Compania EXIMTUR a obținut două premii importante în cadrul unor evenimente de referință pentru mediul de afaceri din România

Cluj-Napoca, 15 martie 2013

CLUJ-NAPOCA, 15 MARTIE

Compania EXIMTUR a obținut, la sfârșitul săptămânii trecute, două premii importante în cadrul unor evenimente de referință pentru mediul de afaceri din România.
În cadrul eTravel Conference, reuniune ce s-a axat pe analizarea vânzării și promovării produselor de turism pe internet, organizatorii au premiat, pentru prima dată în România, mai multe portaluri din domeniu, la diverse categorii.
Siteul www.eximtur.ro a ocupat prima poziție la categoria: “Travel Agency Website”. Printre criteriile care au fost luate în calcul la jurizarea celor 12 portaluri înscrise în concurs, s-au numărat conținutul site-ului, designul, complexitatea și interactivitatea.
De asemenea, EXIMTUR s-a clasat pe locul al doilea în Topul “Major Companies”, la categoria “Agenții de turism”. Clasamentul, realizat de DoingBusiness, a fost lansat în cadrul conferinței cu același nume, ce a avut loc la Cluj.
Metodologia de realizare a clasamentului, concepută de Ernst&Young, a inclus evaluarea atât a indicatorilor financiari (cifră de afaceri, profitabilitate, lichiditate etc), cât și a indicatorilor non-financiari (număr de angajați, acțiuni Corporate Social Responsability, notorietate brand).
“Sunt două distincții care ne onorează, întrucât au fost acordate de către organizații de prestigiu din România, dar în același timp ne obligă să fim și mai performanți în viitor. Mă bucură și mai tare faptul că aceste două premii au venit în anul în care EXIMTUR a împlinit 20 de ani de activitate pe piața din România”, a declarat Lucia Morariu, președinte-director general al EXIMTUR.
Anul trecut, EXIMTUR a înregistrat o cifră de afaceri de peste 35 de milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul 2011. EXIMTUR are în prezent 130 de angajați, dintre care 31 sunt agenți acreditați I.A.T.A, este lider de piață in turismul intern și este principal partener in România al celor mai importanți turoperatori europeni World of TUI, Neckermann, Thomas Cook, Dertour, Meier`s, ADAC, ITS.
Viziunea EXIMTUR este aceea de a dezvolta cea mai extinsă şi mai performantă reţea de agenţii din România, în măsură să asigure servicii standardizate, care să satisfacă cele mai exigente cerinţe în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul călătoriilor cu scop de afaceri, personale sau turistice.