7 sfaturi pentru a cumpara bilete de avion ieftine


Imagine de StockSnap de la Pixabay


Daca vrei sa cumperi un bilet de avion la un pret cat mai convenabil (si cine nu vrea?), te sfatuim sa citesti mai departe. Pentru ca ni s-au cerut deseori recomandari in aceasta privinta, am hotarat sa ne folosim de experienta acumulata de-a lungul anilor si sa facem o lista cu principalele 7 sfaturi pentru cumpararea unui bilet de avion convenabil:


1. Rezerva din timp

Stim, e greu sa-ti planifici ce vei face peste cateva luni, insa pentru cele mai bune preturi, cumpara biletele de avion cu 3 saptamani pana la 4 luni inainte de calatorie! Nu doar ca astfel ai cele mai mari sanse sa gasesti o oferta rezonabila, dar dupa cumpararea biletelor vei avea timp sa te informezi si in privinta unei cazari potrivite cu nevoile tale!


2. Evita sezoanele de varf

Dupa cum probabil stii, si calatoriile cu avionul au o sezonalitate, cu momente in care au parte de mai multi pasageri si momente in care sunt mai putin aglomerate. Sezoanele de varf sunt vara si de sarbatorile legale, atunci cand preturile biletelor de avion sunt considerabil mai ridicate decat in alte perioade ale anului. Iti recomandam pe cat posibil sa eviti aceste sezoane de varf pentru a gasi cele mai bune preturi la biletele de avion. Tine cont ca e frumos sa calatoresti oricand!


3. Fii flexibil cu datele de calatorie

Poti avea un mare avantaj daca nu vrei sa calatoresti intr-o data anume. Flexibilitatea datelor de calatorie te poate ajuta sa gasesti unui tarif mai mic. De aceea, daca datele de plecare/ intoarcere nu sunt fixe, te sfatuim sa te informezi si in ceea ce priveste preturile unei calatorii cu 1-2 zile in plus sau in minus fata de datele dorite de tine.


4.Verifica aeroporturile secundare

De regula in aeroporturile secundare opereaza companiile aeriene low-cost, care practica tarife mai mici decat cele ale altor companii. Desi aceste aeroporturi sunt situate la distante mai mari fata de oras, adaugarea costului unui transfer (privat, de tip shuttle, sau cu autobus/tren) la costul biletului de avion low-cost nu depaseste de regula costul unui bilet de avion pe cursa de linie.


5. Respecta regulile de sedere minima/maxima la destinatie

In cazul majoritatii companiilor de linie, exista asa-numitul "minimum/ maximum stay" ce dicteaza cat timp trebuie sa dureze calatoria ta astfel incat sa te califici pentru un anumit pret mai ieftin al biletelor. E bine sa tii cont ca pentru a-ti cumpara un bilet dus-intors convenabil trebuie sa stai un numar minim de zile la destinatie (fie 3 zile, fie o noapte de sambata spre duminica) si nu mai mult de un numar maxim de zile (care in general e in jur de 6 luni). Aceste tipuri de calatorii sunt considerate calatorii pentru agrement; celelalte, in schimb (de exemplu, cu plecare si intoarcere in aceeasi zi sau la interval de o zi) sunt considerate calatorii de afaceri si se incadreaza unor tarife mai ridicate.


6. Cumpara bilet dus-intors

De cele mai multe ori, in cazul companiilor de linie, tarifele pentru bilete tur - retur sunt mai mici decat cele pentru zboruri doar dus. Chiar daca vrei doar un bilet pentru zbor dus, iti recomandam sa verifici tariful si pentru un bilet dus-intors. Astfel, daca pretul este mai mic poti cumpara un bilet tur-retur, chiar daca zborul de intoarcere nu va fi utilizat.


7. Aboneaza-te la newsletter-uri

Daca esti interesat de calatorii, te sfatuim sa te abonezi la newsletter-uri din turism, pentru ca astfel vei fi instiintat periodic cu privire la promotiile existente si vei fi printre primii care afla despre cele mai noi oferte!
Ai si alte sfaturi legate de cumpararea unor bilete de avion la preturi convenabile? Ne-ar face placere sa le auzim. Lasa-ne un comentariu mai jos cu parerile tale!


SOURCE AND TAGS