Lucia Nora Morariu salută introducerea, de la sfârșitul lunii martie, a unei curse directe București-Ljubljana, operată de Adria Airways

Bucuresti, 23 februarie 2018

Doamna Lucia Nora Morariu, Consul onorific al Republicii Slovenia la Cluj, a participat vineri, 23 februarie, la un eveniment dedicat prezentării Sloveniei ca destinație turistică verde, activă și sănătoasă.

“E o mare onoare pentru mine să reprezint, în calitate de Consul onorific la Cluj, Slovenia, o ţară care are foarte multe lucruri în comun cu România: avem în comun elemente care ţin de istorie, de geografie, şi chiar de politică; iar ambele state încearcă să îşi construiască, sub umbrela Uniunii Europene, un viitor mai bun, aşa cum de altfel şi merită”, a spus Lucia Nora Morariu în discursul său.

Președintele fondator al Companiei de călătorii EXIMTUR a vorbit despre trăsăturile care pot face diferența în actualul mediu economic și politic internațional: “Avem şi o seamă de valori comune, care ne definesc ca popoare şi ca indivizi: bunul simţ, simplitatea, ospitalitatea, respectul faţă de semeni şi faţă de natură. Eu cred că este vorba de trăsături care pot face diferenţa, în economie şi în politică, într-o lume al cărei cuvânt de ordine este globalizarea. Am descoperit Slovenia în 1994, m-a cucerit pentru totdeauna, iar de atunci mii de români au ales să călătorească spre această destinaţie prin EXIMTUR.”

Referindu-se la numărul tot mai mare de turiști români care vizitează Slovenia, Excelența sa, domnul Mihael Zupančič, ambasador al Republicii Slovenia la București, a spus: „Numărul de turiști români care vizitează Slovenia este în creștere. În 2016, creșterea a fost de 16,9 la sută iar în primele zece luni ale anului 2017 aceasta a fost de 12,3 la sută, dar având aproape 19 procente în plus la numărul zilelor de cazare. Slovenia se prezintă sub brandul turistic I feel Slovenia, care reprezintă echilibrul dintre natura neatinsă și seriozitatea slovenilor, reprezintă echilibrul dintre istorie și modernitate”.

Slovenia este, în mod oficial, una dintre cele mai verzi țări de pe planetă. Din punct de vedere turistic, Slovenia este o destinație tip boutique care are un șarm aparte. Poziția sa între Marea Mediterană și Alpi îi conferă atuul de a putea fi vizitată atât iarna, cât și vara. Ljubljana, declarată capitală verde europeană în anul 2016, are o multitudine de obiective culturale care o fac atractivă în orice sezon. Slovenia este cunoscută și ca o destinație activă, promovând foarte multe oferte de turism activ de tipul: drumeții, cățărări, explorări de peșteri, tururi cu bicicletele etc. Este, de asemenea, o destinație potrivită pentru relaxare și terapii diverse, având o ofertă generoasă de SPA-uri și baze de tratament. În Slovenia se poate opta, de asemenea, pentru turism cultural, țara beneficiind de situri și obiective cu o mare valoare culturală și istorică, sau pentru turism gastronomic, bazat pe produse tradiționale ecologice și organice, degustări de vinuri locale și bere cu tradiție.

Doamna Morariu a salutat introducerea, începând cu data de 25 martie, a unei curse directe București-Ljubljana, operată de patru ori pe săptamână de compania slovenă de transport aerian Adria Airways.

Președintele fondator al Companiei de călătorii EXIMTUR a participat la această activitate alături de ambasadorul Sloveniei la București, Excelența sa, domnul Mihael Zupančič, de europarlamentarul Norica Nicolai, de secretarul de stat în Ministerul Turismului, Cristina Ionela Tărteață, și de președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Nicolae Demetriade.

* * *

La finalul anului 2017, echipa EXIMTUR numără 170 angajaţi. Compania a finalizat implementarea prevederilor OUG nr. 82/2017 coroborată cu OUG nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, menținând, de la 1 ianuarie 2018, salariile nete ale tuturor angajaților.

Activitatea companiei de călătorii EXIMTUR este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente (www.eximtur.ro/business), leisure travel (www.eximtur.ro), incoming (www.romaniaforall.com) și școala de turism. Divizia EXIMTUR BUSINESS este prezentă în patru centre urbane importante: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

EXIMTUR este singura companie din România afiliată la rețeaua globală de travel management - UNIGLOBE Travel Internațional. Acest parteneriat asigură EXIMTUR conectarea la un sistem internațional performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri și accesul la o gamă largă de soluții tehnice de ultimă generație, care se reflectă în calitatea serviciilor și produselor oferite clienților.

În anul 2017, EXIMTUR a plătit statului român taxe şi impozite în valoare de peste 1 milion de euro.