Ultimele zile de tarife reduse cu până la 30% pentru vacanțele rezervate în Early Booking - Brasov

Brasov, 27 martie 2015

Vacanța pentru Paște, 1 Mai, de vară sau de toamnă se poate cumpără încă la reducere, în perioada de Early Booking,  care include și târgul de turism Transylvania Tourism Fair, care se desfășoară între 27 și 29 martie, la Brașov Business Park. În plus, la târg, compania de călătorii EXIMTUR are oferte cu un discountsuplimentar de 5, 10 și chiar și 30%, atât pentru vacanțe în țară, cât și în străinătate.

Oferta din care turiștii pot alege vacanța de Paște cuprinde pachete de două-patru nopți în stațiunile balneare și pe litoral, la prețuri de la 205 la 1.200 de lei/persoană, cu masă festivă de Paște, accesul la piscină/centrul spa al hotelului. Pentru destinații externe sunt disponibile vacanțe de la 499 de euro la 1.190 de euro/persoană, de patru-10 zile, în capitale europene, în croaziere sau în Turcia, Cipru, Portugalia.

O vacanță de șapte nopți într-o croazieră pe Mediterana de Est costă, în perioada târgului de turism, 580 de euro/persoană, față de 859 de euro. În timp ce o vacanță în Bali, în iunie, ajunge la 920 de euro/persoană.

“Mai mult de 200.000 de hoteluri din întreaga lume, la cel mai bun tarif și selectate din oferta unui număr important de sisteme internaționale de rezervare cazare și pachete, dar și peste 400 din România, sunt disponibile turiștilor, prin rețeaua EXIMTUR, pentru vacanțele pe care le rezervă în timpul târgurilor de turism, la agențiile companiei de călătorii sau de la partenerii EXIMTUR din întreaga țară (peste 400 de agenții de turism). Acest lucru este posibil datorită investițiilor în tehnologie pe care le-am făcut în ultimul an, pentru a putea oferi turiștilor o paletă diversificată de vacanțe”, declară Dorel Mureșan, director de marketing EXIMTUR.

De altfel, ca urmare a numărului mai mare de hoteluri și destinații oferite de compania de călătorii EXIMTUR, în ianuarie și februarie turiștii au făcut cu o treime mai multe rezervări față de anul trecut, pentru destinații din România (stațiuni balneare, montane, pensiuni rurale) și cu 16% mai multe pentru destinații externe. Dintre acestea, city-break-urile și croazierele sunt în creștere cu peste 20%.

Valoarea medie a unui pachet pentru turismul intern este de 558 de lei (pentru litoral), 350 de lei (alte destinații interne) și de 1.500 de lei pentru destinații externe.

Turiștii au ales vacanțe scurte în țară, stațiunile balneare, montane și pensiunile, programul Înscrieri Timpurii pentru litoral oferit de unii hotelieri de la Marea Neagră, dar și o săptămână pe litoral în Turcia, Grecia, Spania, city-break-uri, croaziere, precum și vacanțe exotice în Republica Dominicană, Cuba.

„Românii călătoresc mai des. În 2008, românii aveau patru vacanțe consistente pe an. Foarte mulți călătoreau vara în Turcia sau Grecia, toamna mergeau în Tunisia, iarna la schi, în Austria, sau într-o destinație exotică. Acum au foarte multe vacanțe scurte în România în stațiunile cu servicii de tip spa, în orașele unde se organizează evenimente, preferă Turcia, Grecia, Spania pentru vacanța de vară și aleg din ce în ce mai multe destinații exotice, croaziere”, declară Lucia Nora Morariu, președinte-director general EXIMTUR.

Numărul de turiști care au cumpărat vacanțe și servicii de călătorie de la EXIMTUR a crescut cu 12%, la aproximativ 31.000, în primele două luni ale anului.

“Avem pentru ianuarie și februarie o cifră de vânzări în creștere cu 6% față de perioada similară din 2014, de 6,4 milioane de euro. Activitatea de business travel și organizări de evenimente, de care se ocupă divizia EXIMTUR BUSINESS, cea mai performantă dintre diviziile EXIMTUR în 2014, are, pe primele două luni ale anului, o creștere de 6% față de anul precedent”, precizează Lucia Nora Morariu, președinte-director general al EXIMTUR.

Compania de călătorii EXIMTUR a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, în crestere cu 9% față de anul precedent. 63% din sumă a fost dată de serviciile de business travel și organizare de evenimente oferite de divizia EXIMTUR BUSINESS.

Compania de călătorii EXIMTUR, cu 29 de agenții în 19 orașe, dintre care 11 sunt francize și una online, fly.ro, patru centre de business travel la București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, a fost înfințată în 1993 și are, în prezent, peste 150 de angajați.