11 motive pentru a calatori singur macar o data in viata


Sa calatoresti impreuna cu familia, prietenii sau partenerul de viata este o experienta incredibil de satisfacatoare. Cine ar vrea sa calatoreasca de unul singur, fara sa aiba alaturi persoane dragi cu care sa impartaseasca aventurile si distractia? Ei bine, unii veterani ai calatoriilor spun ca experienta de a vizita o destinatie de unul singur are nenumarate avantaje. Ei vorbesc despre experiente unice, revelatii si amintiri care altfel le-ar fi fost straine in compania altor oameni. Hai sa vedem astazi 11 motive pentru care ar trebui sa calatoresti de unul singur cel putin o data in viata.

1. Te concentrezi mai bine pe locurile vizitate

concentrare Calatoriile solo au darul de a te face mai atent la ceea ce vezi si experimentezi pe propria piele, fara elemente care iti distrag atentia. Astfel, poti vedea si trai lucruri care altfel nu ti-ar patrunde in campul atentiei. In plus, ai mai mult timp pentru a face ceea ce iti doresti, fara sa fii nevoit sa respecti programul sau regulile grupului cu care calatoresti.

2. Te integrezi mai bine printre localnici

locals Cand esti intr-un grup ai tendinta de a discuta cu grupul sau partenerul de calatorie. Cei care calatoresc singuri au mult mai multa disponibilitate de a se imersa intr-o cultura noua, de a interactiona cu localnicii si de a se integra mai bine in comunitate.

3. Ai propriile alegeri de care sa te preocupi

alegeri Daca ai calatorit cu un grup mare, probabil ai trecut prin experienta de a gasi lucruri de facut care sa fie pe placul tuturor. Nu toti se coordoneaza la fel, nu toti vor sa faca sau sa vada aceleasi lucruri, nu toti pot respecta un program comun. Atunci cand calatoresti singur, eviti orice frustrare sau conflict ce poate aparea atunci cand membrii grupului nu se inteleg sau nu se coordoneaza in calatoria lor. Astfel, si daca nu iti respecti propriul program, nu ai nici un motiv sa te simti vinovat. Trebuie numai sa te adaptezi la situatie.

4. Iti poti schimba planurile oricand

planuri Cand calatoresti in doi sau in mai multi, exista unele compromisuri pe care trebuie sa le faci pentru ca toata lumea sa fie multumita. Cand calatoresti singur, timpul si planurile tale iti apartin in exclusivitate. Poti sa iti schimbi programul de calatorie si te poti razgandi in orice privinta fara conflicte sau emotii negative din partea celorlalti.

5. Ai control desavarsit asupra bugetului

bani Cand calatoresti singur, poti sa te rasfeti sau sa cheltui bani pe orice iti trece prin cap, fara a avea grija celorlalti sau a te preocupa de bugetul familiei. Fa-ti placerile, bucura-te de ceea ce gasesti la destinatie si, daca ramai fara bani, intoarce-te acasa fara sa te simti vinovat ca le-ai stricat celorlalti programul.

6. Experienta calatoriei este mult mai intensa

intens Desigur ca e frumos sa impartasesti cu altii emotiile si experientele calatoriei, dar cand esti singur, totul este o experienta numai a ta. Astfel apar revelatiile, astfel iti dai seama unde si cand ai iesit din zona ta de confort, astfel realizezi ce vrei si ce poti face. Atunci cand esti tu cu tine insuti toate lucrurile capata mai mult sens, pentru ca nu iti distrage nimeni atentia si ai timp astfel sa reflectezi in liniste la toate lucrurile pe care le faci, le vezi, le simti si le experimentezi.

7. Iti poti gasi si urma propriul ritm

ritm Unele vacante sunt mai obositoare decat intreg anul de munca pe care l-ai petrecut asteptand vacanta. Unii oameni din grup te vor stresa si te vor epuiza, impunandu-ti propriul lor ritm si program. Atunci cand calatoresti singur, tot ce trebuie sa faci este sa iti descoperi propriul ritm si sa iti urmezi propriul program. Nu te vei duce sa vezi un obiectiv turistic daca nu te intereseaza, dar vei participa la un anumit eveniment care iti face placere. Tot timpul este numai al tau.

8. Calatoritul singur iti dezvolta increderea in tine

incredere Cand nu ai un grup sau o alta persoana pe care sa te bazezi intr-o calatorie, lucrurile pot deveni inspaimantatoare foarte repede si din foarte multe motive. Cu toate acestea, cei care obisnuiesc sa calatoreasca solo spun ca nimic nu se compara cu calatoritul de unul singur ca exercitiu de dezvoltare a increderii in sine.

9. Iti deschizi orizontul calatoriilor

orizont De cate ori ai regretat ca nu ajungi intr-un anumit loc numai pentru ca prietenii sau familia ta nu au fost deloc interesati de respectiva destinatie? De cate ori ai ajuns intr-un loc si ti-ai dorit sa mergi intr-altul, dar nu ai avut cu cine? Ei bine, calatoritul de unul singur iti deschide intreaga lume. Vrei sa ajungi in zone mai putin frecventate? Du-te si exploreaza-le cu mintea si inima deschise. Ajungi intr-un loc superb numai ca sa afli ca la mica distanta se afla unul inca si mai fascinant? Nu mai sta dupa programul altor oameni si mergi sa descoperi lucruri care le vor ramane celorlalti complet necunoscute!

10. Calatoritul solo ofera experiente unice

solo Unii veterani ai calatoriilor solo spun ca unele experiente obisnuite, pe care nu le-ai baga de seama de obicei, devin adevarate comori din punct de vedere al emotiilor pe care le genereaza. Cum e sa te trezesti singur intr-o camera de hotel intr-o tara complet necunoscuta, gata sa o descoperi? Cum este sa simti ca esti singura persoana din grupul tau care pune piciorul intr-un loc uluitor?

11. Calatoritul de unul singur te ajuta sa descoperi cine esti

regasire Poate cel mai important motiv pentru care sa mergi intr-o calatorie de unul singur este ca aceasta aventura echivaleaza cu o calatorie initiatica. Orice decizie cat de mica, orice problema pe care trebuie sa o rezolvi, orice resursa nebanuita iti descoperi, orice abilitate sau talent, orice interactiune umana de succes contribuie la desavarsirea personalitatii tale si te invata lucruri noi despre tine. De la simpla rezolvare de probleme pana la gestionarea eficienta a emotiilor, intreaga lume poate deveni sursa dezvoltarii tale ca om. Tu ai calatorit vreodata singur pana acum? Te-ar atrage ideea de a fi numai tu, rucsacul si drumul liber din fata ta, care sa te duca oriunde visezi si iti doreste inima? Ce te-ar impiedica sa calatoresti de unul singur macar o data in viata?

SOURCE AND TAGS