7 târguri de Crăciun din România pe care să le vizitezi în 2023


În miezul iernii, când magia sărbătorilor începe să îmbrace orașele în straie de poveste, România se transformă într-un tărâm de basm, găzduind târguri de Crăciun fermecătoare și distractive. De la sclipirile luminoase ale Bucureștiului, până la atmosfera medievală a Sibiului, fiecare târg de Crăciun din România este o invitație la descoperire și bucurie. Astăzi te invităm să explorezi cele mai captivante târguri de Crăciun din țară.

1. Târgul de Crăciun de la Sibiu: Piața Mare, 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Sibiu, ediția 2023, este, în fiecare an, un eveniment spectaculos și plin de surprize. Organizatorii au anunțat proiecții impresionante, care transformă clădirile din Piața Mare în opere de artă în mișcare, creând o atmosferă de poveste în centrul orașului. Vizitatorii se pot bucura de o gamă variată de expozanți de la care se pot achiziționa cadouri unice și delicii culinare, perfecte pentru cadourile de Crăciun. De asemenea, târgul oferă evenimente speciale și activități pentru copii, inclusiv Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici pot învăța, se pot distra și-și vor crea amintiri de neuitat. Târgul de Crăciun din Sibiu este ideal pentru toate vârstele și bugetele, un loc unde bucuria și farmecul sărbătorilor de iarnă sunt la ele acasă. Opțiuni de cazare găsești aici.

2. Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca: Piața Unirii, 24 noiembrie – 31 decembrie 2023

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, desfășurat în Piața Unirii și pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, este o destinație de vis pentru sărbătorile de iarnă, oferind o experiență magică atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu peste 75 de căsuțe iluminate și decorate festiv, târgul oferă o gamă largă de produse, de la decorațiuni și cadouri de Crăciun, la articole de meșteșugărit și costume populare tradiționale. Vizitatorii se pot delecta cu o varietate de preparate culinare, inclusiv delicatese tradiționale românești și specialități internaționale. Pentru copii, târgul este un adevărat paradis, cu activități interactive în Căsuța lui Moș Crăciun și în fața bradului, căci pot participa la ateliere și jocuri interactive. În plus, târgul găzduiește o scenă unde au loc concerte și spectacole zilnice. Atracțiile precum roata panoramică și caruselul adaugă un plus de farmec, transformând vizita la târg într-o experiență memorabilă pentru întreaga familie. Opțiuni de cazare găsești aici.

3. Târgul de Crăciun de la Brașov: Piața Sfatului, 30 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun din Brașov, derulat în 2023 sub tema „Decembrie de poveste” se desfășoară în Piața Sfatului și în Piața Sfântul Ioan. Unul dintre punctele de atracție principale este patinoarul amenajat în Piața Sfântul Ioan, oferind o experiență de neuitat iubitorilor de sporturi de iarnă. Târgul este structurat pe zone tematice – produse tradiționale de Crăciun, suveniruri, artizanat, patiserie, etc. Cu peste 1,2 milioane de luminițe și 80 de brazi de Crăciun împodobiți, Brașovul se transformă anul acesta într-un oraș de poveste. Târgul de Crăciun din Brașov este, fără îndoială, un loc ideal pentru a te bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă, fiind o destinație perfectă pentru familii, cupluri și grupuri de prieteni. Opțiuni de cazare găsești aici.

4. Târgul de Crăciun de la Timișoara: Piața Libertății, 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din Timișoara a avut loc în Piața Libertății, cu spectacolul Alinei Sorescu și dansatorilor de la Clubul de dans sportiv „Magnum Team”. Târgul este amplasat în trei locații principale: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe. Fiecare piață are propriile sale atracții și căsuțe cu suveniruri și preparate tradiționale. Piața Libertății s-a transformat într-un tărâm fermecat, cu un patinoar, personaje de poveste și un castel luminos, prin care trece trenulețul lui Moș Crăciun, iar Piața Sfântul Gheorghe oferă un spațiu decorat specific, tocmai bun pentru fotografii de neuitat. În plus, sunt organizate diverse ateliere ale lui Moș Crăciun, iar vizitatorii se pot bucura de bradul amplasat în centrul Târgului, sub o cupolă de lumini. Programul de pe scenă include cete de colindători, artiști locali și invitați speciali, oferind divertisment pentru toate vârstele. Opțiuni de cazare găsești aici.

5. Târgul de Crăciun de la Iași: Piața Unirii, 30 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024

Târgul de Crăciun de la Iași este amplasat pe axa Bd. Ștefan cel Mare – Piața Unirii – Str. Lăpușneanu, oferind vizitatorilor o experiență unică și diversificată. Printre principalele atracții ale târgului se numără un parc de distracții care include „Orășelul Copiilor” și o roată gigantă. Acestea le vor oferi vizitatorilor oportunitatea de a se bucura de vederi panoramice ale orașului și de foarte multă distracție. Târgul este împărțit în cinci tronsoane distincte, fiecare cu propriile sale caracteristici – suveniruri, produse artizanale, gastronomie tradițională, etc. Târgul de Crăciun de la Iași este un loc ideal pentru a te bucura de sărbătorile de iarnă alături de familie și prieteni. Pe tot parcursul evenimentului, vei fi răsfățat cu o gamă variată de activități, produse unicat și delicii culinare. Opțiuni de cazare găsești aici.

6. Târgul de Crăciun de la Oradea: Piața Unirii, 30 noiembrie  - 26 decembrie 2023

Amplasat în centrul orașului, în Piața Unirii, Târgul de Crăciun din Oradea este gazda unei roți panoramice impresionante și a unei zone cu rulote ale producătorilor locali, care oferă o varietate de delicii culinare. Vizitatorii se pot bucura de prezența lui Moș Crăciun la căsuța lui de lângă bradul mare, unde va aduce voie bună și surprize pentru copii. De asemenea, târgul include o zonă de distracție dedicată celor mici, precum și multe alte surprize. Căsuțele de lemn așteaptă vizitatorii cu cadouri dichisite, podoabe de pom, dulciuri și bunătăți locale. people walking on sidewalk near ferris wheel during daytime Un patinoar de 480 mp a fost amplasat în Piața Ferdinand, oferind tuturor o experiență excelentă într-un spațiu amplu și festiv. La scena din Piața Unirii, vizitatorii vor putea urmări un program de spectacole festive, cu colinde românești și internaționale, dar și concerte susținute de numeroși artiști români. Opțiuni de cazare găsești aici.

7. Târgul de Crăciun de la București: Piața Constituției, 30 noiembrie – 26 decembrie 2023

Târgul de Crăciun din București, din Piața Constituției este cel mai mare târg de Crăciun din România și promite o experiență autentică a sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un brad impresionant de 30 de metri, decorațiuni luminoase și peste 130 de căsuțe de Crăciun. Acestea găzduiesc meșteșugari din toate zonele țării, oferind o gamă largă de produse tradiționale. Târgul include, de asemenea, ateliere de creație pentru copii, un carusel, un trenuleț tematic și o varietate de activități dedicate celor mici. Programul artistic cuprinde concerte de colinde românești și internaționale, precum și alte spectacole de sărbători. Pe lângă Târgul din Piața Constituției, Bucureștiul găzduiește și alte două târguri de Crăciun mai mici. Primul este West Side Christmas Market în Parcul Drumul Taberei. Acesta include un patinoar, un carusel și o roată panoramică de 33 de metri. Al doilea târg, Orașul lui Moș Crăciun din Parcul IOR le oferă vizitatorilor o incursiune în povestea "Crăiasa Zăpezii". Aceste târguri promit să transforme parcurile capitalei în orășele de poveste, pline de farmec și bucurie pentru întreaga familie. Opțiuni de cazare găsești aici. Fiecare dintre aceste târguri de Crăciun din România oferă o experiență plină de magie, tradiții și veselie. De la roți gigantice și patinoare, la meșteșuguri tradiționale și delicii gastronomice, aceste destinații sunt perfecte pentru a trăi un Crăciun de neuitat alături de cei dragi. Dacă ești în căutarea unei aventuri de iarnă, nu ezita să ne contactezi. Consultanții noştri îți stau la dispoziție cu cele mai bune recomandări și oferte personalizate, adaptate nevoilor și preferințelor tale.

SOURCE AND TAGS