Finaliştii Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni, CuGeT, premiaţi cu 15.000 de lei şi cursuri de perfecţionare în turism

Cluj-Napoca, 28.11.2016

Nouă tineri clujeni sunt finaliştii Olimpiadei de Cultură Generală - CuGeT, program organizat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, împreună cu Primăria Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, care îi provoacă pe elevi şi pe absolvenţii de liceu să răspundă la întrebări din domenii precum artă (pictură, sculptură, arhitectură), sport, muzică și dans, teatru și film, literatura română și universală, științe exacte, științe naturii, geopolitică, Cluj-Napoca, Europa, cultură web.

A doua ediţie a olimpiadei, care s-a desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie, a atras un număr şi mai mare de participanţi, peste 8.000 de tineri, faţă de 7.500, la prima ediţie. Un număr de 25 de unități de învățământ clujene s-au înscris în concurs, faţă de 22, la debutul acestuia.

51 dintre ei au ajuns în finala care s-a desfăşurat sub forma unui spectacol televizat, pe 26 noiembrie, în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Câştigătorii locului întâi pentru fiecare categorie, clasele a IX-a şi a X-a, clasele a XI-a şi a XII-a şi tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, au fost recompensaţi cu câte 2.500 de lei, cei aflaţi pe locul doi au primit câte 1.500 de lei, iar cei de pe locul trei câte 1.000 de lei.

În plus, compania EXIMTUR, care susţine financiar an de an competiţia, prin divizia de business travel, le oferă câştigătorilor posibilitatea să urmeze un curs de perfecționare ca agent de turism, ghid ori manager în turism în cadrul Școlii de Turism EXIMTUR.

Compania de călătorii EXIMTUR, înființată în 1993, are sediul principal la Cluj-Napoca și 28 de agenții proprii și francizate, dintre care una online, în 19 orașe din România. Compania are 165 de angajați, plătește în fiecare an peste un milion de euro taxe și impozite, iar numărul anual de clienți depășește 200.000.

Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente, leisure travel, incoming și școala de turism. Divizia EXIMTUR BUSINESS este prezentă în patru centre urbane importante, la București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

Pentru 2016, compania EXIMTUR estimează o creștere a afacerilor de 10%, respectiv o cifră de vânzări de peste 47 de milioane de euro, după ce, în primele șase luni ale anului a înregistrat o creștere a volumului de vânzări de 18%, față de perioada similară din 2015, la 27,5 milioane de euro.