Bucuresti, 14 Martie 2013

BUCUREȘTI, 14 MARTIE 2013

Compania EXIMTUR, cea mai mare agenție de călătorii din România cu capital 100% autohton, a împlinit în luna martie 20 de ani de activitate.
În cele două decenii, peste două milioane de turiști și 2.500 de clienți corporate au ales serviciile oferite de EXIMTUR. De asemenea, în tot acest interval, EXIMTUR a încheiat parteneriate cu aproximativ 600 de unități hoteliere. Compania deține în prezent, la nivel național, o rețea de 25 de agenții proprii și prin franciză, precum și o agenție online -www.fly.ro.
În cei 20 de ani de activitate, EXIMTUR a trimis turiști în 100 de țări, adică în mai mult de jumătate din statele recunoscute oficial pe glob.
Anul trecut, EXIMTUR a înregistrat o cifră de afaceri de peste 35 de milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul precedent. “În 2012, am realizat venituri mai mari chiar și față de 2008, considerat un an de referință pentru industria turismului din România”, a declarat Lucia Morariu, președinte-director general al EXIMTUR, care a precizat că, în ultimii cinci ani, firma a plătit taxe și impozite la bugetul de stat în valoare de 4,6 milioane de euro.
În 2012, aproximativ 95.000 de persoane, care au călătorit în scop de afaceri, au ales pachetele de servicii oferite de EXIMTUR. De asemenea, tot anul trecut, EXIMTUR a avut 57.000 de clienți care au călătorit pe destinații interne și 28.000 de clienți au care au preferat destinațiile externe.

EXIMTUR are în prezent 130 de angajați, dintre care 31 sunt agenți acreditați I.A.T.A, este lider de piață in turismul intern și este principal partener in România al celor mai importanți turoperatori europeni World of TUI, Neckermann, Thomas Cook, Dertour, Meier`s, ADAC, ITS.
Viziunea EXIMTUR este aceea de a dezvolta cea mai extinsă şi mai performantă reţea de agenţii din România, în măsură să asigure servicii standardizate, care să satisfacă cele mai exigente cerinţe în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul călătoriilor cu scop de afaceri, personale sau turistice.