istorie sau, pur si simplu, curios, Egiptul este tara din care nu te vei intoarce niciodata plictisit sau… acelasi. Nu renunta la una dintre cele mai frumoase experinte posibile, viziteaza Egiptul!

Croaziera pe Nil. O experienta de neuitat!

Ziua 1 BUCURESTI – CAIRO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:45. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:45; sosire in Cairo la ora 02:30 dimineata si transfer la hotel 4*. Cazare. Ziua 2 CAIRO Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 3 CAIRO Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: teatrul Greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria – vizita exterioara). Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 4 CAIRO – ASWAN Mic dejun. Optional se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului.

Ziua 5 ASWAN Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se viziteaza gradina botanica din Aswan; plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas. Ziua 6 ASWAN – KOM OMBO Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu.

Ziua 7 EDFU – LUXOR Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Seara, petrecere galabia. Cina si cazare pe vasul de croaziera. Ziua 8 LUXOR – HURGHADA Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt, templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon – statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (aprox. ora 14:00 dupa amiaza; 300 km - aprox. 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 9 HURGHADA (MAREA ROSIE) Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Posibilitate de excursii optionale: jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Seara cina si cazare. Ziua 10 + 11 HURGHADA – CAIRO – BUCURESTI Mic dejun. Optional, scufundare cu submarinul (pret informativ: 60 EURO/ persoana) sau croaziera pe Marea Rosie (pret informativ: 35 EURO/ persoana); cei care doresc pot face snorkeling pentru a vedea renumitele recife de corali. Dupa amiaza (aprox. ora 16:00) transfer cu autocarul la Cairo (aprox. 500 km, in convoi). Sosire in Cairo la ora 23:00 si transfer la aeroport. Imbarcare pe cursa Cairo – Bucuresti cu decolare la ora 03:25 si sosire in Bucuresti la ora 06:15 dimineata.

Plecare: 18.04.2013 (11 zile / 9 nopti)

Tarife

PRET/ persoana: 675 EURO (loc in camera dubla/tripla)

Supliment camera single: 190 EURO Reduceri copii (cu 2 adulti in camera): copil 2-5.99 ani - 250 EURO, copil 6-11.99 ani - 150 EURO SERVICII INCLUSE: • transport cu avionul Bucuresti – Cairo si retur, compania Tarom • 9 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4*, 1 noapte – transport cu trenul, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5*, 2 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4*) • transport local cu autocar dotat cu aer conditionat • transferuri aeroport – hotel – aeroport • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program • insotitor roman de grup. NU SUNT INCLUSE IN PRET: • taxele de aeroport (obligatorii): 125 EURO/ persoana • supliment cuseta in vagon de dormit (obligatoriu): 55 EURO/ persoana • taxa de viza: 15 USD / pers (viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire) • bacsisurile – obligatorii in Egipt (35 EURO/ pers; se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei) • bauturile alcoolice sau racoritoare la mese • excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intrarea la mormantul lui Tutankhamon • asigurarea medicala • asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice) GRUP MINIM: 30 PERSOANE

Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 35 EURO/persoana, pentru grup de 20-24 persoane cu 50 EURO/ persoana, iar pentru grup 15 - 19 persoane pretul se majoreaza cu 65 EURO/ persoana.

Foto: panoramio.com, wikipedia.org

Detalii si rezervari aici!

SOURCE AND TAGS