9 destinații exotice și cele mai bune perioade în care să le vizitezi


Photo by Sara Dubler on https://unsplash.com/photos/photo-of-brown-bench-near-swimming-pool-Koei_7yYtIo

Fiecare destinație exotică poartă în sine promisiunea unei aventuri de neuitat, însă secretul unei călătorii reușite constă în alegerea momentului perfect pentru o excursie. De la soarele veșnic al Maldivelor până la încărcătura istorică și culturală a Mexicului, aceste tărâmuri exotice ne îmbie cu plaje spectaculoase, jungle misterioase și orașe vechi, ce mai păstrează încă secretele vechilor civilizații. În acest articol, te invităm să descoperi nouă dintre cele mai încântătoare destinații exotice din oferta noastră și să afli care sunt cele mai bune perioade pentru a le vizita. Astfel, poți planifica o escapadă perfectă, acolo unde vremea este întotdeauna de partea exploratorului.

1. Maldive - sezonul recomandat: decembrie - aprilie

Insulele Maldive sunt supranumite „Raiul pe pământ”, fiind destinația ideală pentru o lună de miere luxoasă și liniștită, dar și pentru că este una dintre cele mai bune locații de pe glob pentru scufundări și snorkeling.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Maldive:
 • Februarie - aprilie sunt cele mai calde luni, iar din decembrie până in martie bate musonul de nord-est (uscat).
 • Sezonul ploios se desfășoară între lunile mai-noiembrie, când bate musonul de sud-vest (umed).
 • Pentru diving, este recomandată partea vestica a fiecărui atol (in perioada mai - noiembrie) și partea estică a fiecărui atol (în perioada decembrie - aprilie).

2. Tanzania - sezonul recomandat: ianuarie - februarie și iulie - octombrie

Vacanțele în Tanzania sunt despre zile de safari și nopți înstelate, în timp ce linia de coastă a insulei Zanzibar oferă momente de relaxare perfectă post-safari. Arhipelagul Zanzibar este o bijuterie a Oceanului Indian, Parcul National Serengeti este perfect pentru safari și pentru a fi martor la spectacolul naturii, iar o călătorie cu balonul cu aer cald este visul îndeplinit al oricărui explorator.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Tanzania:
 • Sezonul ploios se desfășoară între lunile martie și iunie, ploi mai lungi, cu vârf în luna aprilie.
 • În noiembrie - decembrie se desfășoară sezonul de „ploi scurte”, ploi de scurtă durată, dimineața și seara.

3. Indonezia - sezonul recomandat: aprilie - septembrie

Datorită peisajelor superbe, diversității culturale bogate, liniilor de coastă binecuvântate cu plaje și farmecului luminos al oamenilor, această țară cu peste 17.000 de insule oferă nenumărate aventuri și experiențe de neuitat. În Indonezia, îți recomandăm insulele Bali, Java, Lombok și Gilis. Indonezia este căminul unei multitudini de atracții, inclusiv plaje uimitoare, temple istorice, palate, sit-uri arheologice sau peisaje naturale spectaculoase.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Indonezia:
 • Din octombrie în martie se desfășoară sezonul ploios, cu decembrie și februarie înregistrând cele mai multe precipitații.

4. Kenya - sezonul recomandat: iunie - octombrie

Kenya trebuie vizitată pentru experiențe de neuitat în sălbăticie, țara fiind o destinație favorită pentru safari și pentru relaxare pe plaje liniștite. Coastele tropicale, unde nisipurile delimitate de palmieri sunt înconjurate de ape limpezi, sunt doar o atracţie. În plus, îți recomandăm să vizitezi un sanctuar pentru elefanți, să te îmbarci într-un balon cu aer cald pentru a admira savana de sus, să încerci un safari în Rezervația Naturală Maasai Mara, sau în Parcul Național Amboseli.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Kenya:
 • Lunile ianuarie-februarie și noiembrie sunt considerate sezon intermediar, vremea este prietenoasă și doar puţin capricioasă.
 • Sezonul ploios se desfășoară între lunile martie și mai (sezonul lung) și din noiembrie până la jumătatea lui decembrie, când te poţi bucura de temperaturi plăcute, ploile căzând mai ales dimineața devreme și după-masa.
 • Cele mai „reci” luni sunt iulie și august, iar cele mai fierbinți sunt februarie și martie.

5. Seychelles - sezon recomandat: mai - octombrie

Insulele sunt recunoscute pe plan internațional pentru faptul că aici găsești unele dintre cele mai bune și frumoase plaje din lume, pentru posibilitățile de snorkeling între recifi de corali, și pentru SPA-urile premiate la nivel mondial. O vacanță în Seychelles trebuie să includă insulele Mahé și Praslin, scufundări, dar și vizitarea insulei La Digue pe bicicletă.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Seychelles;
 • Lunile aprilie - mai și octombrie - noiembrie sunt recomandate pentru diving.
 • Sezonul ploios se desfășoară între lunile aprilie - septembrie pe coastele de vest și sud-vest, și în noiembrie-martie pe coastele de est și nord.

6. Thailanda - sezon recomandat: noiembrie - martie

De ce să vizitezi Thailanda? Pentru incredibila diversitate de experienţe, de la vibrantul Bangkok și viața de noapte spectaculoasă, la parcurile naționale, sanctuarele pentru elefanți, insulele liniștite și captivantul Triunghi de Aur din nordul țării. Îți recomandăm să vizitezi insulele Phuket și Krabi, să faci o croazieră în golful Phang Nga, să încerci scufundari și snorkeling în Insulele Surin și Similan sau un city break în Bangkok.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Thailanda:
 • Phuket - recomandat între lunile noiembrie - martie. Din septembrie în noiembrie cad cele mai multe ploi, iar în perioada iunie - august, zilele ploioase alternează cu zilele însorite.
 • Koh Samui - recomandat între lunile decembrie - aprilie. Din septembrie până în noiembrie se desfășoară sezonul ploios.
 • Bangkok - recomandat între lunile noiembrie și martie, între mai și octombrie se desfășoară sezonul ploios. Lunile mai - august sunt cele mai plăcute dintre lunile ploioase, cu precipitații doar câteva ore pe zi.

7. Sri Lanka - sezon recomandat: decembrie - martie, aprilie - septembrie

Sri Lanka este o destinație de vis atât pentru iubitorii de plajă, cu stațiuni precum Bentota, ce oferă nisip fin și nenumărate posibilități de distracție, cât și pentru pasionații de cultură, având temple, cetăți de piatră și relicve coloniale. Explorează lumea subacvatică făcând scufundări în locuri încântătoare, cu epave marine, urcă pe impresionanta stâncă granitică Sigiriya să descoperi fortăreața antică, bucură-te de safari în jeep prin parcurile naționale Yala și Udawalawe și descoperă orașul Kandy, fostă capitală regală și locul Templului Dintelui Sacru, „Dalada Maligawa”.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Sri Lanka:
 • Decembrie - martie sunt perfecte pentru a vizita coastele de vest și sud, iar lunile aprilie - septembrie reprezintă sezonul ideal pentru a vizita coastele de est și nord.
 • Sezonul ploios începe în aprilie și durează până în septembrie pe coastele de vest și sud, iar pe cele din est și nord ploile încep în noiembrie și se încheie în luna martie.
 • Octombrie - noiembrie este perioada dintre cei 2 musoni, în care plouă pe toată insula.

8. Mauritius - sezon recomandat: noiembrie - aprilie (vara locală)

Dacă ești în căutarea unor plaje superbe, înconjurate de munți verzi și lagune azurii, explorează această destinație deosebită! În Flic en Flac, pe coasta vestică a insulei, te vei bucura de apele liniștite ale lagunei protejate de reciful de coral și de plaje cu nisip alb, unde vei găsi hoteluri de lux. Nu rata snorkelingul și scufundările în jurul barierei de corali din Mauritius și profită de terenurile de golf de clasă mondială. Explorează insula pentru a descoperi o cultură diversă și vizitează grădina botanică Pamplemousses, Parcul Național Black River Gorges, precum și capitala Port Louis, cu străzile sale vibrante și bogate în arome de condimente și ceai proaspăt.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Mauritius:
 • Perioada Decembrie - martie este recomandata pentru scuba diving.
 • Iunie - august sunt recomandate pentru surf.
 • În perioada mai - octombrie, aici ai parte de sezonul de iarnă, cu temperaturi de 18-20˚  C (lunile iulie-august fiind cele mai reci luni).
 • Sezonul ploios începe în ianuarie și durează până în martie (cu vârf în februarie-martie.

9. Mexic - sezon recomandat: decembrie - aprilie

Odată ajuns în Mexic, combină plajele spectaculoase și sporturile acvatice din Peninsula Yucatan cu explorarea ruinelor mayașe ascunse în junglă și cu arhitectura aztecă și colonială din Mexico City, totul pe ritmuri de muzică, distracție și tequila. Vizitează neapărat Cancun, o stațiune cu hoteluri de top și cluburi pentru cei care iubesc să petreacă și nu se retrag devreme seara. Explorează și Playa del Carmen pentru scuba diving de neuitat, dar nu rata nici parasailing-ul și kitesurfing-ul. Pentru o aventură arheologică și culturală unică în viață, pornește în excursii la celebrele siturile mayașe ca Chichen Itza, Uxmal și Palenque.Ce trebuie să știi despre sezonalitatea din Mexic:
 • Sezonul ploios începe în iunie și durează până în octombrie, cu vârf în septembrie-octombrie când coastele pot fi afectate de furtuni tropicale și uragane, cu vânturi puternice și cantitățti importante de precipitații.

Alegerea momentului perfect pentru a vizita aceste destinații exotice îți poate transforma vacanța într-o experiență de neuitat. Informează-te despre sezonul ideal și fă-ți rezervările la timp pentru a te bucura de tot ce au de oferit aceste locuri magice. Pentru a te asigura că ai parte de cele mai bune oferte, nu ezita să discuți cu consultanții noştri!

SOURCE AND TAGS