Vacanțe de vară la prețuri reduse în perioada târgului, city-break-uri de la 120 de euro și croaziere de la 580 de euro, la Târgul de Vacanțe

Cluj-Napoca, 27 februarie 2015

Compania de călătorii EXIMTUR vine la Târgul de Vacanțe, de la Sala Polivalentă, cu o selecție de oferte cu un discount de 5,10 și chiar și 30%, atât pentru vacanțe în țară, cât și în străinătate. Discounturile se aplică în cazul rezervărilor făcute în perioada târgului și sunt suplimentare celor aferente programelor Early Booking și Înscrieri Timpurii, de până la 30%, valabile până la finalul lunii martie.

Ofertele cu discount suplimentar se aplică pentru vacanțe pe litoralul românesc, stațiunile balneare, vacanțe în Grecia si croaziere.

O vacanță de șapte nopți într-o croazieră pe Mediterana de Est costă 580 de euro/persoană, față de 859 de euro. Pentru cinci nopți cu demipensiune, la un hotel de trei stele din Mamaia, se plătește 723 de lei/persoană, în perioada târgului, față de 903 lei/persoană – preț standard. O vacanță în stațiunea Băile Felix costă, în perioada târgului, 1.584 de lei/persoană/cinci nopți/hotel de patru stele, față de 1.858 de lei.

“Ne așteptăm ca vizitatorii să fie interesați de vacanțele diversificate și la prețuri corecte pe care le oferă o companie solidă. Fiind perioadă de Înscrieri Timpurii și Early Booking, din experiența anterioară, vor fi cereri mari pentru destinațiile clasice de vară, preferate de turiștii români, respectiv Grecia, Turcia și Spania, dar și pentru croaziere, destinații exotice și vacanțe mai scurte, de tip city-break în orașe europene. Practic, prețuri mai mici decât cele afișate în perioada târgului, în special pentru vacanțele de vară, este puțin probabil să mai existe”, declară Cristina Basarab, brand manager EXIMTUR.

Și în 2014 clienții EXIMTUR au fost interesați, în mod special, de croaziere, pachetele city break si vacanțele în destinații exotice. “Mediterana de Vest” a fost croaziera cea mai vândută în 2014, prețul pentru o astfel de vacanță fiind în jur de 800 euro/persoană. Cei mai mulți turisti au plecat, în city-break, în Franța (50% creștere) și Marea Britanie (30% creștere), iar destinațiile îndepărtate preferate au fost Peru (278% creștere), Mexic (152% creștere), Cuba (112 % creștere).

Clienții EXIMTUR care și-au petrecut vacanța în țară au ales litoralul, Băile Felix (plus 63%), Călimănești – Căciulata (plus 31%), Băile Herculane (plus 25%).

Valorile medii ale pachetelor turistice cumpărate de clienții EXIMTUR au rămas relativ la fel ca în anul 2013, și anume 1.593 de lei/turist, în cazul vacanțelor în străinătate și 612 lei/turist, în cazul celor în țară. Peste 30.000 de turiști au călătorit cu EXIMTUR în anul 2014 către destinații externe și peste 55.000 de turiști către destinații interne.

Compania de călătorii EXIMTUR a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, în crestere cu 9% față de anul precedent. 63% din sumă a fost dată de serviciile de business travel și organizare de evenimente. Divizia EXIMTUR BUSINESS, cu sedii în București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara a fost anul trecut cea mai performantă dintre diviziile EXIMTUR, cu o creștere a serviciilor asigurate clienților companii private și instituții publice de peste 14%. Divizia de vacanțe și călătorii a înregistrat o creștere de circa 4%, iar în structura vânzărilor, călătoriile externe au crescut cu 6%, iar cele pe destinații interne cu 4%, pe fondul unui an profund marcat electoral, care  a redus interesul românilor pentru călătorii cu scop de vacanță.

Compania de călătorii EXIMTUR, cu 29 de agenții în 19 orașe, dintre care 11 sunt francize și una online, fly.ro, patru centre de business travel la București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, a fost înfințată în 1993 și are, în prezent, peste 150 de angajați.