12 zile de vacanta in Insula Krk


Krk este una dintre cele mai mari insule din Marea Adriatica si apartine Croatiei, fiind localizata langa Rijeka, in Golful Kvarner. Inca din cele mai vechi timpuri, aceasta superba insula a fost locuita de contii si regii Croatiei, dar si de razboinicii venetienti, care au cucerit-o in anul 1118. Insula se afla langa continent si este legata de acesta prin doua poduri uriase, iar dupa caderea comunismului a devenit o importanta destinatie turistica, mai ales datorita vecinilor sai - Germania, Austria si Italia. Krk este un adevarat centru cultural si literar al Croatiei, are peisaje incredibile, manastiri stravechi si cladiri venetiene. O vacanta in Insula Krk te va relaxa si vei invata foarte multe despre traditiile si cultura unei tari superbe. Iata mai jos ce recomandare iti face Eximtur...

12 zile de vacanta in Insula Krk

ZIUA 1

Prezentarea la imbarcare, Bucuresti-parcare Gara de Nord (Calea Grivitei-Muzeul CFR-gura metrou B Gara de Nord 2). Ora 6.30-deplasare pe traseul Pitesti-Craiova–Turnu Severin. Traversarea Dunarii la Portile de Fier in Serbia. Excursie prin Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici) pe ruta Tekija–Mosna–Dobra–Golubac–Pozarevac. Tur Belgrad (zona Parlament-Biserica Sfanta Sava-Posta centrala) si popas in centru. Cazare in Belgrad.

ZIUA 2 (mic dejun)

Deplasare pe ruta Cacak-Prijepolje-trecerea frontierei Serbia/Muntenegru-Pljevlja- Mijakovici.Se intra in Durmitor Park si se strabate Marele Canion Tara (al 2-lea ca marime dupa Grand Canion din SUA) pe ruta -Tara- Podul Belvedere(popas) - Dobrilovina-Bistrica-Moskovac. Popas (1 ora) in Podgorica. Cazare in Muntenegru (Cetinje).

ZIUA 3 (mic dejun)

Deplasare pe ruta Budva – Tivat – (traversare Fiordul Kotor cu ferry boat-ul) – Bijela. Deplasare pe Coasta Dalmatiei in statiunea (perla Adriaticii) Dubrovnik (orasul medieval cel mai bine conservat din Europa si unic prin monumentele sale). Se viziteaza : Cetatea, zidurile orasului vechi, Catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orasului), Palatul Rectorilor,Turnul cu Ceas. Timp liber: plimbari, shopping, etc. Cazare in zona Split-Sinj-Knin.

ZIUA 4 (mic dejun)

In Split se viziteaza: Palatul imparatului Diocletian (unul din monumentele cele mai celebre din epoca romana) , Mausoleul (exterior) lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin). Deplasare pe coasta Dalmatiei si popasuri (cate 1 ora) in splendidele orase turistice : Trogir, Sibenik si Zadar. Cina si cazare in insula KRK.

ZILELE 5 - 9 Demipensiune si cazare Hotel Adriatic in Insula Krk.

Plaja si baie in MAREA ADRIATICA. Timp liber in statiune.

• Ziua 5- excursie in zona Plitvice se viziteaza (3 ore) Parcul National, cu o suprafata de peste 19.000 ha., cu renumitele lacuri alpine (16), ce se varsa unul in altul, cascade si grote, decor pentru realizarea a numeroase filme de aventuri (Winnetou), apoi plaja si baie in insula Krk.

• Ziua 6- excursie de 1 zi la: Rovinj, Porec Opatija, Rijeka si Pola (intreg orasul este un adevarat muzeu arheologic: Amfiteatrul Roman, Porta Gemina, Porta Aurea). Plaja si baie.

• Ziua 8-excursie la Postojna unde se viziteaza cea mai renumita pestera din Europa (5 km. ai mirificei lumii subterane se parcurg pietonal si cu trenuletul), apoi plaja si baie in insula Krk.

Excursiile din zilele 5, 6 si 8 sunt incluse in pretul excursiei (fara biletele de intrare), costa in total 75є (20+35+20є) si sunt evaluate prin comparatie cu preturile practicate la aceste excursii de agentiile de turism locale. Nu se restituie bani cand turistii nu participa la aceste excursii din motive personale. Excursii optionale :

• Ziua 9 - Transport cu autocarul la Mestre (10 km de Venetia). Optional (25 € - daca se achita la agentia din Romania cu minim 21 zile inaintea plecarii sau 35 €-daca se achita in excursie), excursie (include: transport autocar Mestre - Venetia – Mestre, deplasare cu vaporasul Piata Tronchetto – Canal Giudecca - Piata San Marco si retur, taxe autocar de parcare si intrare in Venetia) pentru vizitare : Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Piazza si Bazilica San Marco + plimbare pietonala pe Canale Grande pana la Podul Rialto.

ZIUA 10

Deplasare (35 € - daca se achita la agentia din Romania cu minim 21 zile inaintea plecarii sau 45 €-daca se achita in excursie) cu autocarul in Punat pentru ”croaziera 4 insule” pe Marea Adriatica (durata - 4 ore, include:cafea, croissant, ghid local, plaja si baie).

ZIUA 11 (mic dejun)

Plaja si baie in mare. Ora 11.30 plecare din insula Krk. Deplasare pe autostrada pe langa Lacul Balaton la Budapesta-se parcurge spre debarcader intr-un scurt tur cu autocarul(pot fi admirate): Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Dupa tur, croaziera pe Dunare by night. Cazare in Budapesta.

ZIUA 12 (mic dejun)

Deplasare pe ruta Ungaria – Arad – Sibiu – Pitesti. Sosire (in conditii normale de : vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.), aprox. ora 23, in Bucuresti-parcare Gara de Nord (Calea Grivitei-Muzeul CFR-gura metrou B Gara de Nord 2).

Tarife

595€ pt: 25.07, 8.08, 22.08

Sunt incluse: transportul la Venetia Mestre, croaziera pe Dunare la Budapesta, bilet Durmitor Park si excursia prin Defileul Dunarii, in valoare totala de 65 € + excursiile din zilele:5, 6 si 8, in valoare totala de 75 €.

Supliment single 180 є. Copiii sub 12 ani (neimpliniti) au o reducere de 30 є Grup minim 25 turisti. Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.

PRETUL INCLUDE: - servicii ghid roman ; - transport cu autocar 2** cu aer conditionat, taxe stradale si parcari; - 4 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*** si 2** - 7 cazari cu demipensiune la Hotel Adriatic ;

Pretul nu include biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, Parcul Plivice, etc.) si nici ghizii pentru acestea.

Hotel ADRIATIC 2** - situat la 50 m de mare, in statiunea Omisalj din INSULA KRK. Camere, pentru 2 persoane, cu: tv , telefon, minibalcon si grup sanitar propriu cu dus. DEMIPENSIUNE - bufet suedez. www.hoteli-omisalj.hr

Mai multe informatii aici!

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS