7 locuri extraordinare din Romania pe care probabil inca nu le-ai vizitat
- Eximtur
- /
- 16 mai 2015
Cetatea Biertan, sursa imaginii: stiuunloc.ro
Romania este o tara de o rara frumusete, si asta nu o spunem numai noi, ci si turistii straini care ne viziteaza an de an. Asta pentru ca Romania ascunde minunatii naturale, monumente, lacase de cult, forme de relief si locuri misterioase care merita descoperite, explorate si promovate cum se cuvine.
Daca anul acesta inca nu ti-ai facut un plan pentru vacanta de vara, poate nu ar fi rau sa te gandesti la o excursie prin Romania, in care sa vizitezi unele locuri despre care putini oameni au auzit, si si mai putini le-au vizitat.
Podul lui Dumnezeu
[caption id="attachment_8543" align="aligncenter" width="675"] sursa imaginii: worldwideromania.com[/caption]Supranumit si Podul Uriasilor, podul lui Dumnezeu de la Ponoarele este singurul pasaj natural rutier care functioneaza in tara noastra. Este un vestigiu al Pesterii Podului si reprezinta o portiune a tavanului acesteia, dupa ce pestera s-a surpat.
Este cel mai mare pod natural din tara noastra si al doilea ca marime in Europa. Mai mult, este singurul pod natural din lume deschis oricarui fel de trafic rutier, inclusiv cel de mare tonaj. Este traversat de DJ 670 Baia de Aramă - Drobeta Turnu-Severin, asa ca ai toate motivele sa vezi cu ochii tai acest obiectiv turistic unicat.
Ochiul Beiului
[caption id="attachment_8545" align="aligncenter" width="675"] sursa imaginii: despreromania.com[/caption]Parcul National Cheile Nerei – Beusnita este de o rara frumusete si ascunde minuni naturale cum nu se mai gasesc in alte parti ale tarii. Zona trebuie strabatuta la pas si explorata in detaliu, iar daca ajungi pe acolo, nu rata Ochiul Beiului.
Acest lac de origine carstica este celebru pentru apa de un albastru turcoaz si ireal de limpede. Desi este de mici dimensiuni, adancimea sa este de 4 metri, putandu-i insa vedea perfect fundul si vegetatia subacvatica. Exista diverse legende legate de acest lac, precum si numeroase mituri (ce vorbesc inclusiv despre iele), asa ca o vizita acolo este binevenita.
Se mai spune si ca apa lacului nu ingheata iarna, dar noi iti recomandam sa il vizitezi in sezonul estival, pentru ca de acolo poti ajunge si la cascada Beusnita si in numeroase alte zone salbatice din Cheile Nerei.
Tunelul Iubirii
[caption id="attachment_8546" align="aligncenter" width="675"] imagine copyright @Florin Avramescu, florinavramescu.blogspot.ro[/caption]De foarte multa vreme „Love Tunnel” din Ucraina este celebru, fotografiile sale facand inconjurul lumii. Dar putini stiu ca avem si noi un Tunel al Iubirii, la fel de frumos si de fascinant ca cel din Ucraina. Tunelul se afla pe calea ferata Caransebes – Boutari, o cale ferata secundara, neelectrificata, care in prezent serveste transportului de marfa si de calatori.
Este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din tara, si unul dintre cele mai fermecatoare, caci primavara sau toamna culoarea frunzelor, lumina care patrunde printre arbori si suierul vantului fac ca acest loc sa fie unul cu adevarat magic.
Cascada Bigar
[caption id="attachment_8547" align="aligncenter" width="675"] imagine copyright @Sebastian Puraci, sebastianpuraci.blogspot.ro[/caption]Anul trecut, celebra publicatie Huffington Post scria despre Cascada Bigar din Caras – Severin ca este un loc unic in lume, parca desprins din basmele Disney. Americanii au fost atat de incantati de ea, incat i-au dedicat pagini intregi si au declarat-o una dintre cele mai frumoase cascade de pe planeta.
Situata in Parcul National Cheile Nerei, Cascada Bigar reprezinta o stanca acoperita cu muschi, peste care cade apa de la 200 de metri altitudine direct in raul Minis. Frumusetea, salbaticia si grandoarea peisajului merita vazute si traite cel putin o data in viata.
Statuia lui Decebal de pe Dunare
[caption id="attachment_8548" align="aligncenter" width="675"] sursa imaginii: bogdanbalaban.ro[/caption]Cine a fost la Dunare la Cazane, stie ca basorelieful sculptat in piatra muntelui care il reprezinta pe Decebal face cinste tarii noastre, fiind deseori asemuit cu o imagine binecunoscuta din trilogia Stapanul Inelelor.
Basorelieful are o inaltime de 55 de metri si este cea mai inalta sculptura din piatra din Europa. Aflat pe malul stang al Dunarii, intre localitatile Eselnita si Dubova, basorelieful lui Decebal a fost un proiectul a fost finantat si promovat de un istoric si om de afaceri roman.
Castelul Fermecat
[caption id="attachment_8549" align="aligncenter" width="675"] sursa imaginii: lavirgil.ro[/caption]Orasul Craiova este renumit in tara si in Europa pentru Parcul Romanescu, opera de geniu a arhitectului Edouard Redont, cel care a proiectat si Expozitia Nationala din Parcul Carol din Bucuresti. Parcul se regaseste pe fostele mosii si gradini ale familiei Bibescu, iar Castelul Fermecat este una din multele bijuterii pe care Redont le-a imaginat si le-a construit pentru generatiile viitoare.
La origine, castelul, construit in stil romantic, servea drept pelerina de lux care acoperea lacurile de irigare necesare parcului. Mult dupa aceea, castelul a devenit un obiectiv turistic in sine, chiar daca a prins si vremuri neprielnice, care au dus la transformarea castelului in restaurant. Acum el a redevenit un punct de reper istoric si cultural pentru romanii de pretutindeni.
Gradina Zmeilor
[caption id="attachment_8550" align="aligncenter" width="675"] sursa imaginii: romania-redescoperita.ro[/caption]Padurea de Piatra sau Gradina Zmeilor este o rezervatie geologica naturala in Muntii Meses, gasindu-se pe teritoriul comunei Balan, in judetul Salaj. Este unul dintre singurele trei astfel de locuri din Europa, denumite „fund de mare cu roci vulcanice".
Stancile sunt denumite „meteore”, si chiar daca nu sunt atat de mari sau de multe ca cele din Grecia, cele de la noi sunt fascinante prin formele si texturile pe care le prezinta. Situate intr-un peisaj natural luxuriant, rocile sunt de o frumusete uimitoare, apreciate mai ales de strainii care stiu de existenta lor. Varietatea de inaltimi, forme si volume fascineaza, intriga si invita turistul sa se gandeasca la nelipsitele legende si mituri locale care povestesc despre originea acestui loc.
Tu ai vizitat vreunul din aceste locuri? Te-ar interesa sa il vezi cu ochii tai? Ce alte locuri fascinante, misterioase, putin cunoscute ai vazut si te-au impresionat? Ce alte recomandari mai ai pentru turistii care vor sa descopere Romania?
Nu uita, pentru orice serviciu de cazare sau transport in Romania, poti plati la noi cu vouchere de vacanta!
SOURCE AND TAGS